Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Stary jesion 20:47, 25 kwi 2020

Do góry
Witam na mojej działce rośnie stary jesion posadzony przez mojego pradziadka w jesionie na dole pnia jest dziura czym mogę zasklepić dziure nie szkodząc drzewu co roku pojawiają się mrówki i wynoszą trociny drzewa zasmarowałem dziurę maścią do drzew co proponujecie jeszcze ? Za rady z góry Serdecznie dziękuje !!! Pozdrawiam !!

Dębowe zakątki 20:47, 25 kwi 2020

Do góry
iwona_d napisał(a)
Piękna ta nowa rabatka. Hakonki też bardzo lubię, tylko niestety jedną mi trochę słoneczko przypala. U mnie znowu ogromne zmiany, ale z== naprawdę zaczyna mi się powoli podobać, więc mam nadzieję, że to ostatnie tak poważne przesadzanie. Dalej będę podglądała Twoje poczynania, jestem bardzo ciekawa tego całego terenu i stawu, pewnie na żywo robi niesamowite wrażenie.

W sumie nawet mi też mi się podoba.
A podpowiedzi co do niej były ustalone, obradzone z Agnieszką -agapant i Anią -anpi na naszym wspólnym spotkaniu marcowym ( ?) w Imbryku .
Jeszcze nam się udało to spotkanie.
Ja z hakonkami jeszcze nie miałam do czynienia. Dopiero są w moich planach .
Iwonko, dla mnie u ciebie jucz było bardzo ładnie.
A ty jeszcze zmieniasz.
Staw na razie mam nie ruszany. Jakoś jest. A teren trochę się zmienia. Może w lecie się wspólnie spotkamy z dziewczynami.Może już będzie można.
To same zobaczycie.
Dziś sobie podzieliłam liliowca od ciebie. na 4. I jest na obrzeżu nowej rabaty.

A to moja przesładzana magnolka.
Emigrowała pod warzywnik.
Trochę jej się oberwało od przymrozków. Ale ogólnie wygląda ok.
I ciesze sie,ze kwitnie,że żyje.

Blaski i cienie nowego życia 20:45, 25 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Ula, bo w ogrodzie nigdy nie ma końca, jedno się ogarnie, a już drugie w kolejce. Tez mam tak samo

Bo powinnam mieć ogródek 50m2 a nie połacie.

Takie malutkie bratki mam z samosiewu. Co roku w donicy były więc się wysiewają w stopniach i na najbliższej rabacie.nie przypominają sklepowych bo są mikro

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:43, 25 kwi 2020

Do góry
effka napisał(a)

Trzcinniki KF już spore

Hakonki Beni Kaze tez

O matko!!!! Moje hakone dopiero kły z ziemii wystawiają!
Chyba je czymś napasłaś...

A tak w ogóle to na kwiatki wpadłam, a tu takie ciacha!
Ogród z wilkiem zamkn. 20:42, 25 kwi 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Ślicznego masz derenia. Nazwy sobie nie przypomnisz?

Helen niestety nie znam nazwy ,nawet Pani w szkółce nie znała dokładnie-mam 2 sztuki kupione w okazyjnej cenie -Pani twierdziła ,że zakwitną i pierwszy zakwitł -na drugi czekam

tu po prawej na rabacie są obydwa....z lupą trzeba szukać

Ogród z wilkiem zamkn. 20:38, 25 kwi 2020

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Współczuję pracy przy tej skarpie, ale z drugiej strony to wygląda mega ciekawie Nie jest tak płasko, można fajnie teren podzielić

Aniu do skarpy nie dotarłam
wzięłam się za porządne przekopanie tej rabaty

-jesienią robiłam na niej eksperyment ….tzn posadziłam bez przekopywania drzewa , krzewy, jakieś tam trawy -dawałam tylko do dużych dołów dobroci ,porozkładałam kartony ,zasypałam dobrą ziemią z kompostem i obornikiem i na to wysypałam grubą warstwę kory …..
przez zimę się miało to wszystko samo przegryzć …..
.hmmm
i efekt jest połowiczny -tzn -wyginęły jakieś drobne chwasty, mlecze i inne ,ale perz ma się bardzo dobrze,aż za dobrze i zarasta całą to moją rabatę wygnańców
dziś prze około 5 godzin przekopałam widłami kawałek może 3m na 3m -wybrałam około 5 taczek kłączy …..teraz każdą wolną chwilę będę tam ryć niestety ….
nie znalazłam innej metody na pozbycie się perzu -chemii nie chcę stosować ,bo zamierzam tam w dolnej części posadzić dynie i cukinie ….

