Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Drzewa i krzewy liściaste » Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

KasiaBawaria 11:54, 08 maj 2016

Gosiek mozesz.Ale zanim dasz kore trawa musi sie czesciowo rozlozyc a na pewno wysuszyc. Inaczej ci sie zbije. Trawa mulczowalam, bo rabata dopiero powstawala. Obecnie jest juz poszerzona, trawa sie rozlozyla do wiosny, polozylam wiec juz kore.

Gosiek33 18:19, 08 maj 2016

Bardzo dziękuję za instrukcję tak właśnie zrobię
19:52, 09 maj 2016
Czy można podsadzić hortensje lawendą, chodzi mi o średnie piętro przy annabelce?
Z czym będą ładnie się komponowały i aby zimą nie było smutno

Jak daleko od siebie je sadzić?
KasiaBawaria 20:28, 09 maj 2016

Lawenda potrzebuje suchego i jalowego stanowiska.Hortensja wilgotnego i humusowego. Calkiem inne warunki. Do hortensji pasuja bukszpany, trawy.
20:59, 09 maj 2016
Dziękuję a w jakiej odległości mogę je posadzić od siebie i jak daleko od nich żywopłocik z bukszpanu pod ich nogami?
KasiaBawaria 17:40, 10 maj 2016

Nie pomoge, ja wszystko robie na oko.Ale dla hortensji zostaw ok 80 cm dla bukszpanu ok 40 cm.
22:17, 10 maj 2016
Dziękuję za odpowiedź
Mlena 11:27, 11 maj 2016

Cześć

Dziewczyny i Chłopaki mam taki plan żeby wzdłuż płotu posadzić hortensje limelight - 3 przęsła na lewo od furtki i trzy na prawo.
Jestem zupełnym laikiem.

W jakiej odległości sadzić ? wyczytałam, że 80 cm - chciałabym żeby to miało formę ala żywopłot.

Czy jest sens kupować rośliny z dobrego źródła ale 30 cm okazy?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Rojodziejowa 16:29, 12 maj 2016

Pytanie może głupie, ale najwyżej mnie zbesztacie Czy hortensje nikko blue i you&me forever mogą być tylko niebieskie? Czy przy odpowiednim ph będą miały inny kolor?
Anabell 22:20, 12 maj 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Pytanie może głupie, ale najwyżej mnie zbesztacie Czy hortensje nikko blue i you&me forever mogą być tylko niebieskie? Czy przy odpowiednim ph będą miały inny kolor?

Nie ma za co zbesztać kto pyta nie błądzi

Obie hortensje bez podlewania roztworem do kolorowania zakwitną na różowo.

Jest nawóz do Hortensji niebieskiej. Już powinny być podlewane by zakwitły na niebiesko.