Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Osiedlowy ogródek 22:42, 17 kwi 2020

Do góry
Ciekawe czy pissardi już mnie trochę osłonią w tym roku

Kwiaty we włosach 22:41, 17 kwi 2020

Do góry
Coraz cieplej, coraz więcej zieleni i kolorów.

Osiedlowy ogródek 22:40, 17 kwi 2020

Do góry
Przygarnęłam sobie trzeci ogródek Jest zaraz za moimi dwoma
Nic specjalnego, ugór, cień, susza, cztery wielgachne świerki...
Ale widzę, że trochę ludzi pyta o takie ogródki, więc przygarnęłam profilaktycznie choć myślę, że raczej nikt by się na niego nie połakomił...
Może coś z niego wycisnę
Ewa i Asia pewnie się zorientują, który to...
Brakuje mi słonecznego miejsca na warzywnik a ogródek który mam na oku jeszcze ma właściciela...

Ogród zapachów u Jasi 22:29, 17 kwi 2020

Do góry
Poziomka napisał(a)

Tak Basiu to kalina japońska St. Keverne w drugim przypadku też masz rację to bez czarny Black Lace 'Eva'.
Miło mi ze ogród Ci się podobał.
Pozdrawiam Jasia

Od roku mam chęć na taki czarny bez z limonkowymi lub bordowymi listkami. A czy on daje odrosty, mnoży się pod ziemią? I jaki on jest po zimie? Bo jego gałązki to takie mało zdrewniałe się wydają.
Będę wdzięczna za informacje o tym krzewie.
Pozdrawiam Jasiu serdecznie.
Przed chwilą znowu oglądałam Twój ogród. Cudny.
Ogród bez reguł 22:26, 17 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Czy tu widać test kolorów na ścianie? Jeżeli tak, to ja bym wzięła ten najciemniejszy. Mam taką grafitowo-antracytową ścianę w salonie i bardzo fajnie na niej wyglądają wszelkie roślinki, kwiatki. Początkowo się bałam, że będzie za ciemno, ale wyszło mega, a ściana wcale nie jest malutka
Ogród minimalistyczny na Widokowej :) 22:17, 17 kwi 2020

Do góry
Witam wszystkich od dawna śledzę Wasze forum i zachwycam się realizacjami. Swój ogród tworzę... tworzę i.... Wydawało mi się, że ogród nowoczesny minimalistyczny a przytulny jednocześni to nic prostszego O jak bardzo się pomyliłam!!! Sadzę przesadzam sadzę przesadzam i dostaję szmergla bo wciąż mam wątpliwości czy dobrego wyboru dokonałam :/ żeby znowu nie przesadzać ...i szkoda mi tych roślin bo przeprowadzane z konta w kont nie mają szans na rozwój - uznałam, ze to już choroba w moim wypadku

Uznałam, że czas poprosić o niewielką pomoc

Mam swoich faworytów i całymi siłami powstrzymuję się od posiadania w ogrodzie każdej rośliny, która mnie zachwyca
Do moich faworytów należą:
- trawy ozdobne - kocham ostnicę Pony Tails
- hortensje
- rozchodnik olbrzymi
- lawenda
- żurawka
- szałwia, liatra
Problem nr 1 - brakuje roślin zimozielonych zima i wczesna wiosna to smutny czas

Ze względu na to, że teren jest ze sporą różnicą wzniesień - powstał mur oporowy i dwiema pokaźnymi donicami ( łącznie około 25 m długości) z przerwą na schody . Na tą chwilę zostały tam posadzone hortensje little lime w rzędzie 4 szt potem rozplenica z szałwią i liatrą a potem powtórka Przed wszystkim posadziłam trochę carexów. Tyle w 1 części ale pozostaje druga część. I tu pytanie czy Waszym zdaniem skoro te donice są jednak w ciągu powinnam powielić układ w drugiej dla uporządkowania??? A może powinien w obu znaleźć się szpaler hortensji uzupełnionych jedynie niskimi trawami zimozielonymi a między tym cebulowe kwitnące na wiosnę ( jak w ogrodzie Malkul )
UFFF W tle 3 x grusza chanticler a na ogrodzeniu zamieszka bluszcz a i dodaje świeżutkie zdjęcie moich ostnic postanowiłam, że donicę przy tarasie zapełnię ostnicami szałwią i dodatkowo zamieszkają tam czosnki ... trzęślica musi się przeprowadzić ...

pozdrawiam serdecznie

Liczę na każdy komentarz łajanie także
Nowoczesny ogród ze skarpami 22:14, 17 kwi 2020

Do góry
Kłokoczka Południowa, mam dwie
Uwielbiam ją, moja mama ma ponad 2 metrową

