Jeszcze kwitnące kwasoluby dają kolor wiosną
Piszesz że kilka azali japońskich wymarzło, może nie dosadzaj nowych, te co zostały rozrosną się a w ich miejsce możesz dosadzić jakieś byliny dające kolor latem np floksy, czy rudbekie
Miałaś bardzo dużo śniegu, pąki ogrodówek które były pod śniegiem powinny zakwitnąć, może nie będzie tak źle
Mój trawnik podobnie, ale puste plamy nie chcą się zazielenić, dosiana trawa nie kiełkuje, pewnie przez suszę i straszne zimno panujące u nas
No tak, o kwasolubach nie wspomniałam.
A azalie już dosadzone. Ja niecierpliwa jestem. Ale tych podmarzniętych nie wyrzuciłam. Póki dają jeszcze jakieś oznaki życia to mają szansę. Przycięłam je i posadziłam w "rezerwowych" miejscach.
Trawnik regeneruje się bardzo powoli. U nas też zimnica. Gdy było 3 dni ciepło to coś zaczęło kiełkować a teraz znowu bardzo zimno.
Dzięki Mirko za odwiedziny.
Ranny ptaszek jesteś.
Basiu piękne bergenie widzę, że kwitną dosyć ładnie u ciebie. U mnie nie specjalnie. Juz nie wiem czym je karmić i kiedy aby wiosna kwitły.
Pierwiosnki, żurawki równie ładnie. Czysto już masz Basiu.
Twoje ciemierniki w tym roku ładnie kwitły. Wypuściły nowe pędy. Może się rozsieją. Twoje duże kępy ile mają lat.
Ja jeszcze nie zdjęłam worków na ogrodowkach. Są dosyć ładne jak zaglądałam. Po 15 zdejmę nic się nie stanie.