Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 13:17, 21 maj 2020

inka74 napisał(a)
Podziwiam...
Chyba aż tak bardzo bym z tym murem nie walczyła, skuła tylko minimum minimorum i postawiła po prostu tam drewnianą donicę robioną na wymiar. To i tak ma być za tarasem, chyba... i tam finalnie będzie cień? chyba, że jakieś drzewa mają rosnąć.
Zrobię zdecydowanie minimum, ale to i tak dużo Chcę tam posadzić trzeciego jarząbka, który siedzi sobie w donicy od jesieni, może świdośliwę, jak się zmieszczę. To jedno z nielicznych miejsc u mnie, gdzie jest cień, więc warto tam trochę powalczyć...
Zana 13:19, 21 maj 2020

galgAsia napisał(a)
A tymczasem w ogródeczku...

Mmmmm Od razu lepiej

Ale jaką masz śliczną pogodę, u nas to tak se dzisiaj.
galgAsia 21:40, 21 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Yyyyy jaka jazda Oczywiście najpierw chwalę różyczkę piękna

i teraz pochwalę gruz ..swoją drogą ciekawe jak to się dzieje że wszelakie prace ogrodowe (i nie tylko ) które miały być szybką łatwą akcją ...przeradzają się w mega roboty trwające tydzień

U nas ostatnio tak było z wykopaniem (jednej) płyty betonowej ..okazało się ,że płyt było dużooo robota na 5minut przerodziła się w cały dzień zapitalania
Prawdę powiedziawszy, jestem trochę zmęczona tym ciągłym wygrzebywaniem gruzu... Chciałabym już kopać tylko ziemię...
Magleska 21:51, 21 maj 2020

Asia normalnie szok …..ale rozróba na całego
brawo dla Was za to wykopywanie -podziwiam ….
każdy krok zbliża Was do celu

a kadr ogrodowy piękny -busz już jest
galgAsia 21:57, 21 maj 2020

Zana napisał(a)

Mmmmm Od razu lepiej

Ale jaką masz śliczną pogodę, u nas to tak se dzisiaj.
Owszem, pogoda śliczna, tylko trochę sucho... Czekam na deszcz...

Wani 21:58, 21 maj 2020

Galgasiu jestem pewna że ktokolwiek będzie próbował kiedyś rozebrać coś co robił mój mąż będzie równie zdziwiony jak Wy teraz Podobnie jak Twój tata jak się za coś zabiera to na poważnie
Wani 21:59, 21 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Owszem, pogoda śliczna, tylko trochę sucho... Czekam na deszcz...

Jeśli ktokolwiek miał wątpliwości czy kolor muru jest odpowiedni to to zdjęcie je definitywnie rozwiewa, cudnie!
Gruszka_na_w... 22:00, 21 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Prawdę powiedziawszy, jestem trochę zmęczona tym ciągłym wygrzebywaniem gruzu... Chciałabym już kopać tylko ziemię...

Byle nie gliniastą w czasie suszy, bo wyszłoby na to samo, co z gruzem,
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 22:03, 21 maj 2020

Doczytałam o dziurze na słonie Współczuję.

Widoczki ogrodowe za to śliczne i róże zaczynają, to wynagradza trud
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 22:31, 21 maj 2020

Magleska napisał(a)
Asia normalnie szok …..ale rozróba na całego
brawo dla Was za to wykopywanie -podziwiam ….
każdy krok zbliża Was do celu

a kadr ogrodowy piękny -busz już jest
Madziu, dzięki
Dziś mieliśmy przerwę w tym kroczeniu do celu Zmęczenie materiału