Danusiu, fajnie, ze zaglądasz. Też cię pozdrawiam weekendowo. Teraz pada deszczyk, codziennie od kilku dni podlewa mi ogród. Wreszcie trawnik wrócił do swego zielonego koloru Dosiana młoda trawka ładnie przyrasta
Gosiu, stipa na nowym miejscu ruszy szybko. Nawet się zdziwisz.
Reszta buksów jeszcze nie pocięta. W tym tygodniu nie miałam czasu, nawet Bozia mi pomaga w podlewaniu ogrodu
Małgosiu, stipa nadrobi i na pewno doczekasz się kwitnięcia. Na innych rabatach też ładnie przyrasta. Wystarczy, jak się porządnie ukorzeni i wtedy idzie w masę.
Z nazwami żurawek się pogubiłam, to prezent od Ewy Bacowej, może ona ci odpowie, jak tu zajrzy.
ps. Przepraszam za brak trawnika jeszcze. To dopiero na jesień.
Wpadam na chwilkę. Mam nawał pracy, za chwilę koniec roku szkolnego, muszę pozamykać kilka spraw. W ogrodzie tylko obchód zrobiłam, mszyce nadal w natarciu, co kilka dni pojawia się następna tura. Nie wiem , czym pryskać? Może tą herbatką tymiankową?
Wczoraj byliśmy na balu absolwentów. Dziś wstałam, zrobiłam śniadanie i obchód ogrodu i chyba muszę wrócić się odespać zarwaną nockę.
Więc wszystkim życzę miłego weekendu.
Cieszę się, że się cieszysz, ale i tak się martwię ... są takie miejsca gdzie trawka mniej wschodzi ... z drugiej strony ... ma jeszcze czas na poprawę
Może zrobię w sobotę zdjęcia z szerszej perspektywy to będzie lepiej widać niedoskonałości
Iwonko jak będziesz chciała zamówić w naprawdę dobrej cenie to napisz na priw.
Obrzeze to kupione gotowe bloczki betonowe używane do kostki brukowej. Półkole powstało z ponacinanych ww płyt i ułozone w ten wzór przez ekipę, która robiła nam obsypke wookół domu.
Pod kamyki dałam też białą agrowłókninę, ale i tak chwasty rosną
Ewa, ja chyba nigdzie nie pisałam, że chcę ciąć. Czytałam na jakimś wątku, że dziewczyny tną dla rozkrzewienia lub pobrania sadzonek. Może coś skomentowałam ?
U mnie runianka dopiero ruszyła. Widać nowe przyrosty. Widać, że się przyjęła.
Dla takich widoków uwielbiam czerwień w ogrodzie.
A trytomy wczoraj sprawiły mi ogromną radość.
Naparstnica od ciebie jest biała i kopmaktowa. Ma więcej kwiecia, niż wzrostu.
Faktycznie, śliwa spora. Moja to mikrus.
Wiesz, jaką szałwię kupiłaś? Bo moja sięga mi do pasa, to ja nie wiem, czy powinna iść na obwódkę. Raczej pomiędzy różyczki. To może być fajne połączenie.
Kasiu, dziękuję za nazwy róż. Będę potrzebowała pnącą w przyszłym roku. Może się skuszę
Mam pytanie o obrzeże. Jak masz zrobione półkole? Docinaliście, czy może są takie co dają owal?
Potrzebuję u mnie koło i krawężnik/obrzeże.
Pozdrawiam