Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Byliny » Funkie - Hosta

Funkie - Hosta

Leida 00:10, 20 gru 2012

A mnie oprócz tych które pokazałaś zauroczyła jeszcze ta:

Ciekawe czy Małgosia ma ją w sprzedaży?

Ja co prawda nie jestem hostomaniaczką ( chociaz kto wie, mając takich Przyjaciół coś czuję, że i mnie się to udzieli) ale chyba w temacie host to nie mieli zbyt dużo nowości na tej Chelsea?

recento 00:30, 20 gru 2012

Bowden ,który wystawia na Chelsea wogóle nie ma duzo nowosci, Forbiden Fruit jest na rynku u z od trzech lat./to tetraploid odmiany Orange Marmolade '. Patrzac na to zdjecie można powiedzieć .. takich host nie ma. Młodsze egzemplarze,nie są tak ładnie wybarwione.Takze droga Przyjaciółko, trzeba ściagać, jak chcesz zobaczyc taką hostę za parę lat...w swoim cottage garden..
monteverde 01:02, 20 gru 2012

recento napisał(a)
Jak beda miały dobry drenaz , to ok..Musisz tylko zwrócic uwage na wiosne , zeby nie były zalane.Mozesz jeszcze póki nie ma sniegu przykryc je kora lub liscimi/ przy miniaturkach tylko w odpowidnim momencie zdjąc liscie bo moga miec trudnosci z "przebiciem' się.

są podsypane korą przekompostowana mielona takim mulczem
goniak 08:23, 20 gru 2012

Leida napisał(a)
A mnie oprócz tych które pokazałaś zauroczyła jeszcze ta:

Ciekawe czy Małgosia ma ją w sprzedaży?

Ja co prawda nie jestem hostomaniaczką ( chociaz kto wie, mając takich Przyjaciół coś czuję, że i mnie się to udzieli) ale chyba w temacie host to nie mieli zbyt dużo nowości na tej Chelsea?

Hanuś, oczywiście, że mam ją w sprzedaży podobnie jak większość host pokazanych przez Danusię
Przy najbliższym naszym spotkaniu podaruję Ci tę hostę i mam wielką nadzieję, że podbije Twoje serce i wpadniesz w szpony hostomanii, jak ja i Kuklik
Pomyśl ile bysmy miały dodatkowych tematów do obgadania i okazji do spotkań
Zainteresowanym podrzucam link do mojego prywatnegokatalogu host który sukcesywnie uzupełniam.
Katalog zawiera zarówno opisy jak i zdjęcia host, które u mnie rosną w warunkach naturalnych czyli w ziemi

http://www.efektownyogrod.pl/catalog/Katalog-71?PHPSESSID=f631a223a3b1a769f3a66678633397df

Gardenarium 10:03, 20 gru 2012

Kochani hodowcy, wklejajcie proszę także swoje zdjęcia host

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:06, 20 gru 2012

Haniu mam też to zdjęcie. Jakimś cudem ominęłam.

Hosta 'Forbidden Friut'

Instagram Ogrodowiska
goniak 11:50, 20 gru 2012

Moja miłość, ostatnimi czasy, nowość hostowa !!!
LAKESIDE PROPHECY FULFILLED

Troszkę mojego hostowego pola

akanta 19:12, 20 gru 2012

Piękne hosty aż trudno stąd wyjść i jak te wszystkie nazwy zapamiętać.Co myślicie o tych widocznych przebarwieniach i brązowych plamkach,czy to nie jest infekcja wirusowa.Ostatnio tak przed nią ostrzegają ,że jedna może" wykończyć" wszystkie w ogrodzie.Jak się tego naoglądałam to aż strach coś nowego kupować.
akanta 19:27, 20 gru 2012

Gardenarium napisał(a)
A mnie ostatnio na tegorcznej Chelsea Flower Show zauroczyła ta hosta i mam na nią straszną chęć, czy ma ktoś ją?

Hosta 'Hanky Panky'

Czy właśnie taka plamka na liściu jak na ostatnim zdjęciu to jest choroba wirusowa ?
recento 19:40, 20 gru 2012

nie jest to o o czym myslisz czyli /HVX/ ,to zwykła nekroza /...bez znaczenia/