Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 14 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Bede zagladala. Nie wiem czy zagladalas u mnie, ale moje trawy wyrastaja pozniej. ...

Zaglądałam nawet ślad zostawiłam
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:40, 14 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

Moje tylko deser jedzą - łuskany slonecznik

Moje mają menu zroznicowane, dla kazdego cos dobrego.
Ptasi gaj 10:35, 14 mar 2017

Do góry
Przez noc zwiekszyly swoj wzrost o dwa cm.
Przyjazny ogród 00:37, 14 mar 2017

Do góry
Witam. Mariusz też nie śpisz jeszcze napisałam do ciebie na wp. Poradź.
Jak już tutaj jestem chciałam się jeszcze zapytać kiedyś miałam do czynienia z takim pachnącym tatarakiem, czy jeszcze taki jest jeśli tak to jak się nazywa. Chciałabym mieć taki tatarak w oczku.
Na wrzucić grzebień tylko jaki. Napisz mi na moim wątku.
Woda jak na razie teraz krystaliczna ryby dobrze przezimowały.

U ciebie na wątku panuje ciagłe lato. U nas jeszcze wiosna nie zajrzała, pełny zastój we wschodach i wzroście.
Pozdrawiam.
Nelumbo - lotos 00:15, 14 mar 2017

Do góry
Mariusz juz po 5 dniach mam takie okazy na razie rosna w sloiku. Jutro wstawiam sloiki do akwarium i naswietlam.
Mam 7 nasion w 5 sloikach 2 sloiki podwojne nasiona.
Moze za tydzien przyszykuje kastry i posadze do blotka.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:05, 13 mar 2017

Do góry
Kasiu nie graj ze mna. Ty wiesz ile ja ziaren kupuje? U mnie ptactwo ma sie dobrze. A mlode listeczki traktuja jako deser.
Widocznie u ciebie deseru nie chca. O!

Pozdrawiam

Moje tylko deser jedzą - łuskany slonecznik
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:02, 13 mar 2017

Do góry
Kasiu nie igraj ze mna. Ty wiesz ile ja ziaren kupuje? U mnie ptactwo ma sie dobrze. A mlode listeczki traktuja jako deser.
Widocznie u ciebie deseru nie chca. O!

Pozdrawiam
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:02, 13 mar 2017

Do góry
Kasiu najlepiej lubia slonecznik, pszenice i owies.
Co i jak? Nowicjuszka 21:46, 13 mar 2017

Do góry
Ja sie zamykam, bardzo czesto, no coz trzeba isc na kompromis.
To mlodzi jestescie. Powolutku i do przodu. Zobacz jeszcze na wp.
Ptasi gaj 21:40, 13 mar 2017

Do góry
Zapomnialam mam juz duze klaczki lotosow, posadzonych w wodzie w czwartek w zeszlym tygodniu. Zobaczcie zdjecie cos tam widac.

Mam 5 sloikow, za kilka dni to zalezy od wzrostu bede sadzila w kuwetach w blotku.

Ptasi gaj 21:36, 13 mar 2017

Do góry
Moniu, wszystko im smakuje byle zielone. To sa mlode pedy czy roslin cebulowych czy jak u ciebie truskawek. Wszystko co mlode to dobre, odwrotnke jak u wina.
Ptasi gaj 21:33, 13 mar 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
A ja mialam taka przygodę z bażantami. Smutną, niestety Idąc na spacer do lasu nagle zobaczyliśmy jak u sąsiada na podjeździe leży bażant, martwy. Kiedy próbowaliśmy podejść, drugi, mocno przestraszony odfrunął kilka krokow dalej - on pilnował tego martwego. A jakie dźwięki wydawał To były dwa samce. Do dzisiaj pamietam tamten widok

Dzialka z dzikimi zwierzetami czy ptactwem jest fajna, ale tez ma minusy. Wlasnie o takich jak piszesz. Nie pisalam o tym w zeszlym tygodniu na dzielce zastalam piora bazanta samiczki i wnetrznosci, musiala trwac walka bo piora rozsiane.
W zeszlym roku na moich oczach widzialam ja jastrzab zaatakowal gniazdo ptasie. Samiczka czy samiec uciekl, ale ten placz tego ptaka nie do zniesienia, latal, skrzeczal, utyskiwal musialam wyjechac.

Mam bardzo duzo gniazd ptasich - nie wiem co to za ptaki malenkie dlugie ogonki- w tujach juz sa jajeczka wczoraj widzialam.
Tuje to azyl dla nich.
Ptasi gaj 21:20, 13 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
hmm...u mnie bazanty nigdy nic nie wydziobaly...moze za slabo swoje karmisz ?

