Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W miniformacie

W miniformacie

gierczusia 20:03, 28 gru 2012

Aaaa ja też urlopik ... A raczej wakacje , bo takowego czegoś jak urlop niestety nie posiadam ... ... A co do ogrodowych inspiracji.... Szukam , szukam... zwłaszcza inspiracji mikro ... Albo jak tu po cichu unieszkodliwić sąsiada
Bea 20:07, 28 gru 2012

gierczusia napisał(a)
Aaaa ja też urlopik ... A raczej wakacje , bo takowego czegoś jak urlop niestety nie posiadam ... ... A co do ogrodowych inspiracji.... Szukam , szukam... zwłaszcza inspiracji mikro ... Albo jak tu po cichu unieszkodliwić sąsiada

wysłałam Ci wiadomość na prv
Gosiniak 12:31, 29 gru 2012

Piękny ogródek, świetne kompozycje, i wcale nie wygląda na malutki, pozdrawiam
Milka 12:50, 29 gru 2012

Jak już tak o wiośnie i inspiracjach, to i ja coś wrzucę...zachwycam się nimi i pieję!! jak mój kogut!

http://www.houzz.com/photos/469470/Dianne-Muyskens-traditional-landscape-portland
Bea 13:40, 29 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Jak już tak o wiośnie i inspiracjach, to i ja coś wrzucę...zachwycam się nimi i pieję!! jak mój kogut!

http://www.houzz.com/photos/469470/Dianne-Muyskens-traditional-landscape-portland

O jak ładnie
gierczusia 13:50, 29 gru 2012

Pierwszy raz zobaczyłam taką instrukcjętypu : krok po kroku... Dziękuję bardzo czy Twoja działka ma tez kształt prostokąta? Bo tak oglądam i oglądam i nadziwić się nie mogę piękne te Twoje rabaty... Szkoda, ze nie mam opcji podniesienia brzegów, wtedy wszystkie rośliny wydają się bardziej dorodne
Bea 13:58, 29 gru 2012

Witam Elu i bardzo dziękuję

Tak, działka ma kształt prostokąta, a podwyższenie rabat to była konieczność bo musiał powstać mur oporowy bo działka obok jest wyżej. Co do rabat to cały czas mam mieszane uczucia co do nich i ciągle coś przesadzam, dosadzam, zmieniam i mam nadzieję w końcu uzyskam satysfakcjonujący efekt.

gierczusia 14:02, 29 gru 2012

Musisz być bardzo wymagająca bo jest prześlicznie... Jakie wymiary tego prostokąta, jeśli to nie tajemnica?? A czy sąsiedzi też mają roślinki ? ... Bo moi maja tylko trawnik i taka toż u nas łysina
Bea 14:23, 29 gru 2012

Działka ma 10 X 16, a działki obok są zagospodarowane bo już mieszkamy tu 6 lat i rośliny już są dosyć spore.
Z tymi wymaganiami jest tak, że apetyt rośnie w miarę jedzenia.
U mnie jest za mało zimnozielonych, a za dużo liściastych. Wyraźnie to odczuwam jesienią i mam parę podręcznikowych śmieciuchów i za duży misz masz.

gierczusia 14:35, 29 gru 2012

Te liściaste dają dużą różnorodność... Ja tez mam tak z tylu i czasem zimą mi brakuje zieleni...ale z przodu mam prawie wszystko zimozielone i brak mi tej sezonowości... I masz tu babo placek jak dogodzić Kobitkom