Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) » Edycja postu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Magda70 21:10, 06 lis 2013

Za moje rozplenice dopiero w sobotę się zabiorę...
Tess 23:40, 06 lis 2013

Obejrzałam dynie "inaczej" - cudne.
Mówicie - suszarka? Może czas się skusić? Hmmm...
malkul 12:52, 07 lis 2013

Skończyłam!
poleciałam rano do ogrodu bo deszcz nie padał. poprzesadzałam z donic co na zimę zostać tam nie może, umyłam obie białe donice te wielkie i idą do domu, umyłam i schowałam do garażu zabawki z piaskownicy, samochody, rowerki, motorki i piłki, pochowałam grabie pazurki, łopaty, szpadle , widły , wiadra i cały ten barłog.

Wysiało mi się milion małych stipek, ze dwadzieścia sztuk wykopałam i wsadziłam do małych doniczek i idą do domu a nóż widelec przeżyją do wiosny i troszkę porosną.
I niestety się nie oparłam i jedną stipę wielką wykopałam wsadziłam w donice i zabrałam na zimę do domu, będzie stała w sypialni (jak zdechnie to trudno). Ale spróbować warto!

Wrzosy z donic szarych poleciały na kompost bo je teściowa zasuszyła na amen jak nas nie było.

A potem dzidzia wstała i zaraz spadł deszcz więc i tak by mnie wygonił
malkul 12:53, 07 lis 2013

Tess- ja dziś kupuję suszarkę + ten łącznik co tosia wynalazła
malkul 12:59, 07 lis 2013

Madzia – ja swoje wczoraj powiązałam.
Wiem wiem przyszłaś obadać czy się nie obraziłam że wyzywasz mnie od sknerusów, ale nie martw się nie!

Marzenko-skarbnico wiedzy z otwartym sercem, dziękuję

Alex- no widzisz kochana to znak ze mus tu zaglądać. A tak poważnie to Magnolia mi je wskazała.
Zeszłej jesieni sadziłam 25 czosnków Krzysztofa a teraz jesienią jak je przesadzałam to łącznie ocalało 11 sztuk. Reszta wygniła. Ale teraz będą miały miejsce z domieszką piasku więc liczę że się to już nie powtórzy!

Rench – lubie też eklektyczny. Zaglądam do Ciebie.

Kasiula – dzięki za te info. Zatem nie wiążę
popcorn 13:28, 07 lis 2013

Gosia, kawał dobrej roboty za Tobą! Podziwiam! pozdrawiam!
Evchen 14:12, 07 lis 2013

Gosia, zaglądam do Ciebie codziennie, ale śladu nie zostawiam. Dzisiaj odciskam palucha
Tak się zastanawiam, czy mi cebule tulipanów nie pogniły, bo kiedy przerabiałam rabatę to znalazłam zaledwie kilka sztuk.. z kilkudziesięciu...
Domi 14:17, 07 lis 2013

Twoja Córcia długo śpi, bo sporo zrobiłaś Albo jesteś taka szybka... Ja też już pochowałam wszystkie zabawki i teraz będę dumać jak urządzić płac zabaw, żeby był funkcjonalny i estetyczny zarazem.
malkul 14:38, 07 lis 2013

Domi napisał(a)
Twoja Córcia długo śpi, bo sporo zrobiłaś Albo jesteś taka szybka... Ja też już pochowałam wszystkie zabawki i teraz będę dumać jak urządzić płac zabaw, żeby był funkcjonalny i estetyczny zarazem.

Teraz spi raz dziennie jednym ciegiem trzy godznki czasem dwie. ale wieczoram zdycha jest marudna buczaca i płaczliwa ale spać nie ma szans jej położyć.
Funcjonalny i estetyczny - czyli to co najtrudniejsze połączyc obie te funkcje
dostałas email?
malkul 14:41, 07 lis 2013

Evchen – to niestety całkiem możliwe że zgniły. Moje na 100% bo nic ich nie zjadło bo sadzone w koszyczkach , a jak przesadzałam to znalazłam zgnite resztki