Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:58, 19 maj 2020

oliwka napisał(a)
Dorotko a wiesz ze ja myślałam ze czas orlikow minął a u ciebie ciągle nowe :0) dziwną ta wiosna w tym roku.
Jszcze nie wszystkie orliki mi kwitną, one dopiero zaczynają. Na pewno pokażę jeszcze inne, niech tylko zakwitną.

Ogrodem zajmuję się praktycznie sama, mąż kosi trawnik, kanciki poodcinał mi syn. Reszta to moja robota.

danuta_szwajcer 22:02, 19 maj 2020

Ale piękne stokrotki, takie na baczność Super fotka, ale orliki jakie masz piękne no i te Twoje cudne zdjęcia. Te surfinie to jakąs konkretna odmiana? Bardzo mi się podobają ale nie umiem się z nimi obchodzić, tracą na urodzie albo grzyba dostają, coś robie nie tak. Orliki masz z siewu czy dokupujesz? Pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki nowych zakupów
Dorota123 22:19, 19 maj 2020

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale piękne stokrotki, takie na baczność Super fotka, ale orliki jakie masz piękne no i te Twoje cudne zdjęcia. Te surfinie to jakąs konkretna odmiana? Bardzo mi się podobają ale nie umiem się z nimi obchodzić, tracą na urodzie albo grzyba dostają, coś robie nie tak. Orliki masz z siewu czy dokupujesz? Pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki nowych zakupów
Stokrotki kupowałam w ubiegłym roku wiosną, na jesieni rozsadziłam je i teraz ładnie kwitną. Orliki mam z nasionek od hojnych ogrodniczek z Ogrodowiska. Poprosiłam i wysłały mi nasionka za które ślicznie dziękuję.
Ja wolę surfinie, one nie śmiecą co prawda trzeba obrywać przekwitłe kwiatki, robię to dwa razy w tygodniu. Podlewam za każdym razem z nawozem do surfinii. Jak ma padać deszcz wciągam je do altany. Daję im w miarę duże donice i kupuję kilka "wypasionych" surfinii i kilka mniejszych. Nie znam nazw , kupuję te które mi się spodobają.

Ewa777 23:04, 19 maj 2020

Przepiękne orliki Bajecznie wygląda ogród w takiej ilości kwiatów
anabuko1 06:53, 20 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Dobrze, że chociaż te pomarańczowe azalie zakwitły, bo biało- żółta zastrajkowała nie ma ani jednego kwiatka. Za to przesadzany wiosną ubiegłego roku liliowy rh wygląd bardzo dobrze, a pod świerkami męczył się.

Czasami nie wiadomo czemu jakieś rośliny się buntują .
Dobrze,że masz innen azali i inne roślinki, yo jedna nie kwitnąca nie razi mocno.
Piękny , bogaty, kolorowy ogród
KasiaBawaria 07:04, 20 maj 2020

Te dwubarwne orliki sa super. Nie widzialam u siebie takich, cudowne sa!
oliwka 08:29, 20 maj 2020

Dorotko serduszkę masz ładną. A czy widziałaś może odmianę z komórkowymi liśćmi o białych kwiatach? Zastanawiam sie czy nie wymienić swojej na cos takiego. Moja ma różowe kwiaty i troszkę mi to nie pasuje:0)
karo 08:49, 20 maj 2020

Cześć Dorotko

pospacerowałam po Twoim ogrodzie.
Piękny , kolorowy . Będę częściej zaglądać .

zawitka 09:25, 20 maj 2020

Taki tajemniczy ten Twój ogród się zrobił .Donice niebiedkie mnie urzekły.;d
Dorota123 19:01, 20 maj 2020

Ewa777 napisał(a)
Przepiękne orliki Bajecznie wygląda ogród w takiej ilości kwiatów
Ja ogród mam właśnie dla tych kwiatków, zapachu i koloru.

Taki widok mam z okna