Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 20:32, 05 mar 2017

Do góry
D.c. a to kamiorki w wiosennym sloncu jakie nagrzane.

Ptasi gaj 20:27, 05 mar 2017

Do góry
Dc mojej wiosny taka temp. W sloncu, w cieniu 16 na plusie

Moje trawy, jeszcze z peruczkami

Po lewej lilak polobin dobrze przezimowal

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:17, 05 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam jestem po raz pierwszy na twoim watku, co prawda nie wszystko obejrzalam, ale wystarczajaco, aby powiedziec, ze jest ładnie w ogrodzie.
Zawsze jestem zafascynowana dusza artystyczna czlowieka, a ty niewatpliwie nia jestes. Masz talent manualny, zmyslowy no i poetycki. Nke tylko Hanka piekne wiersze pisze. Robisz fajne cudenka. Wroce jeszcze moze wieczorem.

Witaj Elu ,miło że zajżałas do mojego wątku ,jak wszystkich moich nowych gości witam serdecznie ,bardzo się ciesze że mogę czasami dzielić się z Wami moimi robótkami
myśl że się podoba dodaje mi skrzydeł
Ptasi gaj 20:03, 05 mar 2017

Do góry
W moim ogrodzie wiosny nie widac. Sloneczko pieknie swiecilo bylo pieknie
Jest bardzo mokro

To jest oczku suche w lecie nie ma wody - obecnie poziom wody jest rowny z trawa. Grunt jest bardzo grzeski. Kiedy to wyschnie.

Oczko z rybkami

Anna i Ogród 19:48, 05 mar 2017

Do góry
U mnie dzisiaj sikorki mnie lekcewazyly, chodzilam blisko i sie mna nie przejmowaly dostaly slonecznik i bardzo zadowolone. Juz jest duzo fruwajacych komarow w klebku. Sikorki juz ladnie spiewaja przywoluja samiczki.
Widzialam dzisiaj stado szpakow na lace, lataly dziobaly w trawie.

Ptaki są cudne i tyle radości wnoszą do serca jak tak latają w te i z powrotem.

To bardzo pocieszające jak przylatują bo to znaczy że im pasuje i że w końcu im dogodziłam.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:30, 05 mar 2017

Do góry
W tych Niemczech to magazyn staroci. Tak jak na Slasku. I pomyslec, ze kiedys takie orczyki, plug radlowy bylo w domu i jest wyrzucony.
Maselnica bebnowa fajna rzecz.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 11:24, 05 mar 2017

Do góry
Witam jestem po raz pierwszy na twoim watku, co prawda nie wszystko obejrzalam, ale wystarczajaco, aby powiedziec, ze jest ładnie w ogrodzie.
Zawsze jestem zafascynowana dusza artystyczna czlowieka, a ty niewatpliwie nia jestes. Masz talent manualny, zmyslowy no i poetycki. Nke tylko Hanka piekne wiersze pisze. Robisz fajne cudenka. Wroce jeszcze moze wieczorem.
Moja bajka 08:40, 05 mar 2017

Do góry
Witam jestem na str 1700 ten rododendron jest porazony grzybem, usun ta porazona galazke i liscie porazone zasychajace koncowki i opryskaj rodka topsinem.
Pewnie to choroba fytoftoroza, raczej nie do wytepienia patogen.
Jesli chcesz go ratowac to podlej preparatem prewicur energe. Korzen musi byc odkarzony. Przeczytaj o tym srodku.

Poza tym tez kiedys robilam dziwne rzeczy,ale po latach jakos mi mineło z braku czasu. Ale dzisiaj obcinajac brzozy i inne drzewa mozna z tego zrobic rozne podporki do kwiAtow, musze pomyslec. Bluszczu tez mam pod dostatkiem, a kamieni jeszcze wiecej. Mozna zrobic niezly ogrod kamieni malowanych.
To narazie.

Dzięki wielkie. Szkoda go bardzo. Jak się uratuje to super, a jak nie posadzę coś innego. Podpórek nigdy nie próbowałam robić. Kamienie są fajne, szczególnie kolorowe .
Moja bajka 23:16, 04 mar 2017

Do góry
Witam jestem na str 1700 ten rododendron jest porazony grzybem, usun ta porazona galazke i liscie porazone zasychajace koncowki i opryskaj rodka topsinem.
Pewnie to choroba fytoftoroza, raczej nie do wytepienia patogen.
Jesli chcesz go ratowac to podlej preparatem prewicur energe. Korzen musi byc odkarzony. Przeczytaj o tym srodku.