Oj Kasia, sknera nie jestem. Moze im smakowaly takie dobre. Bazanty u mnie chodza stadami. Popatrz na moim watku ślady po sniegu.
Ile ja w tym roku ziarna slonecznika, jeczmienia i pszenich kupilam, na bazarze juz upusty dostaje.
Wypasione chodza. A w jesieni podobni do Szyszki przyjda i wystrzelaja.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:14, 13 mar 2017

Do góry
Bo jeszcze nie doczytalam, zobacz w internecie gdzie w okolicy sa sklady kamienia, zwir granitowy jest wszedzie o roznych frakcjach.
Przynajmniej u nas bez problemu przywoza w takich duzych mocnych workach jutowych.
Moze smieszne, wez do torebki troche swojego zwirku, pojedz i wybierz wiekszy.
Teraz sie prosza ze wszystkim.
Jeszcze pozostaje, ci Strzegom kamieniolomy.
Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:06, 13 mar 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Elu miło cię gościć
z tym grubym żwierm masz rację, bo jak teraz odkurzam to wszytsko mi sie wciąga rtazem z tym małym żwirem.

wkurzam sie

ja mam grys granitowy i w sumei nei wiem jaki bym musiałą dokupić żeby był większy i żeby nei zepsuć efektu granitu

minimalistyczny - tak chyba jednak nei wyszedł
ale wiesz co - kocham go okrutnie w tej formie
wiosną z trawami nei jest zła, mam parę takioch które szybko ruszają i nei sądzę że byliny im dadzą radę. może jak będziesz zaglądała wiosną to sama uznasz

Bede zagladala. Nie wiem czy zagladalas u mnie, ale moje trawy wyrastaja pozniej. Pomiedzy tymi trawami wysialy sie orliki, zreszta sa wszedzie w moim ogrodzie rozsiewaja sie jak szalone. Wiec nie mam tak łyso.
U mnie trawy pozniejsze, ze wzgledu na poznjensza wiosne, co tu duzo mowic Ślask jest o wiele cieplejszy.
Na ślasku wiosna a u mnie mokro i zimno.

Jezeli chodzi ogranit. Ja mam zwirek, ale w niektorych miejscach mam obwodki z granitu i nie jestem z niego zadowolona i chyba go wywale zrobie gambiony dekoracyjne. Obwodke zrobie z kostki, jest o wiele lepsza roeniejsza.
Popatrz moze jest wieksza frakcja tego granitu bedziesz miala duze ulatwienie.

Przyznam, ze tez troche źaluje ze nie dalam wiekszych kamykow wygladaja ladniej, bardziej widoszne a nie taka mała szarosc. Ja moze jeszcze dosypie ale najpierw musze zrobic lad na tym zwirowisku przy oczku i trawach.

Odczytalam wp, przyznam, ze jestes oszczedna w wypowiedzi, to duza aglomeracja Ślaska.
Ptasi gaj 20:07, 13 mar 2017

Do góry
Zrobie zdjecia jak wszystkie floksy zakwitna.
Nie mam tulipanow gdzie niegdzie tylko. Bardzo mi sie podobaja, ale wykanczaja je nornice, i bazanty.
W zeszlym roku posadzilam w koszyczka na wiosne dosyc ladnie wypuscily, ktoregos dnia patrze wszystkie paczki kwiatowe wydziobane.

Bede w tym roku przycinala, bo sie przewroca od wiatru juz za wysokie. M ciagle mial obiekcje, ale jak zobaczyl, ze przewracaja sie w innym miejscu i musi przymocowac do slupkow to zmienil zdanie odnosnie ciecia.
Te na gorce sa dosyc dobrze zakotwiczone, bo z tyly sa krzaki tawuly dosyc wysokie. A z przodu berberysy i jalowce plozace.
Ptasi gaj 19:36, 13 mar 2017

Do góry
W oczekiwaniu na wiosnę i na takie łany.

no jak chwast sie rozrasta
super
Ptasi gaj 11:55, 13 mar 2017

Do góry
W oczekiwaniu na wiosnę i na takie łany.

bardzo szybko masz kolor w ogrodzie
Ogród Ani :) 11:15, 13 mar 2017

Do góry
Rozmawialam godzine temu z szkolka z ktorej mam dostac rosliny chcialam aby mi dolozyli anabelki. I nic z tego, twierdza, ze hortensje jeszcze spia u nich trzeba czekac do konca kwietnią lub poczatek maja.
Co i jak? Nowicjuszka 11:09, 13 mar 2017

Do góry
Witam. Dzisiaj odwiedzam Slaskie ogrody jeste trzecia z kolei. Moze dlatego ze z jednego slaskiego przeskakuje do drugiego, przeskoczylam z minimalistycznego nie pamietam nazwy watku.
Miro bardzo ladnie zrobilas to podwyzszenie przy tarasie. Jak zobaczylam na pierwszych stronach posadzona lawende, powiedzialam no nie to sie nie utrzyma za dUzy spadek. Wertowalam dalej i zaskoczona, piekny zestaw kamieni za siatka i podklady kolejowe. Ładnie.
Rozumie, ze ogrod znajduje sie w dalszej budowie jak u wszystkich tutaj wieczne sadzenie, sianie, przesadzani i pielenie.
Odnosnie spadku - jak to w Rybniku gorki, pagorki wzniesienia i doliny. Ładne miasto kiedys moje powiatowe.
Pozdrawiam serdecznie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies