Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 21:23, 21 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ja sie za ekspera nie uwazam ale widzialam je razem i nie sa ludzaco podobne. variegatus jest bardziej srebrny jasny , i tklujacy )) a Cabaret ma wiecej ciemnej zieleni na lisciach , bardziej miekki

Czyli sposobem na rozpoznanie może być macanie ?

Tu ma być ogród :) 21:13, 21 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Profesjonalizm to by był jakbym tam na miejscu umiała stwierdzić

Ale pusto nie wróciłam, kupiłam sobie Evergoldy i niezłe konwalniki i jeszcze wypasione Gold Fountain w LM przecenione na 5 zł za szt - normalnie szok.

Gold F mowisz ) usmiech )) swietna cena szczesciara ))
Tu ma być ogród :) 21:11, 21 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak myślałam, żeby do Kapiasa jeszcze podjechać, to co jeśli będę i one też, to mam Ci wziąć?

Oj tak poprosz trzy sztuki daj znac cobysmy sie nie zdublowaly )))
Tu ma być ogród :) 21:10, 21 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Z trawami wykazalas sie profesjonalizmem
Bedzie dobrze

Profesjonalizm to by był jakbym tam na miejscu umiała stwierdzić

Ale pusto nie wróciłam, kupiłam sobie Evergoldy i niezłe konwalniki i jeszcze wypasione Gold Fountain w LM przecenione na 5 zł za szt - normalnie szok.
Tu ma być ogród :) 21:10, 21 wrz 2015

Do góry
Miskant Variegatus konta Cabaret - jak je rozróżnić?

Variegatus

Cabaret

Typografia ogrodu 21:08, 21 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wow ale Ci tego narosło! Będzie fajnie, ponoć w październiku ma być jeszcze lato, jeśli się potwierdzi to spokojnie wszystko zdąży się zakorzenić.
Ja też widziałam u swoich ID, że można by było coś od nich odkleić, jutro może uda mi się zrobić sadzonki.

Uf czekalam na takie pogodowe pocieszenie to byly sadzonki robione siosna,ktore teraz dzielilam na 6 sztuk i spokojnie z 40 ich wyszlo.
Tu ma być ogród :) 21:07, 21 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Variegatusy zawsze sa u Zurka i u Kapiasa teraz sie niestety nie wybieram a tez potrzebuje trzech. Jak pojade dam Ci znac , chociaz znajac zycie dopadniesz je szybko ))

Tak myślałam, żeby do Kapiasa jeszcze podjechać, to co jeśli będę i one też, to mam Ci wziąć?
Typografia ogrodu 21:03, 21 wrz 2015

Do góry
wow ale Ci tego narosło! Będzie fajnie, ponoć w październiku ma być jeszcze lato, jeśli się potwierdzi to spokojnie wszystko zdąży się zakorzenić.
Ja też widziałam u swoich ID, że można by było coś od nich odkleić, jutro może uda mi się zrobić sadzonki.

Tu ma być ogród :) 21:00, 21 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Variegatusa nie kupiłam, co prawda w jednym miejscu widziałam dorodne okazy, ale nie były podpisane - właśnie się douczam czym różni się Variegatus od odmiany Cabaret, bo sadzonki były tak duże, że mam podejrzenie, że to mógł być właśnie Cabaret, a on rośnie do 2,5 m i lubi wymarzać.
Wolałabym się nie pomylić przy zakupie.

Elatę na tej rabacie zostawię, ale jednego buksa usunęłam już z tej układanki i wydaje mi się, że dobrze to wyjdzie.

Z trawami wykazalas sie profesjonalizmem
Bedzie dobrze
Tu ma być ogród :) 20:57, 21 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I jak polowanie?

Variegatusa nie kupiłam, co prawda w jednym miejscu widziałam dorodne okazy, ale nie były podpisane - właśnie się douczam czym różni się Variegatus od odmiany Cabaret, bo sadzonki były tak duże, że mam podejrzenie, że to mógł być właśnie Cabaret, a on rośnie do 2,5 m i lubi wymarzać.
Wolałabym się nie pomylić przy zakupie.

Elatę na tej rabacie zostawię, ale jednego buksa usunęłam już z tej układanki i wydaje mi się, że dobrze to wyjdzie.
Tu ma być ogród :) 20:52, 21 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
widze ze koleżanka sie nie opier.... pracuj pracuj

to fakt, wykopanie dziury pod RH oznaczało dziś wywiezienie taczek piachu i drugich z pobudowlanym gruzem, nie ma lekko
"W kolorze blue" 19:53, 21 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gratki na 400!
Oby rewolucja dała Ci pełną satysfakcję i żeby Cię już rączki nie świeżbiły na kolejne przesadzanie.
Jednym słowem delektuj się swoim ogrodem
Spoko, jak zaczną, to mam przedpłocie i bok do zmian, zostawiłam własnie na godzinę W, jak zaczną

Doniczki, to mnie niezmiennie zachwycały od Kordesa, ekologiczne, z którymi się roślinę do ziemi wkładało:_)
"W kolorze blue" 18:39, 21 wrz 2015

Do góry
Gratki na 400!
Oby rewolucja dała Ci pełną satysfakcję i żeby Cię już rączki nie świeżbiły na kolejne przesadzanie.
Jednym słowem delektuj się swoim ogrodem
Odcienie zieleni 18:32, 21 wrz 2015

Do góry
Gratki na 100!

Mi też się podobają grabowe żywopłoty, ale ostatnio widziałam kilka i wyglądały nieciekawie, chyba w tym roku choróbska atakują graby, bo roślinki są zrudziałe i brzydkie.
Tu ma być ogród :) 14:32, 21 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Ja się przyglądam jak powstaje nowa rabatka , czytam analizuję ,uczę się

sama jestem ciekawa - jadę właśnie na poszukiwania Variegatusów.

Tu ma być ogród :) 14:31, 21 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Pytałaś o żurawki-niemam citronelek tylko lime marmalade i te Twoje z których chyba nici, a raczej napewno.

odczytałam właśnie maila, możesz mi jedną lime marmolade odstąpić, a ja już ją sobie rozmnożę.
Jak znowu będę dzielić te moje Lime Rickey a będziesz chciała to przypomnij się.
Ogród wyrozumiały 12:58, 21 wrz 2015

Do góry
Iza, miałam Ci podesłać tą samą inspirkę co Renia
Z tych 3 propozycji też jestem za berberysem i miskantami.
Tu ma być ogród :) 23:29, 20 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Uwielbiam bukszpan z limonkowym kolorem. Będę wtykać w elatę białe tulipany, zobacze jaki bedzie efekt

A jakie tulipany wybrałaś, bo ja zastanawiam się pomiędzy Casablanką / White Wings i Green Star (na ten moment chyba te ostatnie obstawiam najmocniej, tylko czy nie za wysokie wyjdą?)
Lawendowy zawrót głowy 22:19, 20 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

Moze Edyta mnie nie okrzyczy, ale w tym roku kupowałyśmy z Edytą takie same carexy jak na Twoim zdjęciu, ale my je kupiłyśmy pod nazwą Ice Dance, przynajmniej tak myślałyśmy,jedne moje ID, to takie jak Twoje GF, a drugie jeszcze inne. Ja myślałam ze GF jest zółta.

dokładnie tak jest jak piszesz.
Tylko, ze na tym zdjęciu tak ta trawka wyszła, ale na innej stronie znowu te zewnętrzne paski są bardziej limonkowe.

Te co my kupiłyśmy najpewniej będą Carex Morowii Variegata.
Lawendowy zawrót głowy 22:15, 20 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

W Mikolowie u nas to facet trudny jest ...ja kupiłam w Katowicach 5 i obiecal , ze bez problemu dowiezie takie samo szóste zreszta Edytka tam zamowiła marikeny i piekne ma ,zawsze jest szybka dostawa

Edit dzieki za info o Nigrze obejrze ja u Ciebie

takie samo mam zdanie o tej szkółce w Mokrych, niby wielka, roślin masę, ale nie lubię tam jeździć, ze względu na... delikatnie to ujmując... specyficzną obsługę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies