Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) » Edycja postu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 14:04, 07 kwi 2014

Juzia , Jagódko, Boćku -Agniecha ma rację ta żywo zielona trawa to kłowsownica , obiedka tez jest na tej rabacie ale w tylnej jej część jakby stanowi PLECY. Jeszcze jest mała więc jej nie uchwyciłam na bold textzdjęciu (widać tylko pustą korę ale tam są dwa rzędy obiedki z tyłu.

Hortki kupowałam na allegro. U tego człowieka co ma miododajne.pl

Leonku-mój mąż tez tak ma że rzuci tam gdzie stoi a ja chodzę i sprzątam, albo po jakimś czasie (od wielkiego dzwonu) sam stwierdzi że już za duży bałagan pół dnia sprząta by od dnia następnego znów syfić i rzucać pod nogi. Ja tak nie mam bo jestem skrupulatna i konsekwentna, sprzątam od razu.

Aga_szsz, Joasiu- rozgrzeb swoje w nogach może znajdziesz „kły”, zima była łagodna u mnie wszystko co sadziłam żyje.

Syla- no żarty się ciebie trzymają. Trawnik to ja dopiero będę rzeźbić niestety i w sumie tego trawnika to się najbardziej boimy. Ale on będzie wisieńką na torcie.
Wykopy to pod kolejną rabatkę.

Gusiarz-czytałam o twoich działaniach w szklarni, można się schować przed deszcze, ciepło, i przyjemnie
My z mamą też wypieliłyśmy dokładnie było ego syfu parę taczek.
Ale już rośnie tam sałata i posiałam też rzodkiewkę , i szpinak.

Macham wszystkim zaglądającym i merci za wsparcie i dobre słowa.
malkul 14:09, 07 kwi 2014

Mam dwa czosnki gladiatory które mi "krzywo wschodzą" tzn. sa pochylone na jedną stronę, i teraz chciałam spytać jak i kiedy to naprawić?
czy mogę teraz rozgrzebac i naprostować cebulę? czy czekać do jesieni?
agniecha973 14:12, 07 kwi 2014

Naprostować cebulę???????????????? Kokoszko, no co Ty? Myślisz, że to od krzywości cebuli zależy? Mi się wydaje, że nawet leżąca cebula powinna wypuścić pęd prostopadle do ziemi. Ale może źle myślę. Masz zdjęcie?
popcorn 14:14, 07 kwi 2014

Malkul, uśmiałam się z Twojego M To ja tak mam, brudzę i brudzę, a co jakiś czas wielkie sprzątanie i przewracam wszystko na drugą stronę
Trawki cudne! Takie wiosenne, prawie jak sztuczne hihi

ps szklarni zazdroszcze! i pomocy ze strony M i Mamy!
Joaska 14:15, 07 kwi 2014

malkul napisał(a)
Mam dwa czosnki gladiatory które mi "krzywo wschodzą" tzn. sa pochylone na jedną stronę, i teraz chciałam spytać jak i kiedy to naprawić?
czy mogę teraz rozgrzebać i naprostować cebulę? czy czekać do jesieni?

ja bym nie ruszała same się "wyprostują" i tak jak aga pisze chyba ułożenie cebuli nie wpływa na "proste" wyrastanie liści i kwiatów
malkul 20:25, 07 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)
Naprostować cebulę???????????????? Kokoszko, no co Ty? Myślisz, że to od krzywości cebuli zależy? Mi się wydaje, że nawet leżąca cebula powinna wypuścić pęd prostopadle do ziemi. Ale może źle myślę. Masz zdjęcie?

Agniecha, Joasiau -
hahahahahahahahahaha
nei z Ciebie się śmieję tylko z siebie
bo moja głupota dowodzi tylko że mimo iż 2,5 roku temu przeczłapałam tu zupelnie zielona to dziś nadal zielona jestem

A tu foto

malkul 20:28, 07 kwi 2014

Karolcia - oj to byście z moim M. zagracili wszytsko wokół
a potem byście sprzątali, gracili i znów sprzątali i gracili i ......

Pomoc mamy to jest dla mnie bardzo duża sprawa, zawsze to szybciej, łatwiej i milej
regli 20:29, 07 kwi 2014

Piękna wiosna u Ciebie Zazdroszczę i niezmiennie podziwiam
malkul 20:32, 07 kwi 2014

malkul 20:33, 07 kwi 2014