Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 11:01, 27 lip 2012

Tak bym chciała ...tylko czy nie padną , skoro tanio ... teraz to mamy czasy ...

GabiK u Ciebie w Twoich donicach posadziłaś hortensje bukietowe dwie? ... ja chyba zamiast miskantów dosadzę sobie po jednej sztuce i będę miała szpaler ... będzie można do bukietów ścinać bez uszczerbku dla ogrodu
GabiK 11:12, 27 lip 2012

Posadziłam 4, tak co 60-70 cm, 2 to mniejsze odmiany. Na 2-3 lata będzie OK, a potem najwyżej oddam w dobre ręce. Ma być ładnie od razu. A może dadzą się zatrzymać cięciem.

Może nie padną, gęstą sieć mają, dużo i długo jeżdżą. A nawet jeśli, to chyba 40 zł za bilet przeżyjesz? To nie to samo, co parę tysięcy za wycieczkę i stres zamiast wyczekanego urlopu.
Jak nie masz innych kosztów niż przejazd, bo tylko na 1 dzień, lub nocleg u nas (zachęcam) to niewielkie ryzyko.
noemi 11:59, 27 lip 2012

GabiK ... nie ma co porównywać skali zagrożenia ... za zaproszenie dziękuje ... ... pomyślimy ... może dziewczyny z KOIID namówię , będzie raźniej

GabiK 12:19, 27 lip 2012

Namawiaj, namawiaj, liczę na Twoją skuteczność. 4 osoby spokojnie przenocuję, więc przyjeżdżajcie na weekend. A do stacji z której bus odjeżdża jest ode mnie dobry dojazd.
noemi 12:26, 27 lip 2012

No właśnie, może się uda ... próchnica odkwaszona się skończyła ... wczoraj dostałam specyfik od Cioci z pokrzywy i cebuli będę zasilać ... tylko muszę uważać, żeby nie przedobrzyć
boguslaw_r_ 13:12, 27 lip 2012

Dzień dobry pohasałem sobie po twoim ogródku jest maleńki ale piękni , z duszą i zaangażowaniem ogrodniczki gratuluję i pozdrawiam.
Milka 13:17, 27 lip 2012

GabiK napisał(a)
Namawiaj, namawiaj, liczę na Twoją skuteczność. 4 osoby spokojnie przenocuję, więc przyjeżdżajcie na weekend. A do stacji z której bus odjeżdża jest ode mnie dobry dojazd.

ale tu plany!! podczytuję, ale narazie zrażona OLT Expres, nic nie piszę!
a ogród Madzi, jak pisze Boguś, naprawdę z duszą, super tam się czułam!
Ewcia88 13:28, 27 lip 2012

Dziękuje za odwiedziny i podpowiedz a skoro mieszkasz blisko Wrocławia to miejscówkę w Marcinkowicach polecam, nie jest to wielkie miejsce,ale rośliny mają zadbane i w wielkim porządku widziałam dużo róż i dalej nie pamiętam bo skupiłam się na trawach,wiadomo
monitka 13:43, 27 lip 2012

noemi napisał(a)
Moniko Witaj ... dziękuję za pochwały oj jak mi miło ... za zdjęcia hortensji też buziak, teraz już wiem , że to Phantom ... śliwiy dzisiaj oglądałam w szkółce i są pissardi szczepione na 220 cm , ale to są wielkie drzewa !!! chyba za duże do mnie ... są też śliwy Nigra , ale nie szczepione i o ile przy studni to byłoby chyba ok, to w zawijasku będzie zasłaniać mi widok na resztę ogródka ??? ... rok temu widziałam szczepione Nigry na ok. 170 cm i taka by była idealna ... ale na razie nigdzie takiej nie spotkałam ...

Madziu cieszę się że fotka na coś się przydała A co do śliw to nie sadziłabym nie szczepionych. Danusia kiedyś pisała że habaziowate rosną i poleca formy szczepione. Szczepione bardziej do Twojego uporzadkowanego ogródka pasują. Moja jest szczepiona na 1,70 wolałam wyższą ale nie było. Za to niższe widziałam i to w atrakcyjnej cenie...
noemi 13:56, 27 lip 2012

Boguś dziękuję

Irenko na Ciebie liczę, że dasz się namówić ... ale musimy terminy zgrać, na razie, w sierpniu, wolnych terminów brak