Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Kasiolaaa 20:40, 25 paź 2019

Wioluś ja tez lubie symetrie i pod linijkę jednak troszke ze mnie taki leniuszek i czasami sie niechce nic hehe
Wiolka5_7 20:55, 25 paź 2019

anpi napisał(a)
Wpadłam na brzózki
Ja też dziś sadziłam...ale róże i trawy A i jeszcze krokusy!
U Ciebie jakieś cebulowe jeszcze pójdą do poszerzonej rabatki ?

Fajnie
No to jeszcze sezon u Ciebie nie zamknięty ...
Są tam tulipany,ale dosadzę jeszcze czochy
Wiolka5_7 20:56, 25 paź 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Wioluś ja tez lubie symetrie i pod linijkę jednak troszke ze mnie taki leniuszek i czasami sie niechce nic hehe

mi też się już nie chce...zmęczenie materiału ...
Agi2006 21:01, 25 paź 2019

Wiola no nie wytrzymam! Ale kanciki nie mówiąc już o brzozach. Gdyby nie to że wiem co planujesz na placyku to oczami wyobraźni widzialabym hamaczek. Mniam. Ale będzie bosko. Białe pnie brzoz na tle tuji. ....cudnie.a i w szoku jestem ze Twoje derenie mają jeszcze liście. U mnie już gołe czerwone patyki a i graby bez liści również.
Wiolka5_7 21:01, 25 paź 2019

Kasiolaaa napisał(a)

mi też się już nie chce...zmęczenie materiału ...
Kasiolaaa 21:04, 25 paź 2019

dokladnie zmeczenie i mnie dopadlo ale staram sie teraz jak najwiecej zrobic przed przymrozkami i deszczem bo niechcem sie chlapac i babrac w zimnym blocie
21:06, 25 paź 2019
Wiolka5_7 napisał(a)

Do grudnia to raczej posadzę
Pewnie posadziłaś....

Sadzilam dziś żurawki i przesadzałam i dzieliłam carexy. Wyjęłam tulipany ale nie posadziłam. Moze jutro, sadzarke skocze kupic bo swojej nie moglam znaleźć i wtedy sie zbiorę.

Apropo brzóz to pięknie ci wyszło. Aż mi szkoda ze nie mam miejsca na nie. Czekam z toba do wiosny na zielone listki
eVka 21:09, 25 paź 2019

Rzeczywiście u Ciebie jakby min. 2-3 tygodnie wszystko młodsze. U mnie derenie połowy liści nie mają, drzewa reż a u Ciebie wczesna jesień
Wiolka5_7 21:11, 25 paź 2019

Agi2006 napisał(a)
Wiola no nie wytrzymam! Ale kanciki nie mówiąc już o brzozach. Gdyby nie to że wiem co planujesz na placyku to oczami wyobraźni widzialabym hamaczek. Mniam. Ale będzie bosko. Białe pnie brzoz na tle tuji. ....cudnie.a i w szoku jestem ze Twoje derenie mają jeszcze liście. U mnie już gołe czerwone patyki a i graby bez liści również.

Kanciki uwielbiam,choć tutaj trawnik do założenia od nowa,ale narazie musi tak być
Kiedyś hamaczek na pewno będzie podoba mi się już ten kącik bardzo
No właśnie te białe pieńki fajnie są widoczne na tle tuji

U mnie to wogóle dużo roślin i drzew w liściach...coś tam graby zaczynają się przebarwiać,magnolia i wiśnia...

Graby masz sadzone w tym sezonie i pewnie dlatego szybciej zrzuciły,to samo moje tegoroczne buki...prawie bez liści...

Dzięki za pochwały
Wiolka5_7 21:14, 25 paź 2019

Kasiolaaa napisał(a)
dokladnie zmeczenie i mnie dopadlo ale staram sie teraz jak najwiecej zrobic przed przymrozkami i deszczem bo niechcem sie chlapac i babrac w zimnym blocie

No niestety, jakby nie było te nasze ogrody to ciężka praca...
Ja też dziś podgoniłam ,a cebulowe przy tym to pikuś
Też w zimnicę nie lubię pracować w ogrodzie...