Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 13:21, 21 maj 2020

Haha chwastownik znaczy ekhm trawnik nam zaczyna rosnąć. Nigdzie nie jest idealnie i pewnie nie będzie. Ale ogarnięte jest coraz więcej, z większych robót zostało nam malowanie wiaty na auta bo niby przyjechała gotowa ale montaż na stoku wymusił przycięcie tego i owego co nigdy nie zostało pomalowane ani w jakikolwiek sposób zabezpieczone.

Posadziłam większość roślin które miałam, teraz podlewamy, choć weekend ma być deszczowy więc może niebo nas wyręczy

Ogórki chyba jeszcze raz posieję, bo dynie i cukinie wykiełkowały a ogórki nie
Najwcześniejszy groszek zaczyna kwitnąć, szkoda że tak mało posiałam. Posiałam niedawno ale ten dopiero kiełkuje i ciekawa jestem czy w ogole bedzie z niego cokolwiek.
Fasolka też wychodzi

Mam ubiegłoroczne buraki zostawiłam dla kur, jak będą to im bedę gotować

Cyknę cośtam ale to dopiero wieczorem albo jutro rano, bo praca! Wyglądam sobie przez oko i dumam jakby to zrobić żeby ktoś mi płacił za opiekowanie się ogrodem... chyba że w Anglii i pewnie nie w czasach kryzysu heh...
mirkaka 14:16, 21 maj 2020

Jaka to odmiana truskawek? Wielkie są
Zdjęcie z łubinem fajne, wygląda jakby ogród był już dojrzały
Moje piwonie majowe też mają takie wielkie pąki kwiatowe, niektóre już prawie rozwinięte
popcorn 14:26, 21 maj 2020

Truskawki kilku odmian zbierane w rónych miejscach, nie mam pojęcia. Posadziłam niedawno odmiany poziomkowe i honeyone, nic specjanego nie mam na pewno. Pierwsze kwiaty i owoce na każdym krzaku sa największe ot i cała tajemnica

Ogród... to jeszcze nie ogród i długo nie bedzie plac pobudowlany z kiekującym zielskiem. Próbuję jakies rabaty robić no ale... jeszcze minie sporo czasu zanim cokolwiek urośnie i bedzie wyglądało na cokolwiek!

Dostałam górę trawy po koszeniu u sąsiada, bedę ściółkowac, ale najpierw wypadałoby mieć chwilę żeby odchwaścić co nieco... a tu praca, druga praca, lekcje dziecka, wywiadówki online, jakiś obiad, jakieś zakupy czasem i nigdy nie mam czasu...

Piwonie odchwaszczone nawet jakieś zdjęcie zrobię hehe

pozdrawiam Mirka i dzięki!
popcorn 14:41, 21 maj 2020

Jeszcze nigdy nie dostałam tak mocarnie zapakowanych roślin. Szacunek!
Szkoda tylko że szkółka pod Krakowem też a odbiór osobisty niemożliwy

Mam arcydzięgla ozdobnego, wernonię i sadziec jupi, teraz niech rosną i się rozmnażają
BKosimkArt 15:45, 21 maj 2020

O matko jak fajnie. Gdzie kupiłaś?? Arcydzięgla to bym nabyła z chęcią.
Karola, wzeszły mi świetnie karczochy i okra... chyba z kazdego nasionka, w szoku jestem, gdzie ja to teraz posadzę.. to duże rośliny są...
popcorn 15:48, 21 maj 2020

hahaha
szkoda że nie jesteś bliżej bo bym przygarnęła i jedno i drugie!
Teraz dmuchać i chuchać żeby urosły i zaowocowały na czas!

Szkółka Bergenia. Niestety na realizację czekałam jakieś 3 tygodnie, ale warto
deszczowymaj 19:58, 21 maj 2020

popcorn napisał(a)
Jeszcze nigdy nie dostałam tak mocarnie zapakowanych roślin. Szacunek!
Szkoda tylko że szkółka pod Krakowem też a odbiór osobisty niemożliwy

Łooo matko w życiu czegoś takiego nie widziałam ..Karola jak Ty to otworzyłaś ? łomem ?
hankaandrus_44 20:35, 21 maj 2020

Ładnie trzeba było rozpakowywać, skrzyneczka w sam raz na miejsce znoszenia jajek dla kur. Tylko słomą wyłożyć i gotowe.
Kasya 20:49, 21 maj 2020

No... szok, ja tez nigdy nie widzialsm tak pakowanych roślin
Sadzonki dorodne ?
popcorn 22:16, 21 maj 2020

Sadzonki ładne, jestem zadowolona. Haniu dziękuję, już dwie skrzyneczki po brzoskwiniach mam w tym celu właśnie, te są głębsze może nawet lepsze
Fajnie mają coś do pakowania foliowego, to wszystko kosztuje jednak, nie mogę zdecydować czy fajnie czy wolałabym przaśne opakowanie za to sadzonki tańsze?

Czy ktoś przezimował takie cosik???