tak mnie ręce bolą ,że nawet mi się pisać nie chce
Podwórkowa rehabilitacja 20:38, 25 kwi 2020

Do góry
Kwitnące i cieszące oko
Ogród Cioci cz. 3 20:35, 25 kwi 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Wesoło się zrobiło z tulipanami
Fajnie widzieć oba psiaki w ogrodzie- też go lubią tylko na co w tej trawie polują?
Podwórkowa rehabilitacja 20:35, 25 kwi 2020

Do góry
Szachownice perskie.
Sylwia wstawiła zdjęcia u siebie, że nie zakwitną.
W komentarzu ktoś wstawił link, jak je traktować aby kwitły każdego roku.
Czytałam już te porady w ubiegłym roku i nawet zastosowałam.
https://zojalitwin.wordpress.com/?s=perska

Wykopałam w ubiegłym roku, jak liście zżółkły, włożyłam do wiadra i wstawiłam do szklarni.
Było im ciepło, nie miały dostępu do wody, jesienią trafiły do gruntu.
Tyle, że nie zakwitły. Miały co prawda zalążki, niektóre zrobiły się czarne, inne zostały zalążkami jak na zdjęciu.

Czyżby przymrozki przystopowały rozwój kwiatów?
Wzgórze chaosu 20:29, 25 kwi 2020

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Ta malutka pierwszy raz u mnie kwitnie, a duża to moja Susan, właściwie to teściowa ją posadziła dawno temu, to jedna z tych roślin które zostawiłam po przejęciu ogrodu. A wierz mi, wiele roślin wycięłam w pień
Suzan udała się teściowej, podobnie jak cyprys nutkajski. Ze mną jest jak z twoją teściową, coś mi tam wyszło, reszta do wymiany

BKosimkArt napisał(a)
Iwonka, a Twoja gwiaździsta to jakaś szczególna odmiana?? Bo teraz tak szukam i jest ich trochę

Moja gwiaździsta pochodzi z czasów "no name" Niestety nie pomogę z nazwą.

Podwórkowa rehabilitacja 20:26, 25 kwi 2020

Do góry
Próbowałam zrobić zdjęcia moich szachownic kostkowatych ale nie oddają uroku.
Mamy tu i wieczorne i poranne ujęcia, nic nie pomogło
Jest ich dużo a ledwie je widać.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:26, 25 kwi 2020

Do góry
Orkan1994 napisał(a)
Witam
Od pewnego czasu mam problem. Zajmuje się boiskiem piłkarskim jednej z niższych lig. W tym roku pojawiły się dziwne, żółte plamy. Podczas wertukulacji, maszyna w zasadzie wyrywała trawę w miejscach żółtych plam. Tak po prawdzie, to trawę z tych miejsc można 'wyrywać', odchodzi jakby nie byla zakorzeniona. Plamy wyglądają jak kożuch. Miał ktoś z forumowiczów kiedyś taki problem I jeśli tak to jak sobie poradził? Pozdrawiam
[img
size=233x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/201/2014700/original.jpg[/img]

Wzgórze chaosu 20:23, 25 kwi 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Przylazłam popatrzeć co u Ciebie i Amanogawa mnie zabiła. Ile ona ma lat? Kurka, chyba muszę zadbać o swoje bardziej.

Moja ma jak na wygnaniu, w kącie ogrodu Zero dokarmiania, pojenia. Rośnie w glinie marki glina, ciężkiej i zbitej. Sadzona jakieś 15 lat temu. Ze dwa razy mocno przycięta na wysokość, stąd może taka pękata się zrobiła. Mocna babeczka z niej
Jedne z pierwszych jej fotek, innych nie znalazłam.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:20, 25 kwi 2020

Do góry

W gruncie Kasia, w słońcu, dobrze nawiezione podłoże. Nie chcesz żeby przesychały, wtedy glupieją z przyrostem i owocowaniem. Raczej zawsze się udają? Powodzenia!

