Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Urszulla 12:06, 20 maj 2020

Warzywniczek trzeba z bliska pokazać modelowy u mnie permakultura na przemian ze zwykłymi poletkami króluje czekam na sezon truskawkowy.
zastanawiałam się z jakiego miejsca robiłaś zdjęcie. Spod tarasu gdzie przesiadujesz wśród lilii?
abiko 21:49, 21 maj 2020

Monia, Agania, Dorotka orliki mam chyba w większości takie same. Dużo ciemnych właśnie.. jakoś nie chcą się u mnie zadomowic te jaśniejsze, np. róż, który jest u Sylwi. Sieję, sieję i nic
abiko 21:51, 21 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Najładniejsza pora mówisz.....cudnie jest, ale zawsze myślałam, że najładniejsza dla Ciebie jak róże kwitną w pełni Bo mnie się cały sezon kwitnący u Was podoba bardzo

To zależy u mnie od tego jaki rok. W tym zapowiada się dużo kwiatów na różach.. więc bardzo mnie to cieszy.
I mam już pierwszą kwitnącą
abiko 21:53, 21 maj 2020

Urszulla napisał(a)
Warzywniczek trzeba z bliska pokazać modelowy u mnie permakultura na przemian ze zwykłymi poletkami króluje czekam na sezon truskawkowy.
zastanawiałam się z jakiego miejsca robiłaś zdjęcie. Spod tarasu gdzie przesiadujesz wśród lilii?

Nie mam miejsca na truskawki, mam kilka w donicach wiszących a je uwielbiam... a ceny jakie widziałam za kg to jakaś porażka. Cóż.. obejdę się smakiem w tym roku chyba

Zdjęcia Ulcia z miejsca koło oczka.. a dziś kupiłam sobie prezent na Dzień Matki, pokaże jutro.. do tego miejsca właśnie.
Spod tarasu mam widok na oczko i różankę.
Ewa777 22:48, 21 maj 2020

U Ciebie to nie tylko orlikowo-różanecznikowo, bo widzę też azaliowo, goździkowo i różano Niesamowite, że kwitnie już róża. Jest u Ciebie dużo cieplej.
Magleska 11:48, 24 maj 2020

Aga jest piękniei romantycznie u Ciebie fotki rewelacyjne

zaciekawiłaś mnie tą zmianą miejscówki co to za cichy plan zamian
abiko 11:55, 24 maj 2020

Ewa777 napisał(a)
U Ciebie to nie tylko orlikowo-różanecznikowo, bo widzę też azaliowo, goździkowo i różano Niesamowite, że kwitnie już róża. Jest u Ciebie dużo cieplej.

Czas róż już tuż tuż.. na razie zaczyna ta na tarsie, ona już kwitnie i następna będzie Munstead Wood a potem z tego co pamiętam to Gertruda i QofE tak jest co roku
abiko 11:56, 24 maj 2020

Magleska napisał(a)
Aga jest piękniei romantycznie u Ciebie fotki rewelacyjne

zaciekawiłaś mnie tą zmianą miejscówki co to za cichy plan zamian

Przydałaby sie ta zmianą, ale to nic pewnego, bo to będzie jednak sporo pracy i nie wiem czy zdążę.
kasiek 13:49, 24 maj 2020

Wow - ale cudniascie ten powojnik wygląda! Pieknie Ci rodki kwitną, chyba masz wymarzoną glebe bo kwiatów moc!
abiko 19:57, 24 maj 2020

kasiek napisał(a)

Wow - ale cudniascie ten powojnik wygląda! Pieknie Ci rodki kwitną, chyba masz wymarzoną glebe bo kwiatów moc!

Kasia, ja mam kwaśną glebę.. widać to chociażby po chwastach. Ale dziękuję rodki na razie rosną ładnie, miały chyba dobrze przygotowane podłoże, gorzej jak je muszę przesadzać, co się zdarza.