Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

monteverde 22:46, 22 cze 2012

tfu, tfu,tfu, na psa urok niech ładnie rosną, ku pocieszeniu oczu i radości w sercu moim języczkom jeszcze daleko do kwitnienia
Dzidka 22:51, 22 cze 2012

marzena napisał

a tu widok na schody i piwniczkę - przy murku obok schodów tez lawenda -ale starsza i kwitnie później, bo to strona pn

Zawsze widok tych schodów i murków mnie zachwyca,
A jeszcze kiedy kwitnie lawenda, to sama radość z takiego widoku.
Lena 23:19, 22 cze 2012

marzena napisał(a)
dzisiejszy wieczorny widoczek z ławki...u mnie już cień a na pobliskich wzniesieniach jeszcze trochę słońca...

To ogród którego nie sposób zapomnieć !!!!!
Wracam chętnie i zawsze jestem zaskoczona - klasa,spokój i przyroda otaczająca iście kojąca.
Czosnki fantastyczne , piwniczka,murki,lawenda wszystko cudowne
mira 23:34, 22 cze 2012

Marzenko z tą Toskanią jest coś na rzecy
w ub roku kiedy znalazłam się w Toskanii pierwsze co powiedziałam do męża to że widoki - pagórkowaty krajobraz przypomina mi nasze tereny -tak Beskid, Pogórze Ciężkowickie - tak mi się skojarzyło

potem dojrzałam inne walory ale pierwsze skojarzenie było własnie takie

więc do piwniczki tylko trochę wina wstaw i Toskania na 102

pozdrawiam

Martek 00:21, 23 cze 2012

Co tu się doszukiwać obcych klimatów.Mamy nasze polskie,piękne góry,pomysł i nasadzenia made in Marzenka i koniec Jest delikatnie i pięknie do tego najlepszy telewizor jaki mógł się trafić z natury .Jeszcze jakiś fajny wielofunkcyjny traktorek do tej sielskiej scenerii i git
Piękna ta biała róża Marzenko
Madzenka 08:13, 23 cze 2012

Co tu pisać pięknie! I ogród i widoki i atmosfera
Celina 21:51, 23 cze 2012

O jejku!! a kiedy wysiane?jak długo sie czeka na kwitnienie?jak to sie robi ,bo ja noga z "nasiennictwa" proszę o instrukcję obsługi Marzenko!!
Celina 21:53, 23 cze 2012

Dzidka napisał(a)

a tu widok na schody i piwniczkę - przy murku obok schodów tez lawenda -ale starsza i kwitnie później, bo to strona pn

Zawsze widok tych schodów i murków mnie zachwyca,
A jeszcze kiedy kwitnie lawenda, to sama radość z takiego widoku.

Aż się wierzyc nie chce, że to nie południe kontynentu!! Cudnie
marzena 22:40, 23 cze 2012

dzięki

Celino, wysiałam te ostróżki w kwietniu do przygotowanej ziemi ( kompost+ torf odkwaszony + trochę 'rodzimej' gleby, chyba dałam tez trochę dolomitu ( bo ja mam zbyt kwaśną ziemię) , posiałam w rządkach ... i czekałam na nie... plewiłam, podlewałam, myślę, że pewnie na początku wyplewiłam troche młodych siewek ostróżek- bo nie wiedziałam, jak one wyglądają...
a teraz już sobie rosną - są rozpoznane no i czekam na ich dalszy rozwój

zaczynają kwitnąć następne rośliny... hosty i liliowce

i budleja...
alinak 23:15, 23 cze 2012

Marzenko piszesz że nawoziłaś trójklapowca , podpowiedz czym . własnie mi w tą zimę dwa padły i kupiłam nowe . okryję jak radzisz . tylko czym je nawieść - lubią Azot ?.

sama w to nie wierzę , ale ciągle w moim ogrodzie nie ma ostróżek? ....tylko dlaczego . są piękne . muszę to naprawić , lawenda boska . a wiesz ż eto charakterystyczny widoczek z twojego ogrodu ? ...no i piwniczka - powalająca mnie . łaziłam w zeszłym roku przez dwa tygodnie po wizycie u ciebie i szukałam na nią miejsca ....ale nie znalazłam