Runianka pod czereśnią

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:17, 25 kwi 2020

Do góry
U mnie przeszła właśnie burza z gradem

Zieleń, drewno i antracyt 20:16, 25 kwi 2020

Do góry
Kompostownik dokończony Dostał wyjmowane fronty, pozostaje tylko przenieść zawartość starego. Minusem nowej lokalizacji jest intensywne nasłonecznienie od godz 11-12tej. Wymyśliłam dosadzenie drzewka i krzewu obok - to na razie te 2 paliki Niższy to bez czarny. Myślę jeszcze nad odmianą. Wyższy, to prawdopodobnie jeszcze jedna jabłonka Przy ostatnich zakupach jedna odmiana wpadła mi w oko, ale nie pamiętam teraz jej nazwy. Nie pasowała zupełnie pokrojem do różanki i dlatego się na nią nie zdecydowałam, ale tutaj moim zdaniem wpasuje się idealnie. Jest rozłożysta i mam nadzieję, że jak szybko urośnie, to zacieni kompostownik
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:15, 25 kwi 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
A to od strony balkonu - taki był szrobeż i taki mi się spodobał,

Rewelacyjnie całość wygląda, super ten szarobeż. Bardzo mi się podoba balkon z dechami między oknami i opaską, bardzo spójnie wyszło.

kasiek napisał(a)

Ja dorabiałam bo nie mam żadnego, teraz dziewczyny mają jeden i starczy Ja korzystam z ogrodu, one chciały balkon
No bo po co mi balkon

Widoki w ogródku masz takie, że żal na balkonie siedzieć Za to dzieci zadowolone Ta serduszka to od naszego pana bylinowego? Obłędnie wygląda w takiej masie

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:14, 25 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
One mają to do siebie, że jak kwiat się rozwija, bledną, to ich naturalna cecha. Altana klimatyczna, aż chce się tam usiąść

Dziękuję Irenko

W altanie dołożyłam żywe kwiaty.
Jeszcze kilka drobiazgów przyniosę.

Widziałam u Ciebie czerwoną Camelię.
Kupiłam sobie w B. białą.
Wygooglałam jakie ma upodobania.
Kwiaty ma cudowne.

Moja jeszcze mała.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:14, 25 kwi 2020

Do góry
andzia458 napisał(a)
Heeej. Pomyślałam, że i do Ciebie zajrzę. Jak już wiosennie, kolorowo.
A teraz nieogrodnicze pytanie- jaki to model bosch mum? Bo też planuję kupić i nie jestem w stanie się zdecydować, ehhh.

Miło mi, wiosną jest cudna, uwielbiam! Te żywe kolory i każdy nowy kwiatek w ogrodzie cieszy Dzisiaj miałam mnóstwo cudnych gości. Cały ogród ptaszków które mi objadały mszycę z róż, szczególnie wróbelki, moi pomocnicy

Co do nieogrodniczego pytania to mój upragniony Bosch Mum5 ta wędka ze wszystkimi przystawkami, model MUM58258 z dwiema misami.
Dzisiaj pierwszy raz używany, suuuper jest. Bitą śmietanę mistrzowsko ubił, ciasto na eklerki też, jutro zrobi chleb na zakwasie i to będzie jego główny test
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:08, 25 kwi 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Moja nowa ławeczka najlepsza mam nadzieję podróbka z podróbek

Ławeczka prześliczna, klasyk, który nigdy się nie znudzi Fajną miejscówkę jej znalazłaś. Super wygląda na tle dorodnego już żywopłotu i ładnie w tej osi widokowej. Ja marzę o Lutyensie już któryś rok. Teraz przy remoncie wyklarowało się dla niej miejsce idealne. I też w otoczeniu cisa

Agania napisał(a)

...teraz sad czereśniowy podziwiam

Sąsiad już nie żyjący piękny sad czereśniowy po sobie zostawił, teraz wykarmia on wszystkie ptaki w okolicy
Uwielbiam takie sielskie widoki, masz szczęście kochana mieszkać w przepieknym miejscu, spokojnym jeszcze i sielskim. Sad mam i ja za płotem, namiastka raju w tym zabetonowanym świecie.

Agania napisał(a)
Dzisiaj miałam pomoc syna z synową i od razu efekty

Kochane dzieciaki rewelacyjny kancik i przejaśnienie na rabatkach. Moi też mi pomagają, Michał tak się wkręcił w wywożenie kamieni, że prawie wszystkie przerzucił na drugą działkę.

Agania napisał(a)
Śliczna kompozycja, masz niesamowity dar łączenia kolorów. Uwielbiam te małe brateczki. W tym roku nie mam jeszcze żadnej donicy jednorocznej. Jedynie hiacynty posadzone w ... marcu, całkiem ładne wyszły.

Agania napisał(a)
Doczekałam się magnoliowy spektakl u Ciebie najpiękniejszy Będę wracać do tych zdjęć... Cudne są

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies