Madżenka, jak już będą te kulki, to daj mi znać. Muszę w tym roku trochę ich upolować. Ogrodem jak zwykle się zachwycam, śniegiem nie bardzo. Też mam i mogę oddać
I kolejne spojrzenie na docelową różankę w purpurze i bladym różu
I fastigaty na tyłach przed zimowym cięciem. chyba w tym roku beda juz z nich porządne stożki, widać błędy w cięciu.... Ale juz sprzet na wysiegniku jest więc zaniedbań więcej nie będzie
Tu będą zmiany wiosną.
i spojrzenie na brzeg różanki. Czy kiku-shidare tej wiosny wreszcie porzadnie zakwitną? Jesli nie ... przeniosę do tesciowej....
od zamieci przymrzły nam boczne żaluzje i na razie nie mozna ich otworzyć...
Czekam na dostawę kulek z Ikea, bo trzy kulki się pochorowały na frocnie i wymagają podmiany. Mam nadzieję wreszcie na porzadne kostki pod grabami.... w trzecim sezonie od posadzenia...
Wnerwia mnie koniecznosc ucinania zdjęć aby nie pokazywac sąsiednich domów.... czekam aż drzewa przesłonią te widoki, moze jeszcze ze dwa sezony? To wszystko wina M!!! Gabiony miały być 50 cm wyższe!!!!
Nic się nie dziej, ot postep i zmiany, immanentna cech rozowju ludzkości . Pomyśleć, że kiedyś nie było koła Zawsze powtarzam, że do jednej cechy współczesności trzeba się przyzwyczaić, do zmian
A hejtowanie pomińmy milczeniem, spśćmy zasłone milczenia na nasz sport narodowy
Macham do zaglądających
U mnie po wczorajszym pięknym, słonecznym dniu dzisiaj zima na calego, śnieźyca, zawierucha. Nie mogłam w nocy wrócić samochodem do domu, bo bardzo intensywnie zaczęlo padać przy temperaturze +2. Rptaeraz zero stopni i trochę się przejaśniło. Zarz pobiegnę Wam zimowe fotki zrobic.
Ale prognostycy znów zmienili opcję wróżb i twierdza, że zacznie sie przedwiośnie u mnie wkrotce, jeszcze tylko 2-3 dni męczarni
Kasiu Louisa jeszcze nie mam co pokazywać, bo bodajrze ta róża kwitla jkilkoma kwiatkami. Kolor mnie zachwyca bo jest na lekko ocienionej rabacie z innymi różami. Kolorze zimnych purpur i rożów. Zapraszam na pokaz w sezonie 2015.
Ja z ta róża nie miałam żadnych problemów, nie chorowała bardziej niż inne róze w te wilgotne i gorące lato.
To duża róza, rośnie u mnie przy podporze i sadzona w lipcu do wrzesnia wybujała na 1,8 m
Dzisiaj u mnie zima na całego. Macham zatem zmiowo.
Mam Louis Odier a Jona nie. Ile ja jeszcze róz nie mam...ale nowe dopiero gdy stare wyciepie... Chyba że roże trawami zastapię ... Kiedyś...
Silver s. z daleka wyglada jak ornithopoda, ale na zbliżeniu ma zupelnie inne liście. Ja w poprzednim sezonie bardzo polubiłam ornithopoda, gdy się z maciupeńskiej sadzonki wreszcie ladnie rozrosła.
Trzeba się w tym roku z silver sceptre zaprzyjaznić.