Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) » Edycja postu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

magnolia 09:13, 19 lis 2013

popatrzcie dziewczyny na nie podejrzliwie czy listki mają jednorodne. czasem się zdarza że siewka trawy- chwastu zdominuje sadzonkę i wtedy rośnie dziwacznie. A jak się dobrze przyjrzeć, to okazuje się że jest tam np 25 % źdźbeł takich jak być powinny. Wtedy trzeba za łeb wyrwać i oddzielić chwast od sadzonki.
Ładnie, tak mglisto.
Gabrysia_ 09:52, 19 lis 2013

Gosiu...macham i buziaki przesyłam
Ja też jakoś czasowo nie wyrabiam ostatnio
mirela 13:31, 19 lis 2013

U mnie było to samo z beatles. Już się cieszyłam, bo rozrosła mi się niemiłosiernie. Ale jak się przyglądnęłam dokąłdniej... to się okazało, ze chwascisko mi w niej urosło. Beatlesy sa u mnie obecnie żółtawe, a chwascisko... zielone .
mirela 13:36, 19 lis 2013

za łeb mówisz..... musze wobec tego się z nią rozprawić. Tym bardziej, ze widze, że to bardzo ekspansywny chwast.
mirela 13:37, 19 lis 2013

malkul - a gdzie z młodym na basem chodzisz ? Może się mijamy
Magda70 14:58, 19 lis 2013

magnolia napisał(a)
popatrzcie dziewczyny na nie podejrzliwie czy listki mają jednorodne. czasem się zdarza że siewka trawy- chwastu zdominuje sadzonkę i wtedy rośnie dziwacznie. A jak się dobrze przyjrzeć, to okazuje się że jest tam np 25 % źdźbeł takich jak być powinny. Wtedy trzeba za łeb wyrwać i oddzielić chwast od sadzonki.
Ładnie, tak mglisto.

Przyglądałam się temu już wcześniej i takie właśnie odniosłam wrażenie jak piszesz...
Najgorsze jest to, że ten chwast wygląda teraz najładniej.. reszta zrudziała...
Pszczelarnia 15:19, 19 lis 2013

Mnie się młoda sesleria zachwaściła, bo równocześnie wysiewałam trawę. Porażka. Nastąpił rozbiór logiczny seslerii. Częstym problemem traw w nasadzeniach masowych i miejskich jest ponoć ich zachwaszczanie (tak mówią niektórzy projektanci). Ciekawa jestem, jak sobie radzą z tym Anglicy/Holendrzy? Kto widział i wie?
regli 21:15, 19 lis 2013

Cześć Małgosiu
Dawno mnie u Ciebie nie było i naprawdę spore zmiany widać. Oboje z mężem jesteście mega pracusiami. Niezmiennie podziwiam. Doniczuszki na nóżkach - cudeńko. Koniecznie musisz pokazać, jak już wprowadzą się do nich mieszkańcy.
Buziaki zostawiam i krótkiej zimy życzę
mirela 12:20, 20 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ciekawa jestem, jak sobie radzą z tym Anglicy/Holendrzy? Kto widział i wie?

Fusilade ?
Pszczelarnia 13:22, 20 lis 2013

Ale jak ten preparat zniszczy trawę w trawie? Jednoliścienne w jednoliściennych? Skoro jest na dwuliścienne? Nie rozumiem? Sesleria zachwaszczona np. życicą trwałą?