Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Iwonka 09:22, 26 paź 2019

Brzozy posadzone Burza mózgów i świetna decyzja. Kiedyś hamak nawet między nimi rozwiesisz Z dereniami niesamowicie się komponują, ta sama tonacja. Domyślam się, ile było roboty w tych kamieniach... Chociaż z poszerzeniem rabaty też pewnei zeszło. A jeszcze cebule posadziłaś Turbo napęd Dziś i mnie taki potrzebny!
Wiolka5_7 10:31, 26 paź 2019

Iwonka napisał(a)
Brzozy posadzone Burza mózgów i świetna decyzja. Kiedyś hamak nawet między nimi rozwiesisz Z dereniami niesamowicie się komponują, ta sama tonacja. Domyślam się, ile było roboty w tych kamieniach... Chociaż z poszerzeniem rabaty też pewnei zeszło. A jeszcze cebule posadziłaś Turbo napęd Dziś i mnie taki potrzebny!

Tak posadzone i cieszę się bardzo
Burza mózgów jest fajna
No ten hamak już widzę oczami wyobraźni ...
Powiem Ci, że z tymi brzozami w kamieniach nie było aż tyle roboty.... najwiecej się natyrałam na dereniowej....zerwać darń, przekopać z dobrociami, 3 mega ciężkie buksy przesadzić i dopiero posadziłam brzozy...

E tam cebul nie posadziłam...zabrakło mi dnia i sił...
A dziś na ogród czasu brak...

Ty pewnie dziś coś podziałasz Iwonko ... ladny dzień się zapowiada
Aneta1309 18:46, 26 paź 2019

Wiola ale szalejesz pięknie wyszło!!!
Nie wiem co Ty bierzesz ale ja też to chcę
Wszystkie ciepłe weekendy byłam poza domem a po pracy zaraz ciemno i doła złapałam.
Zdążyłam tylko trochę cebulek posadzić i sezon chyba zakończyłam.
U Ciebie za to jakbyś w samym jego środku była
Pozdrawiam
Zana 18:55, 26 paź 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Brzozy posadzone podoba mi się bardzo nawet eM pochwalił
Słabo widać te chudzinki

Dereniowa poszerzona i przesadzone 3 kulki z buksa....masakra jakie one były ciężkie
Z czasem pewnie wymienię na cisy...wiosną seslerię podzielę a i muszę opalikować brzozy

Po Twojemu na prosto, ale fajnie Podoba mi się
Wiolka5_7 14:19, 27 paź 2019

Aneta1309 napisał(a)
Wiola ale szalejesz pięknie wyszło!!!
Nie wiem co Ty bierzesz ale ja też to chcę
Wszystkie ciepłe weekendy byłam poza domem a po pracy zaraz ciemno i doła złapałam.
Zdążyłam tylko trochę cebulek posadzić i sezon chyba zakończyłam.
U Ciebie za to jakbyś w samym jego środku była
Pozdrawiam

No oszalałam ,bo prawdę mówiąc te drzewa i poszerzenie dereniowej to był spontan
Nie było planu na ten sezon,ale się cieszę,że zrobione ,posadzone i niech szybko rosną na ten cień

Nic nie biorę poprostu uwielbiam pracę w ogrodzie,choć już nie mam siły po pracowitym sezonie i fajnie ,że zima się zbliża

Fajne,że Ci się podoba ,dzięki

Ja też ostatnio czasu na ogród mam mało....a teraz to już dzień krótki....ale w sumie tylko cebulowe czekają

Wiolka5_7 14:20, 27 paź 2019

Zana napisał(a)

Po Twojemu na prosto, ale fajnie Podoba mi się

Mi też się podoba dzięki
DorKa 09:11, 28 paź 2019

Boże cóż za precyzja! Pięknie to wyszło a te proste linie to mistrzostwo świata Świetny kącik wypoczynkowy a tych szmaragdów nieustannie Ci zazdroszczę
Wiolka5_7 12:24, 28 paź 2019

DorKa napisał(a)
Boże cóż za precyzja! Pięknie to wyszło a te proste linie to mistrzostwo świata Świetny kącik wypoczynkowy a tych szmaragdów nieustannie Ci zazdroszczę

fajnie,że Ci się podoba , dzięki
Jak te brzozy podrosną będzie super i trochę cienia w końcu
Chociaż ta część ciągle w budowie ......jeszcze do zrobienia taras,rabaty wokół, ścieżka z płyt i nowy trawnik....ale to co już jest już cieszy oczy niech sobie rośnie

Powiem Ci,że też jestem z tego żywopłotu bardzo zadowolona....6 sezonów i po 3 m mają...wiosną będziemy je w końcu ciąć na docelową wysokość 2,5 m....uwielbiam takie żywopłoty cięte od linijki

Zanim się obejrzysz,to i u Ciebie urosną
Nie wyobrażam sobie tego miejsca bez żywopłotu.....nic nie widać z drogi i sąsiadów
DorKa 12:52, 28 paź 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

fajnie,że Ci się podoba , dzięki
Jak te brzozy podrosną będzie super i trochę cienia w końcu
Chociaż ta część ciągle w budowie ......jeszcze do zrobienia taras,rabaty wokół, ścieżka z płyt i nowy trawnik....ale to co już jest już cieszy oczy niech sobie rośnie

Powiem Ci,że też jestem z tego żywopłotu bardzo zadowolona....6 sezonów i po 3 m mają...wiosną będziemy je w końcu ciąć na docelową wysokość 2,5 m....uwielbiam takie żywopłoty cięte od linijki

Zanim się obejrzysz,to i u Ciebie urosną
Nie wyobrażam sobie tego miejsca bez żywopłotu.....nic nie widać z drogi i sąsiadów

no właśnie tego mi potrzeba intymności , choć rola tła dla innych roślin równie ważna.Taki zamknięty zieloną ścianą ogród to moja bajka
eVka 13:13, 28 paź 2019

Wiolu, jakie równe masz kanciki, teraz dopiero zauważyłam, tniesz półksiężycem wzdłuż deski czy masz jakiś inny sposób?