Pojęcia nie mam zdjęcia robione z za żywopłotu Trudno określić czy to były tak rozrośnięte krzewy czy drzewa hostensjowe ale miały więcej niż 2m wysokości. Musiały być wiekowe, przynajmniej ten różowy sadząc po konarach.
Jednak Tardiva, mam je. I chyba je prezentuje Annka. Cieszy mnie, że one naprawdę się tak rozrastają.
Annko, zakupiłam przez przypadek funkię o nazwie guaca mole - nie mogłam przejść obojętnie. Jest to jedyna funkia w moim ogrodzie, która ma jakąś zidentyfikowaną nazwę. Acha jeszcze mam blue angela, ponoć.... .
Jeśli są młode 2-3 letnie i nie znamy nazwy ani dużej sadzonki od której pochodzą to trudno jest je zdefiniować. Są w tzw. fazie młodocianej liście mogą mieć inny kształt, wielkość i wybarwienie ale po 3-4 latach rośliny już zachowują swój wygląd.
Bogusiu jest śliczna .Dopiero co posadziłam u siebie cztery krzaczki , na razie ma kwiaty białe bez przebarwień .A i ciekawe czy im nie przedobrzyłam , nie miałam już ziemi lepsiejszej do posadzenia i do dołków dałam kompostu z rozłożonych liści dębowych .