Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 15:49, 22 sie 2021

HannaR napisał(a)
Świetna kolorystyka. Skąd miałaś rdesty?

Rdesty przesadziłam z wjazdowej bo je kłosowce i jeżówki zagłuszyły i nie było ich widać
Wiolka5_7 18:59, 24 sie 2021

Limki po 2 dniach ciągłego deszczu stoją sztywno ,nie leżą jak co roku dobrze,że zdecydowałam się na wyższe cięcie

Mirka 19:26, 24 sie 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Limki po 2 dniach ciągłego deszczu stoją sztywno ,nie leżą jak co roku dobrze,że zdecydowałam się na wyższe cięcie

No popatrz Wiola ty przycięłaś wysoko a ja bardzo nisko i u mnie Hortensje leżą zakrywając prawie całą rabatę.
Ps. Jak wysoko przycinałaś ?
Zaraz u siebie pokaże swoje.
Wiolka5_7 19:28, 24 sie 2021

Mirka napisał(a)

No popatrz Wiola ty przycięłaś wysoko a ja bardzo nisko i u mnie Hortensje leżą zakrywając prawie całą rabatę.
Ps. Jak wysoko przycinałaś ?
Zaraz u siebie pokaże swoje.

Przycięłam tak na ok.40 cm od ziemi .
Ja też do tej pory cięłam nisko i kwiaty były wielkie i ciężkie po deszczu i się kładły a teraz stoją sztywno
BASIA8 21:19, 24 sie 2021

Ja,też w tym roku wysoko przyciełam limki. I są super sztywne choć kwiaty są mniejsze.
Wiolka5_7 21:23, 24 sie 2021

BASIA8 napisał(a)
Ja,też w tym roku wysoko przyciełam limki. I są super sztywne choć kwiaty są mniejsze.

To super Basiu ja jestem bardzo zadowolona z tego cięcia i będę tak cięła co roku wyżej
Wiaan 21:40, 24 sie 2021

Czytam co piszecie o cięciu hortensji, też przycinałam tak nad ok 3-4 oczkiem i w tym roku są piękne, kwiatów moc i po deszczach też wyprostowane. Kilka dolnych trochę się wyłożyła ale to pewnie dlatego, że są bardzo gęste. Miałam dosadzić jeżówki ale za ciasno

Wiolu czy w przyszłym roku powinno się przyciąć jeszcze wyżej, czy tak samo wystarczy?
Wiolka5_7 21:54, 24 sie 2021

Super
U mnie właśnie jezówki za blisko hortek i te po deszczu leżą,eh... będę musiała je podwiązać ...

pewnie jedno oczko wyżej trzeba będzie na tych rozgałęzionych łodygach ciachnąć
Wiaan 22:00, 24 sie 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Super
U mnie właśnie jezówki za blisko hortek i te po deszczu leżą,eh... będę musiała je podwiązać ...

pewnie jedno oczko wyżej trzeba będzie na tych rozgałęzionych łodygach ciachnąć

Dziękuję ach te deszcze zawsze nam roboty dodają. Miałam hortki podwiązać gumą tak jak robiła to Angelika "Na zielonej trawce" ale teraz tam nie wejdę tyle mam pająków, brr jeszcze się z nimi nie oswoiłam i to się chyba nie stanie
Wiolka5_7 22:09, 24 sie 2021

Wiaan napisał(a)

Dziękuję ach te deszcze zawsze nam roboty dodają. Miałam hortki podwiązać gumą tak jak robiła to Angelika "Na zielonej trawce" ale teraz tam nie wejdę tyle mam pająków, brr jeszcze się z nimi nie oswoiłam i to się chyba nie stanie

proszę
W zeszłym roku Limki totalnie leżały i musiałam je podwiązywać,ale to już nie było to... jeżówki to pikuś, mam jedną odmianę co się kładzie...

pająki brr