Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Evchen 09:05, 27 lip 2012

Ależ piękne aranżacje Ewa pokazała,... Madziu, będziesz je realizować u siebie?
noemi 09:17, 27 lip 2012

Marto , Gosiu dziękuję za miłe słowa ... jestem u Was częstym gościem, ale po cichutku
noemi 09:21, 27 lip 2012

Borbetka napisał(a)
Jak mnie ta żółta żurawka korci! Super wygląda!
Ale u mnie znowu hurtowe zakupy wymagane ... chyba zbankrutuję ... już nie pamiętam, kiedy jakiś ciuch sobie kupiłam. Wszystko idzie w "zielone" .

Witam u siebie w ogródeczku ... aj czasami trzeba pójść na odstępstwa ... ale żurawki kuszą to fakt ...
noemi 09:23, 27 lip 2012

waska napisał(a)
No i nie pstryknelam ulotki bo mąż wyrzucił
a zdjęcie roślin może być?
dziś nawet nie miałam czasu popatrzeć na aparat

Waska nic się nie stało ... przy okazji obejrzę u Ciebie ... wiem , że to Phantom ...chyba , że to jednak Lime ...
noemi 09:30, 27 lip 2012

Syla napisał(a)
Odpowiem również u Ciebie Madziu .....
Tą którą zakupiłam to szczepiona jest na około 150cm .... nie jest wysoka .... U Ciebe widziałabym wyższą przy tarasie i może być niższa w kąciku kulkowo bukszpanowym .... Drzewa szczepione nie rosną wysokie dlatego bardziej polecają do małych ogrodów drzewka szczepione .... ale fajnie będzie jeśli dla pewności nasi ogrodowiskowi specjaliści to potwierdzą .... Bo informacje mogą być sprzeczne z wyczytanych tu i ówdzie Moja kosztowała 45zł ale widziałam również za 39zł

Syla ... tylko te co oglądałam to były wielkie , z grubym pniem , jak bym je chciała posadzić, to dół by musiał być taki jak mój zawijasek , bo donica była bardzo duża , nie podobało mi się takie duże drzewo ... już delikatniejsza jest wiśnia umbra a też przecież szczepiona jest na 220 cm ... wolałabym takie szczepione na ok 180 cm ... będę szukać , dzisiaj mam na trasie parę szkółek , to zajadę, zrobię zdjęcia i będę się z Wami konsultowała
noemi 09:33, 27 lip 2012

Sebek napisał(a)

Bardzo fajne spotkanie - ale to tło - tj. ogród- przepięknie masz Madziu!!!

Sebek dzięki ... chce dokończyć rabatkę przy studni ... szukam drzewka i moje h.lime , co ma być taka duża jak u Danusi i Anuli , chyba nią nie jest ... i teraz zastanawiam się czy ją zostawić czy oddać w dobre ręce a kupić tą co chciałam
noemi 09:37, 27 lip 2012

Evchen napisał(a)
Magdziu, przybiegłam pooglądać jeszcze raz Teraz już wiem, co mnie natchnęło na lawendę - widziałam śliczne grządki lawendowe - właśnie u Ciebie i u Dianki.... Dopieszczone cudnie wszytko ...

Dzięki ...Witaj dzisiaj jak się uda , będę ścinać już lawendę ... ale jestem z niej bardzo zadowolona ... nie nawoziłam jej w międzyczasie .... tylko wiosną i może dlatego już się skończyła ? ... Madżenka nawoziła ... jestem ciekawa jak u niej?
noemi 09:39, 27 lip 2012

GabiK napisał(a)
Magdo, w Melonie są szczepione na takiej wysokości. Może przyjedziesz i mnie odwiedzisz przy okazji.

Badzo chętnie tylko czemu tak daleko jest do Was
noemi 09:45, 27 lip 2012

EwaG napisał(a)
Madziu chyba chodzi o tę aranżację
http://www.houzz.com/photos/138193/Romantic-Tarrytown-Terrace-eclectic-landscape-new-york
i tu jeszcze jedno ujęcie
http://www.houzz.com/photos/138201/Romantic-Tarrytown-Terrace-eclectic-landscape-new-york
Pozdrawiam przesympatyczny ogródek i ogrodniczkę!

Ewo dziękuję ... tak o tą chodziło ... już sobie zapisałam do ulubionych ... oj nie mogę się napatrzyć na to cudo ... i chcę mieć więcej hortensji u siebie , żeby nie było mi żal ścinać kwiaty do bukietów

Pozdrawiam Cię również bardzo serdecznie
noemi 09:49, 27 lip 2012

anula_wn napisał(a)
Magduś, ściskam z wakacji
u Ciebie jak zwykle pięknie !!!

Anula oglądałam co się u Ciebie działo Zdzisław u Ciebie kosił !!! bardzo się cieszę , że zajrzałaś do mnie ...też Cię ściskam Kochana odpoczywaj