Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 14:38, 23 lip 2018

dana1s napisał(a)
Cudowne wakacje miałaś. U mnie były podobne klimaty, ale Twój ogród znacznie piękniejszy od tych tropikalnych cudów. Klimatycznie i romantycznie

Nawet taki krótki wypad jak nasz trochę odrywa od ciągłego:
" muszę jeszcze to zrobić...tamto i jeszcze to chciałabym...",ale myśli i tak częściowo zostają z domem ,z ogrodem i po powrocie wpadłam znów w wir...to przyciąć ,to dosadzić, rozsadzić ... ,to zebrać owoce ,warzywa ,przerobić...a cieszyć się widokami,to przelotem,albo robiąc zdjęcia...

anpi 14:45, 23 lip 2018

Jedna z jeżówek jest taka ,dwie w jednej
gosika67 14:50, 23 lip 2018

Fajne te ostatnie jeżówki,te białe mam takie same.
anpi 15:06, 23 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
Pasiflire bardzo lubię. Kiedyś miałam ja przez 3 lata. W lecie na balkonie a w zimie w domu. I po kolejnym lecie w domu już mi zmarniala.
Hortki co wypieknialy. Lilie piękne. One dla mnie wszędzie pasują
Werbena kwitnie.
Jabłuszka rosną.
Wszystko pięknie. Tylko tego czasu na wszystko mało.

Aniu,hortki ładne ,tylko ta jedna co ma blade liście,nic się nie zazielenia narazie mimo pryskania i podlewania "żelazem"i innymi dobrodziejstwami,chyba na wiosnę ją przesadzę i lepiej przygotuję podłoże ...

A niesiany kosmos koło niej, wyskoczył w KOSMOS i szkoda mi go wyeksmitować,ale przysłonił widoki...jak trochę pokwitnie,zobaczę jeszcze jaki kolor?..i pewnie wyleci w Kosmos!

Za rozchodnikiem - Bobo w trawkach Ice Dance,które też na wiosnę ciełam maxymalnie!I są ładne,a po zimie straszyły

anpi 15:15, 23 lip 2018

gogo napisał(a)
Witaj Aniu, Twój ogród przez swój klimat wycisza i uspokaja, nie ma się ochoty z niego wyjść do cywilizacji.
Patrząc na zdjęcia rabat dochodzę do wniosku, że żółty i pomarańczowy kolor kwiatów to chyba najbardziej energetyczny widok

Miło mi słyszeć tyle pozytywnych słów
Ja planuję dodać tej energii choć w jakimś zakątku Choć trochę też energetycznej czerwieni u mnie jest

gosika67 15:26, 23 lip 2018

Białe płotki dają delikatności.
sierotka 17:49, 23 lip 2018

anpi napisał(a)

Witaj Aniu czy ta kostka jest na podsypce piach plus cement ?czy kopaliscie pid nią lekko do ułożenia ?
Przy rabacie ta
anpi 19:29, 23 lip 2018

gosika67 napisał(a)
Białe płotki dają delikatności.

Przy płotku posadzone są róże ale zanim się rozrosną to w puste miejsca poupychałam różne kwiatuchy niezimujące

violaskom 19:34, 23 lip 2018

cudne zdjęcie
anpi 23:21, 23 lip 2018

sierotka napisał(a)

Witaj Aniu czy ta kostka jest na podsypce piach plus cement ?czy kopaliscie pid nią lekko do ułożenia ?
Przy rabacie ta

Bogusiu !
Pod podwójne obrzeże rabat kopany był rów, tak chyba trochę więcej niż na wysokość i szerokość szpadla, sypany piach i posypka cementowo piaskową, potem jeszcze te wyżej ułożone kostki były od strony rabaty zaprawą obkładane.
A te pojedyncze kostki między rabatą a kamyczkami są położone na czarnej włókninie, na której są wysypane właśnie kamyczki.