Poranek na ściernisku. W nocy ładnie popadało a teraz świeci słoneczko. Pięknie jest. Szkoda że mogłam tylko na chwilkę wyjść do ogrodu. Jestem na pracy zdalnej i muszę wracać do kompa.
Jubilee Celebration zaczyna. Po zapachach Gertrudy Jekyll to jej moc zapachu spadła... owszem już wcześniej wiedziałam, że jej zapach jest słabszy, ale teraz konkurencja jest bardzo ciężka. Jednak nadal zachwyca.
Data nieważna, kolor tła się liczy
A tak serio, to u mnie w tym roku też rośliny dziwnie startują. Piwonie nawet nie zaczęły, a róża, która zawsze później zaczynała, będzie chyba kwitła jako pierwsza.
Kiedy dostałam chyba 3 lata temu tę piwonię na swoje imieniny to miała 2 kwiaty. Posadziłam wtedy przy tarasie bo tylko tam było wówczas przygotowane miejsce gdzie piach został wywieziony a ziemia kupiona. W tym roku taki już bukiet
Witam mam problem z trawnikiem. W wielu miejscach rozsiała się taka oto trawa. Nie wiem jak to wytępić bo jest bardzo ekspansywna. Im częściej koszona tym szybciej kwitnie i się rozciewa. Tworzy twarde jasno zielone kępy. Co z nią zrobić jak się jej pozbyć?