Sadzonki ładne, jestem zadowolona. Haniu dziękuję, już dwie skrzyneczki po brzoskwiniach mam w tym celu właśnie, te są głębsze może nawet lepsze
Fajnie mają coś do pakowania foliowego, to wszystko kosztuje jednak, nie mogę zdecydować czy fajnie czy wolałabym przaśne opakowanie za to sadzonki tańsze?
Sentyment sentymentem, ale w koncu wyciełam jabłonkę. Nosiłam się i wachałam już długo. Chyba cięciem ją zepsułam i zaczeła wypuszczać tylko dziki. Dziś padła. Trzeba jeszcze będzie korzen wykopać, za ciepło dziś było na takie akcje.
Od razu lepiej klon wygląda
Poskarżę się na mojego derenia kousa China Girl - kwiatków ma chyba raptem z 5! W ub roku posadzony kwitł oczywiście kwiatami wyhodownymi w donicy w sklepie. A w tym roku taka susza kwiatowa, choć on był w miarę nawodniony. Oby za rok zachwycił!
Ale ma ładny przyrost z ubiegłego roku. Idzie w górę dość mocno.
Dzięki Haniu za rady. Muszę pomyśleć z tymi bylinami. Na pewno spróbuję irysy syberyjskie.
Ale patrząc na moją zjedzona szałwię trochę się boję..
Bza chcemy powtórzyć z drugiej strony i na dużej skarpie. Ale ten rok to tylko ta strona, więc muszę myśleć przyszłościowo... Tam wszystkie rośliny muszą się nadać na dużą skarpę.
Dziś wygrzebałam derenia świdwę midwinterfire, może go wykorzystać jednak? Można go ścinać...Wydaje mi sie, że tam po prawej stronie kaliny jest trochę więcej miejsca, bo ta kalinę posadziłam bardziej z przodu po lewej niż narysowałam na planie. Na zdjęciu jak się przyjrzeć to w okolicy ego kabla, co leży przy środkowym grabie.
I mogłabym go powtórzyć gdzieś przy ambrowcu??? Daje jakieś odrosty, więc później przeniosę sobie na skarpę.
Mam bodziszki korzeniastego, dobrze u mnie rośnie, może się nadać chyba jako zadarniacz?