Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przedziwny Ogród

Przedziwny Ogród

zbigniew_gazda 10:24, 04 lut 2018

Piękny jest Twój Przedziwny Ogród
tyle tu roślinnych różności.
Każda rabatka świetnie "dograna"
i nie widać przypadkowości.

Zwiedzający, co mają dusze ogrodnika
na pewno ciągle wytrzeszczają gały.
Na każdym zakręcie niespodzianka czeka
i mogą tu przebywać nawet rok cały.

AgataM 10:29, 04 lut 2018

zbigniew_gazda napisał(a)
Piękny jest Twój Przedziwny Ogród
tyle tu roślinnych różności.
Każda rabatka świetnie "dograna"
i nie widać przypadkowości.

Zwiedzający, co mają dusze ogrodnika
na pewno ciągle wytrzeszczają gały.
Na każdym zakręcie niespodzianka czeka
i mogą tu przebywać nawet rok cały.

Dziękuję Zbyszku za cudowny wiersz Aż łzy mi popłynęły z radości Jesteś Wielki
AgataM 10:40, 04 lut 2018

Nallar napisał(a)
Takie bicie po oczach to ja lubię. Uwielbiam kolor w ogrodzie, dlatego kwitnących bylin jest u mnie z roku na rok coraz więcej.
Zimo uciekaj!

Witaj!!!! Cieszę się,że mamy podobne gusta Kolor daje tyle energii i radości niezależnie od pogody. Prawda? Pozdrawiam gorąco
sylwik69 11:38, 04 lut 2018

Przyszłam z rewizytą i przeczytałam cały wątek przepadłam wśród pięknych,nietuzinkowych wianków,udekorowanych donic,witających na progu aniołów ! Masz dar i widać miłość do ogrodu i domu mamy wiele wspólnego,ja też lubię dawać rzeczom drugie życie i robić coś z niczego urzekło mnie wiele rzeczy np.stare drzwi wpasowane w ogród i piękne jeżówki...ach szkoda że mieszkasz tak daleko...mimo to będę tu częstym gościem i już jestem ciekawa Twoich wielkanocnych ozdób
AgataM 13:04, 04 lut 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Agato przejrzałam twój wątek. Piękny ogród po murkach widać jest na nich mech, że już dłuższy czas się nim zajmujesz. Bardzo kwiecisty, kwiaty zaglądają z każdego zakątka. Jesteś artystyczna dusza, więc syn ma twoje geny i też artysta.
Jak ma takie zacięcie do metaloplastyki, a robi to bardzo bardzo dobrze powinien się kształcić się i iść w tym kierunku.
Zwierzęta, ptactwo to robota mistrzowska. Zresztą wszystko co zrobione w tym ogrodzie z metalu.
Czy ten wodospad i oczko sami robiliście. Widzę, że obok na progach jest oświetlenie, musi to pięknie wyglądać wieczorem w lecie jak oświetlone, a pewnie o każdej porze roku.

Jeszcze te Strzyżone drzewa i krzewy ile to trzeba zachodu aby tak wydziergac nożyczki te czapeczki. Jeżówki piękne.

Bardzo ładnie jeszcze raz.

Witaj Elu Bardzo miło czytać tyle miłych słów.
Murki kamienne maja ok 8 lat. Jedne są zaimpregnowane ( bez mchu) inne nie. Jak już wcześniej pisałam, mąż nie zdążył zabezpieczyć, bo za szybko i gęsto obsadziłam roślinkami . Myślę ,że mam trochę zdolności artystycznych, ale więcej wyobraźni przestrzennej. Syna podziwiam, trzeba przyznać ,że ma smykałkę. Oczko robiliśmy sami. To prawda, w nocy kaskada wody pięknie wygląda podświetlona, a kąpiel wtedy jest jeszcze przyjemniejsza.... Dla niektórych krzewów przycięcie było drugą szansą na życie. Wtedy było jeszcze bardzo mało informacji o sposobie cięcia w taki sposób ( bo to były duże krzewy), więc byłam trochę samoukiem. Na początku formowałam kule nożyczkami krawieckimi Ale jakoś się udałoJeżówki uwielbiam, bo piękne są niezależnie od pogody. Pozdrawiam gorąco
AgataM 13:13, 04 lut 2018

sylwik69 napisał(a)
Przyszłam z rewizytą i przeczytałam cały wątek przepadłam wśród pięknych,nietuzinkowych wianków,udekorowanych donic,witających na progu aniołów ! Masz dar i widać miłość do ogrodu i domu mamy wiele wspólnego,ja też lubię dawać rzeczom drugie życie i robić coś z niczego urzekło mnie wiele rzeczy np.stare drzwi wpasowane w ogród i piękne jeżówki...ach szkoda że mieszkasz tak daleko...mimo to będę tu częstym gościem i już jestem ciekawa Twoich wielkanocnych ozdób

Witaj Sylwio Witam Cię w moich skromnych progach . Dekoracje i ogród to moje HOBBY Uwielbiam to, sprawia mi to ogromną przyjemność, odpoczywam przy tym, odstresowuję się i napawam się wynikiem swojej pracy. Pozdrawiam gorąco
AgataM 19:34, 04 lut 2018

AnnaMS 21:29, 04 lut 2018

AgataM napisał(a)

Kolejne ładne zestawienie i to bez bylin kwitnących , słoneczko dopieściło kolorki ...
AgataM 21:31, 04 lut 2018

AnnaMS napisał(a)

Cieszę się Aniu, że mnie odwiedziłaś i dziękuję
sylwia_slomc... 21:33, 04 lut 2018

Wysłałam jeszcze raz W prawym górnym rogu przy wiadomościach plusik powinnas mieć. Kliknij w Wiadomości, a po otwarciu w wiadomość ode mnie