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:13, 17 kwi 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
U Kasieńki kiedyś widziałam skimię no i też kupiłam, jeszcze przed tym wszystkim... muszę wsadzić bo już w tych doniczkach siedzą i siedzą...

i więcej nie biegałam z aparatem, bo coś dzisiaj wyjątkowo zimno i kapryśnie... buziaczki

O czyżby u mnie? Bo w takiej się zakochałam w tym roku Mam inne skimie ale coś łapią żółty odcień, one luba kwaśną glebę, będę musiała je pokarmić.
I jaką masz piękną rzeczkę szafirkową - bomba!
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:07, 17 kwi 2020

Do góry

Hakuro też już rusza:

I rozplenice:

Tulipanki botaniczne:

Dziś te pokazały pierwsze kolorki - uwielbiam je (Purple pion)

Nowoczesny ogród ze skarpami 22:07, 17 kwi 2020

Do góry
Hortensja Lime Light w tle hakonki

I cała rabata.. Cisy malusie..
Kartony na tej rabacie to była świetna sprawa ☺️ a eM jest zaskoczony, że kartony odwaliły taką robotę ☺️
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:02, 17 kwi 2020

Do góry
Podlewanko trawnika

Ogród wśród pól i wiatrów 22:01, 17 kwi 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
No to pamiętaj o tych jezynach
malinom coś ewidentnie nie pasuje ale wiesz tak masz cudnie i tyle wszystkiego że co po prostu nie może u ciebie rosnać hhihihiih

działam ale fotek brak bo nie ma co jeszcze pokazywać

Kami, nie dość, że pamiętam... to jeszcze Ci sadzonkę trzymam
Odszukałam moje notatki w tej sprawie:

"Jeżyna – gaj2x, brzezina, polar. Jak wypuści bardzo długie pędy to przyciąć, żeby się zagęszczała, generalnie nie tniemy. Posadzone od góry: brzezina, gaj, polar, gaj"

Patrząc na usytuowanie tej sadzonki, obstawiam że to będzie GAJ
Wyżej wspomniane - poniżej pokazane
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:56, 17 kwi 2020

Do góry
Agrest:

Wieczornik od Lucy

Kolejne tulipki

Zawciąg nadmorski:
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:53, 17 kwi 2020

Do góry
Peonie już są 2 razy większe!

Montanki Raureif:

Budzące się do życia parzydełko:

i mikro krwiściąg:
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:51, 17 kwi 2020

Do góry
Pieris też nie zawiódł:

Świdośliwa dziś już cała ukwiecona, ale zdjęcie sprzed kilku dni:
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:48, 17 kwi 2020

Do góry
Emperorki jak zawsze wymiatają:

Narcyz cuuudnie pachnie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:47, 17 kwi 2020

Do góry
Agania napisał(a)

To prawda, brzozy to nie dla nich miejscówa, one lubią lelki cień, lekką glebę
i zapewnioną żarłoczność
Cherokee Chief się rozwija na maxa

Moje niespełnione (jeszcze!) marzenie, no piękny

A co do tiarellek, to ja mam chyba odmianę Pink Skyrocket i jest totalnie bezproblemowa. Rośnie już od kilku lat w jednym miejscu, czasami nawet nie zetnę wiosną a one nic sobie z tego nie robią.
Ogród wśród pól i wiatrów 21:47, 17 kwi 2020

Do góry
Aneczkaogrodniczka1982 napisał(a)
Uwielbiam Pani ogród,jest mega zjawiskowy.Dzięki Pani zakupiłam róże Larissy i lawende do tego, u Pani wygląda cudownie to połączenie.Pozdrawiam spod Krakowa

Aneczka.. po pierwsze primo Ty mi przestań z tym PANI Po drugie primo bardzo Ci dziękuję za przemiłe słówka. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z larissy, choć ja nieraz na nią kapryszę, że zrzuca pąki. W tym roku mocno ją ciachnęłam. Ciekawe co pokaże w sezonie..

Wiosenną bryzę ze świdośliwą w roli głównej zostawiam To chyba taki rzadko pokazywany zakątek, ale teraz bardzo mnie tam ciągnie ze względu na cudnej urody, delikatne i zwiewne świdośliwowe kwiatunie

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:46, 17 kwi 2020

Do góry

i kilka dni później:
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:42, 17 kwi 2020

Do góry
Miodunka Majeste na przestrzeni kilku dni - bardzo mnie cieszą te różnokolorowe kwiaty - zawsze mnie to fascynowało, że są i fioletowe i różowe na jednej roślince

Milusi grab:

Lilak Bloomerang
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies