Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 18:26, 26 kwi 2020

Do góry

Ogród z łezką II 18:24, 26 kwi 2020

Do góry
3-letnia i zeszłoroczna Satysfaction

Niestety nie wiem, kto nas odwiedził...

Ogród z łezką II 18:22, 26 kwi 2020

Do góry

Ogród z łezką II 18:20, 26 kwi 2020

Do góry

Harmonia na podkrakowskiej wsi 18:19, 26 kwi 2020

Do góry
Poszłam dziś na spacer, wiosna cudownie otacza z każdej strony
Ogród z łezką II 18:19, 26 kwi 2020

Do góry
Trawa w tragicznym stanie u nas, po wertykulacji, bez wody...dzisiaj nawóz sypaliśmy, ma padać ponoć w tygodniu. Oby.

Dorobiłam się dwóch róż, Eisvogel (mam już dwie) i Candlelight (została jedna, drugą, piękną i wielką, załatwił oprysk z Chwastoxu...)

Wszystko przesadzane ostatnio przez eMa się przyjęło, nawet stary Mariken
Udało mi się namierzyć u Żurka dzięgla ozdobnego, widziałyśmy z Ciocią Gosią takiego dojrzałego, wielkiego na 1,8 m na wycieczce po poznańskiej ziemi i bardzo mi się podobały jego burgundowe kule, już sobie rośnie u mnie. Zobaczymy czy taki sam będzie. Jedna borówka amerykańska ledwo zipie, trzeba wymienić.

Ćma bukszpanowa jeszcze do mnie nie trafiła w tym roku i oby jak najdłużej tak zostało

Magnolie przekwitają, tulipanki się kończą, czekamy na azalie, orliki, piwonie i bez.

Teraz już tylko zdjęcia, zaległe i obecne.

Miłego tygodnia

Ogród Małej Mi 2017 18:15, 26 kwi 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Rybusie są najpiękniejsze

Dla ciebie
Ogród Małej Mi 2017 18:14, 26 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania wróciłam do początków swojego wątku dla przypomnienia i trafiłam na dzień w którym się poznałyśmy i Wasz spacer po naszym "ogrodzie" Jakim cudem udało Ci się wtedy tak ładnie pokazać choc prawie nic jeszcze nie było to nie wiem, ale wiem, że dodaliście nam wtedy skrzydeł i powera do działania

Co fajne to pochwaliłam a co złe to ci powiedziałam .....
Ogród Małej Mi 2017 18:12, 26 kwi 2020

Do góry
Richie napisał(a)
Aniu, susza już jest i będzie jeszcze większa. W moim rejonie w tym roku nie było śniegu i nie było deszczu oprócz mżawki i rośliny to odczuwają. Gwiazdzista kwitnie u mnie jak szalona nawet susza jej nie przeszkadza.
Ja zaraz po przekwitnięciu przycinam ją delikatnie od wielu lat i jej to nie przeszkadza. Kiku jest piękna mam podobną za ogrodzeniem u sąsiadów.
Pozdrawiam

Zawsze mówię że jesteś perfekcjonista
Ogród Małej Mi 2017 18:09, 26 kwi 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Widoki piękne... Tylko sucho

Trawnik dostał wody bo go już nie było.

U mnie tez sucho bardzo sucho
Ale na fotkach nie widać
Glicynia mi w końcu zakwitnie
Ogród Małej Mi 2017 18:09, 26 kwi 2020

Do góry
anka_ napisał(a)
Super takie zdjęcia z Muminkami.
A "chwaliłam" się już, że bobry próbowały wmontować mi się do oczka? Zrobiły rozpierduchę w kamieniach, powyciągały rośliny z koszy i nanosiły gałęzi. Teraz przeniosły się do stawu. Tam na potrzeby budowy domku przycięły sobie serby z żywopłotu i sosny. Ręce opadają.

Nic nie mówiłaś o bobrach. Muminki były zachwycone jakby takie bobry były u nas. Szkoda że ja bym nie była zachwycona... Za co dziś na cały całą rodzinę Jerzy w ogrodzie zachwyceni. Jesienią robili i domki z gałęzi i liści i teraz widzę tego efekt. W wolnych chwilach wykańczamy domek na drzewie wygląda jak wygląda ale jest. Mamy już obsadzone skrzynki z kwiatami. przy oknach postawimy tylko czekamy aż parapet pomalowany wyschnie. W dużych kastrach mają ogródek z kwiatkami na dole i już zrobiony plotek. By w szkodę nie włazili..ha ha hs
Wzgórze chaosu 18:07, 26 kwi 2020

Do góry
Agania napisał(a)
A ja sobie taką wstążkę tulipanową zrobiłam w sadzie dereniowym
a co później Iwonko?

Tyle radości mam z tego drobnego malowania, do naszego domu biel pasuje, anabelki tym bardziej Tulipany dają mi tyle radości, jak to mówią pierwsze koty za płoty, jesienią bardziej się przyłożę do sadzenia.
Tulipki z Maksiem w tle...

Sfotografuj swoją tulipanową wstążeczkę sad dereniowy... rozmarzyłam się

Co dalej?
Jutro malowanie drewutni a potem praca nad użyźnieniem tego pasa startowego

Na jego końcu, blisko domu ma być TA ŁAWECZKA
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:06, 26 kwi 2020

Do góry
kasiek napisała

Kasia wszędzie masz pięknie ,ale ta fotka mnie urzekła -niesamowity klimat -jak z folderu reklamowego zagranicznych wakacji ….cudnie
dom też wyszedł super -czekam na te końcowe detale
Ogród Małej Mi 2017 18:03, 26 kwi 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Wnuki w ogrodzie to jest to, ale i robota zrobiona! Jak Ty to robisz? Świetnie wyglądacie pod wiśnią! POzdrawiam

Robota to nawet nie zaczęta., Ale się nie rozdwoje...
Ale w sobotę ogarnialam warzywnik.. pomocnicy pomagali. .wieczorem była kwestia myjemy czy robimy nowe... Ale też nic z tego bo padli ...
Nawet kompost przewaliłam cały... a synowej zrobiłam skrzynki z odpadów na zioła... Powoli łapie bakcyla chociaż do tego...nasionka też posiała... I tak małymi kroczkami zarażamy resztę.

Jeszcze nie skończony... Za tydzień dokończ yny. Jeszcze szklarnie przekopać i obsadzić ale już uporządkowana.
Synowa wcześniej ja wyszorowala.. więc nabrała estetyki.
Mówi że nawet ja przekopie.. zarażamy ha ha ha.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:03, 26 kwi 2020

Do góry
Ewuś, jak już Cię tu mam to w takim razie jeszcze o coś. Tu mniej więcej mam rzut górnego poziomu

Ta rabata gdzie mają być róże w takim razie byłaby 5m x 1,2m. Ile tych rozplenic trzeba? I czy róże też posadzić nie w rządku tylko trochę je porozrzucać?

I co dalej, na lewo? Tam mam pokrywę betonową od zbiornika. Mysląłam, żeby ją przygryć trzmieliną na jakimś stelażu prostopadłościennym. A dalej na lewo jest Ginnala. Co po niego? Znów jakieś trawiszcza?

Kurczę będzie głowienia z dalszą częścią, bo jeszcze muszę rozplanować rabatę wzdłuż tarasu, wybrać konkretne miejsce pod kolejnego Ginnala i cały czas dumam co w nogach Grabów. Pod grabami ciężko określić nasłonecznienie. Cholera boję się, że jak od razu nie zaplanuję wszystkiego to potem będzie ciężko dograć
Rozpoznawanie bylin 18:02, 26 kwi 2020

Do góry
Witam. Cóż to może być za bylina. Rośnie za budynkiem gospodarczym w gruzach w słonecznym miejscu oraz innym miejscu w cieniu.
Podwórkowa rehabilitacja 18:00, 26 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Reniu, Ty masz powojnika górskiego, prawda? Zastanawiam się, czy nie puścić go na mój mur. On szybko rośnie?

A szachownice śliczne, szkoda, że tak mało zakwitło...

Puść
Rośnie bardzo szybko a teraz jest potworem.
Kupiłam w 2016 jedną sztukę, malutką.

2017

2018

2019
Już prawie cała ściana od stodoły zarośnięta.

Do raju daleko - u Ewy 17:57, 26 kwi 2020

Do góry
Rozpoczął kwitnienie pierwszy rh - biedny - odzyskuje zdrowie w donicy. Ale za to jest cały w pąkach

Ptasi gaj 17:57, 26 kwi 2020

Do góry
Zawitka jeszcze nie może w nadchodzącym wszystko zrobię. Oby jeszcze pogoda sprzyjała. Będziemy przycinać tuje i takie tam inne roboty.
Oczko jeszcze trzeba wyczyścić. Lasek sosnowy ale czekam na hosty aż wypuszcza liście aby nie zadeptać przy innych pracach szczególnie chrustu dużo po wietrze. Oj jeszcze tego mam dużo do zrobienia praca się nie kończy.

A to dzisiejszy spacer chyba czeremcha

Jestem zachwycona tutejszymi sosnami to samosiejki

Ogród Małej Mi 2017 17:56, 26 kwi 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Podziwiam piękny widoczek
Pozdrówki też zostawiam

Widoki piękne... Tylko sucho

Trawnik dostał wody bo go już nie było.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies