Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 20:52, 21 wrz 2015

malkul napisał(a)
widze ze koleżanka sie nie opier.... pracuj pracuj

to fakt, wykopanie dziury pod RH oznaczało dziś wywiezienie taczek piachu i drugich z pobudowlanym gruzem, nie ma lekko
lindsay80 20:57, 21 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)
I jak polowanie?

Variegatusa nie kupiłam, co prawda w jednym miejscu widziałam dorodne okazy, ale nie były podpisane - właśnie się douczam czym różni się Variegatus od odmiany Cabaret, bo sadzonki były tak duże, że mam podejrzenie, że to mógł być właśnie Cabaret, a on rośnie do 2,5 m i lubi wymarzać.
Wolałabym się nie pomylić przy zakupie.

Elatę na tej rabacie zostawię, ale jednego buksa usunęłam już z tej układanki i wydaje mi się, że dobrze to wyjdzie.
nawigatorka 21:00, 21 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Variegatusa nie kupiłam, co prawda w jednym miejscu widziałam dorodne okazy, ale nie były podpisane - właśnie się douczam czym różni się Variegatus od odmiany Cabaret, bo sadzonki były tak duże, że mam podejrzenie, że to mógł być właśnie Cabaret, a on rośnie do 2,5 m i lubi wymarzać.
Wolałabym się nie pomylić przy zakupie.

Elatę na tej rabacie zostawię, ale jednego buksa usunęłam już z tej układanki i wydaje mi się, że dobrze to wyjdzie.

Z trawami wykazalas sie profesjonalizmem
Bedzie dobrze
lojalna_ 21:02, 21 wrz 2015

Variegatusy zawsze sa u Zurka i u Kapiasa teraz sie niestety nie wybieram a tez potrzebuje trzech. Jak pojade dam Ci znac , chociaz znajac zycie dopadniesz je szybko ))
lindsay80 21:07, 21 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Variegatusy zawsze sa u Zurka i u Kapiasa teraz sie niestety nie wybieram a tez potrzebuje trzech. Jak pojade dam Ci znac , chociaz znajac zycie dopadniesz je szybko ))

Tak myślałam, żeby do Kapiasa jeszcze podjechać, to co jeśli będę i one też, to mam Ci wziąć?
lindsay80 21:10, 21 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)

Z trawami wykazalas sie profesjonalizmem
Bedzie dobrze

Profesjonalizm to by był jakbym tam na miejscu umiała stwierdzić

Ale pusto nie wróciłam, kupiłam sobie Evergoldy i niezłe konwalniki i jeszcze wypasione Gold Fountain w LM przecenione na 5 zł za szt - normalnie szok.
lindsay80 21:10, 21 wrz 2015

Miskant Variegatus konta Cabaret - jak je rozróżnić?

Variegatus

Cabaret

lojalna_ 21:11, 21 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Tak myślałam, żeby do Kapiasa jeszcze podjechać, to co jeśli będę i one też, to mam Ci wziąć?

Oj tak poprosz trzy sztuki daj znac cobysmy sie nie zdublowaly )))
lojalna_ 21:13, 21 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Profesjonalizm to by był jakbym tam na miejscu umiała stwierdzić

Ale pusto nie wróciłam, kupiłam sobie Evergoldy i niezłe konwalniki i jeszcze wypasione Gold Fountain w LM przecenione na 5 zł za szt - normalnie szok.

Gold F mowisz ) usmiech )) swietna cena szczesciara ))
lojalna_ 21:19, 21 wrz 2015

Ja sie za ekspera nie uwazam ale widzialam je razem i nie sa ludzaco podobne. variegatus jest bardziej srebrny jasny , i tklujacy )) a Cabaret ma wiecej ciemnej zieleni na lisciach , bardziej miekki