Malgolinka
14:39, 21 mar 2012

Witam wszystkich serdecznie 
I zapraszam na moje bagna, które będą kiedyś ogrodem... W tej chwili nie mam za bardzo jeszcze czym się pochwalić ponieważ cały czas kończymy dom a ogród dopiero powstanie. W tamtym roku ograrnęliśmy teren wkoło domu i założyliśmy trawnik - to były 3 tygodnie morderczej pracy... ale my lubimy się zmęczyć
Nasz dom powstał na bardzo trudnym terenie - wszędzie torf, woda, woda, woda.... ale ja uwielbiam to miejsce to moja dzicz z dala od miasta
Zdaję sobie sprawę, że nie tylko budowa domu była w takich warunkach ciężka ale i założenie ogrodu na takich bagnach nie będzie łatwe ... ale odkąd tutaj trafiłam wszystko wydaje mi się takie proste
Na początek pokażę Wam kawałek tego mojego trawnika - mam mało zdjęć z tego okresu i tylko takie znalazłam żeby pokazać co nieco
Trawnik ma bardzo dużą powierchnię - założyliśmy go wkoło całego domu. To nie tak, że kochamy trawniki i tylko o tym zawsze marzyliśmy
Od czegoś trzeba było zacząć. Założenie było takie - ujarzmić teren wkoło żeby dzieciaki miały gdzie biegać a potem stopniowo będę wydzierać ten trawnik pod mój powstający ogród
Cieszę się jak dziecko, że już mogę działać w tym kierunku - działkę mamy od 5 lat ale do tej pory nie mogłam sobie poszaleć.
Jak będziecie chcieli to pokażę Wam jak to wyglądało od początku
Znalazłam jeszcze parę zdjęć z tych naszych ogródkowych działań
A w tym roku muszę uzupełnić dokumentację fotograficzną 

I zapraszam na moje bagna, które będą kiedyś ogrodem... W tej chwili nie mam za bardzo jeszcze czym się pochwalić ponieważ cały czas kończymy dom a ogród dopiero powstanie. W tamtym roku ograrnęliśmy teren wkoło domu i założyliśmy trawnik - to były 3 tygodnie morderczej pracy... ale my lubimy się zmęczyć

Nasz dom powstał na bardzo trudnym terenie - wszędzie torf, woda, woda, woda.... ale ja uwielbiam to miejsce to moja dzicz z dala od miasta

Na początek pokażę Wam kawałek tego mojego trawnika - mam mało zdjęć z tego okresu i tylko takie znalazłam żeby pokazać co nieco
Trawnik ma bardzo dużą powierchnię - założyliśmy go wkoło całego domu. To nie tak, że kochamy trawniki i tylko o tym zawsze marzyliśmy

Jak będziecie chcieli to pokażę Wam jak to wyglądało od początku