Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Drzewa i krzewy liściaste » Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

Pszczelarnia 08:50, 18 sie 2011

Annko, co to za odmiany?
annka 09:13, 18 sie 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Annko, co to za odmiany?

Pojęcia nie mam zdjęcia robione z za żywopłotu Trudno określić czy to były tak rozrośnięte krzewy czy drzewa hostensjowe ale miały więcej niż 2m wysokości. Musiały być wiekowe, przynajmniej ten różowy sadząc po konarach.
Sebek 22:55, 18 sie 2011

Może to być tardiva, albo ta co widziałem dziś w Goczałkowicach

Pink diamond
Pszczelarnia 08:07, 19 sie 2011

Jednak Tardiva, mam je. I chyba je prezentuje Annka. Cieszy mnie, że one naprawdę się tak rozrastają.
Annko, zakupiłam przez przypadek funkię o nazwie guaca mole - nie mogłam przejść obojętnie. Jest to jedyna funkia w moim ogrodzie, która ma jakąś zidentyfikowaną nazwę. Acha jeszcze mam blue angela, ponoć.... .
annka 10:04, 19 sie 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Jednak Tardiva, mam je. I chyba je prezentuje Annka. Cieszy mnie, że one naprawdę się tak rozrastają.
Annko, zakupiłam przez przypadek funkię o nazwie guaca mole - nie mogłam przejść obojętnie. Jest to jedyna funkia w moim ogrodzie, która ma jakąś zidentyfikowaną nazwę. Acha jeszcze mam blue angela, ponoć.... .

Jeśli są młode 2-3 letnie i nie znamy nazwy ani dużej sadzonki od której pochodzą to trudno jest je zdefiniować. Są w tzw. fazie młodocianej liście mogą mieć inny kształt, wielkość i wybarwienie ale po 3-4 latach rośliny już zachowują swój wygląd.
bogumila 13:51, 19 sie 2011

...Vanille Fraise różowieje coraz bardziej...
mysza 14:53, 19 sie 2011

Bogusiu jest śliczna .Dopiero co posadziłam u siebie cztery krzaczki , na razie ma kwiaty białe bez przebarwień .A i ciekawe czy im nie przedobrzyłam , nie miałam już ziemi lepsiejszej do posadzenia i do dołków dałam kompostu z rozłożonych liści dębowych .
bogumila 14:59, 19 sie 2011

mysza napisał(a)
Bogusiu jest śliczna .Dopiero co posadziłam u siebie cztery krzaczki , na razie ma kwiaty białe bez przebarwień .A i ciekawe czy im nie przedobrzyłam , nie miałam już ziemi lepsiejszej do posadzenia i do dołków dałam kompostu z rozłożonych liści dębowych .

Na pewno będzie dobrze.
Pszczelarnia 15:07, 19 sie 2011

Rozłożone liście dębowe - wzorowo - tak jak pisze Danusia w artykułach dla nas.
U nas nikt o "waniliowej frezji" nie słyszał
Pszczelarnia 15:07, 19 sie 2011

Rozłożone liście dębowe - wzorowo - tak jak pisze Danusia w artykułach dla nas.
U nas nikt o "waniliowej frezji" nie słyszał