Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Viola 00:21, 08 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Louise ma Viva... do niej o opinię. A ja róże mam bo mam

No to lecę do Vivy, ale spać to już nie będę.
makkasia 09:31, 08 lut 2015

Aniu przyszłam Ci powiedzieć, że mój Franio zaczął wczoraj chodzić !
Wczoraj cały popołudnie do wieczora babciowałam i Franek zrobił pierwsze samodzielne kroki pomiędzy ramionami swoich dziadków taaa poryczałam się
Pięknej niedzieli życzę
Mala_Mi 09:58, 08 lut 2015

Sorki, ale wczoraj jednym okiem zajrzałam...... dziś zaglądam na chwilkę drugim.

Kasiu - brawo dla Franka To się zacznie gonitwa Ja wczoraj też miałam popołudniu gości ..... ledwo wszedł do babci już pogonił na schody!!!!

Viola - nie ma innej opcji jak kupić dwie.. każda ma w sobie coś innego... Kuklik ma obie i się da mieć dwie Ja idąc tym torem rozumowania mam w ogrodzie co się tylko zmieści .. bo jak sama się nie przekonam to pewności nie mam. U każdego róże potrafią się inaczej zachowywać.. a zeszły rok to była u mnie tragedia jeżeli idzie o róże. Niby łagodna zima, powinno być super a wcale nie było. Miałam ochotę połowę róż wyciepać. Ale z tego co oczytam na forum to dziewczyny bardzo sobie chwalą Louis Odier i jest to dość popularna róża. I może być lepsza od J. Laing

Kasiek - róże do twego ogrodu pasują, John Laing też się wkomponuje.

Kuklik - taka ze mnie miłośniczka róż, że nawet u Ciebie nie wypatrzyłam Mrs. John Lainga.... Ja ekspansywnych miskantów nie sadzę, jest tyle innych pięknych traw, że po co mi kłopot To samo dotyczy innych roślin.

Bogdzia - ja też byłam na bieżąco ze spotkaniem.. no prawie bieżąco.. fajnie wam było

Zawitka - piękne masz te bukszpany... i tfu tfu by nie przechwalić

Agnieszka - to w takim razie zapraszam

Jola - dziękuję za wyrozumiałość Ale moja nieobecność na forum ma też dobre strony.. nie trzeba narzekać, że wątek pędzi

Renia - niech Marek nas nie wpuszcza, bo wysączymy dereniówkę i nic mu nie zostanie

Sebek - pójdzie Ci matma dobrze.... nie panikuj

Reszcie macham i muszę Was porzucić, bo jak się nie wyrobię na jutro to mnie tu wogle nie zobaczycie...... pada śnieg, jest zima .
Madzenka 10:39, 08 lut 2015

Dzisiaj u mnie zima na całego. Macham zatem zmiowo.
Mam Louis Odier a Jona nie. Ile ja jeszcze róz nie mam...ale nowe dopiero gdy stare wyciepie... Chyba że roże trawami zastapię ... Kiedyś...
Mala_Mi 10:51, 08 lut 2015

Olili napisał(a)
Aniu - dziękuję ,ja już doczytałam u Ciebie,że mi znalazłaś odpowiednie strony no i całkiem przepadłam w tej kałuży i nie tylko...

O Lwie też czytałam - świetny ,ciekawe czy faktycznie ma tę szybę do salonu ,żeby mógł w bliższym towarzystwie swego pana czas spędzać....?

Wspominałam swoją babcię co to mi tulipanów nie pozwalała zrywać i następnego dnia przyszła do babci przesyłka - katalog roślin cebulowych ,tylko,że babcia już 20 lat nie żyje i nigdy nic do niej po śmierci nie przychodziło..

Iza.... kiedy sama muszę poczytać co tam pisałam bez sensu......

Lew Simba ma się dobrze, ale telewizji nie ogląda, możesz przeczytać artykuł http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140130/WEEKEND/131039947#block2

Moje dwie babcie dbały o ogród, jedna w mieście , druga na wsi. Każdy ogród był prowadzony wzorowo. Zadbany, kwiaty piękne, warzywnik pełen plonów i zero zielska. Drzewka i krawężniki na obrzeżach rabat pobielone wapnem. Ławeczka a pod nią konwalie, obok rosły lilie "smolinosy" i bez... zawsze było pachnąco.
Oglądałam ostatni odcinek Mai (dziś nie oglądałam, ale zrezygnowałam z telewizji, wiec zostaje czekać na internet) w którym pokazano stare wiejskie ogrody. Drugim ogrodem nie byłam zachwycona.. nie krytykuję, ale dla mnie ten ogród był bardzo zaniedbany.... nie takie ogrody pamiętam z dawnych lat. To znaczy były i takie były też i zadbane. Ale jak już pokazywać to te zadbane. Za to pocieszyłam się, że mieliśmy tak samo beznadziejne buraki
Mala_Mi 12:16, 08 lut 2015

Pojawiło się słoneczko..wyszłam na chwilę kości rozprostować..

Zanim doszłam do kałuży.. pogoda zrobiła w tył zwrot.. a ja razem z nią .. po niecałej minucie świat zawirował na biało..

godzina 12.03

godzina 12,05

No i się dotleniłam że ho, ho, ho.
Mala_Mi 12:18, 08 lut 2015

Fotki słoneczne

Trawy poczochrane, ale już nie wiążę.. niedługo i tak do cięcia.

Kacha123 12:18, 08 lut 2015

No to mamy dzisiaj takie same klimaty!
Mala_Mi 12:20, 08 lut 2015

A tu już zaczęło sypać.... patrzę za oko i już nie pada, słonko się przebija.
Tulipanowiec i koreanki

I rabata różanecznikowa

Kamyki oklejone śniegiem
Mala_Mi 12:22, 08 lut 2015

Kacha123 napisał(a)
No to mamy dzisiaj takie same klimaty!

Ale przebiśniegi kwitną i mają w nosie wszytko.. chociaż pąki jak były tydzień temu, takie same są i teraz.. zahibernowały się i czekają na ocieplenie.

A takie były 27 stycznia