Wszyscy cytują te ujęcia bo fajne fakturowo. Jeszcze z całkiem niskich rzeczy dodałabym kolorystycznie bordową żurawkę. Mam taką jedną odmianę co świeci spodem liści na bordowo.
A skarpa ma wygląd nie pytam ile plewień przeszła, ile czasu oczekiwania żeby rośliny się zadomowiła, ważne że się udaje ją utrzymać.
Tak, jest dość ciasno Mam w planie kilka roszad i zabranie paru bodziszków. Przetaczniki chyba wymagają świeżej ziemi, bo zdecydowanie są mniejsze w tym roku. A może tak je nornice zredukowały?
Dzięki Bożenko. Te trawy o poranku robią mega robotę. Jem rano śniadanie i się gapię jak świecą
Zostały mi dwie lilie od Ciebie i jedna kwitnie. Cieszę się, że choć jedna została.
Tam już nie ma miejsca Dół rabaty zajmują bodziszki korzeniaste.
U mnie najwięcej przestrzeni zajmuje skrzyp. Ale ostatnio "pielę" haczką. I tak i tak wyrasta. tam gdzie się nie da to zrywam. Nie jest tragicznie heheh Ale sterylnie też nie, nie zarzynam się w tym sezonie.
- marzanka wonna
- dąbrówka rozłogowa
- pragnia syberyjska
- ubiorek wieczniezielony
- pragnia syberyjska
- kopytnik
Może znacie coś jeszcze co nadaje się na okrywówkę?
Runianka u mnie jest trudna do wyrywania jak się już ukorzeni aczkolwiek zobaczę czy jestem w stanie ją kontrolować, zrobię próbę, chociaż wiem, że to się wiąże z dodatkową wiosenną lub jesienną pracą.