Poza tym tez kiedys robilam dziwne rzeczy,ale po latach jakos mi mineło z braku czasu. Ale dzisiaj obcinajac brzozy i inne drzewa mozna z tego zrobic rozne podporki do kwiAtow, musze pomyslec. Bluszczu tez mam pod dostatkiem, a kamieni jeszcze wiecej. Mozna zrobic niezly ogrod kamieni malowanych.
To narazie.
Anna i Ogród 21:51, 04 mar 2017

Do góry
U mnie dzisiaj sikorki mnie lekcewazyly, chodzilam blisko i sie mna nie przejmowaly dostaly slonecznik i bardzo zadowolone. Juz jest duzo fruwajacych komarow w klebku. Sikorki juz ladnie spiewaja przywoluja samiczki.
Widzialam dzisiaj stado szpakow na lace, lataly dziobaly w trawie.
Ptasi gaj 21:42, 04 mar 2017

Do góry
Obeszlam dzialke kilka razy w suchszych miejscach, ale wiosny nie widac wsrod roslin. Za to sikorki sie ciesza wiosennym sloncem i latajacymi komarami.
Lod na oczku od brzegu juz topnieje wiec rybki maja juz wode bardziej dotleniona.
No coz trzeba dalej czekac na cieplejsze dni i wiecej sloneczka.
Działeczka Asi :) 21:35, 04 mar 2017

Do góry
Ostatnia taka mokra wiosna (marzec) u nas byla w 2013 r. Bylo jeszcze gorzej, ale mialam jeszcze pusto na dzialce.
U nas byly duze ulewy w mijajacym tygodniu i to jest przyczyna.
Ptasi gaj 18:44, 04 mar 2017

Do góry
Dzisiaj piekna pogoda, drzewa,i,krzaki przyciete. Jest bardzo mokro w dalszym ciagu. Ulewy ktore przeszly w czwartek zrobily swoje.
Jest duzo wiecej wody niz w zeszlym tygodniu. Obcielismy drzewa i krzaki i zostawilismy wszystko, nie da rady chodzic po ogrodzie gdyz czlowiek grzeznie w rozmoklej glebie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:02, 04 mar 2017

Do góry
Jeszcze trzeci wpis. Zaczęłam oglądać twój wątek od końca, bo tak lubię, gazety tez oglądam od końca.
Na str. 150 zaczęłam od początku.
Co mogę napisać, jest wśród nas ogrodniczek wiele kobiet nie przeciętnych.
Ty do nich należysz. Mieć gospodarstwo rolne i wychowywać szóstkę dzieci, to nie przelewki. Obrobić to wszystko co widziałam to wielka sztuka.
Nie jest sztuką gospodarować, sztuką jest mieć gospodarstwo zadbane, czyste u ciebie panuje ład, porządek i jest kolorowo. Mućki i koniki przepiękne.
Masz ładny ogród. Życzę wytrwałości.

Elu serdecznie witam
Twoje słowa to miod na moje serce... Czytalam dwa razy i prawie się rozkleiłam ...strasznie to miłe Tylko nie wiem czy sobie aż na takie pochwały zasłużyłam, ale dziękuję z całego serca

a teraz odpowiem na temat lilii

Też sama nie wiem skąd taki dziwoląg się wziął...Łodygę ma stasmiona taką podobna do wierzby sachalińskiej )obejrzlam)

W tym roku bedzie tez u dziewczyn...zobaczymy czy tak ma ,czy to bylo dziwactwo

juz widac w pierwszej fazie wzrostu to ta po prawej

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:45, 04 mar 2017
Do góry

Co mogę napisać, jest wśród nas ogrodniczek wiele kobiet nie przeciętnych.
Ty do nich należysz. Mieć gospodarstwo rolne i wychowywać szóstkę dzieci, to nie przelewki. Obrobić to wszystko co widziałam to wielka sztuka.
Nie jest sztuką gospodarować, sztuką jest mieć gospodarstwo zadbane, czyste u ciebie panuje ład, porządek i jest kolorowo. Mućki i koniki przepiękne.
Masz ładny ogród. Życzę wytrwałości.

I ja się podpisuję pod słowami Eli
I ja jestem pełna uznania dla Ciebie Basiu.

Przesyłam na sobotę,niedzielę i resztę dni piękne słoneczko,tutaj świeci niesamowicie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 01:39, 04 mar 2017

Do góry
Szmaragdy tniemy tylko i wylacznie od gory. Jest to normalne, ze kazďy krzak ma inna wysokosc. Nie cielam jeszcze moich szmaragdow w tym roku to koniecznosc. Bo urosna za wysokie i wiatr mi je poprzewraca.

Odnosnie werbeny wszystko wiem jak siac. Nie koniecznie trzeba przemrozic najwyzej bedzie dluzej wschodzila.

Pozwalam sobie pokazac co bede ciela w tym roku moje laleczki.

Te ponizsze szmaragdziki jak je kupowalam mialy 20 cm zdj z wiosny 2016 maja 5 lat. Ladnie rosna. Tez wyrownam nie beda wysokie do wys plotu moze 20 cm wyzej.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:39, 03 mar 2017

Do góry
Zawitka nie ciac daj im urosnac przynajmniej do metra, moje sa wyzsze i nie cielam dopiero w tym roku. Nasiona juz mam, dzisiaj wysialam do inspektowych doniczek jedna torebeczke.

Ela no to dzięki też tak myślałam ,choć miałam chętkę je dziabnąc ale masz rację niech podrosną.A wiesz że tę gadzinę werbenę to trzeba przemrozić i tylko rzucić na ziemię bo jak zasypiesz to nie wyrośnie .
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:12, 03 mar 2017

Do góry
Zawitka nie ciac daj im urosnac przynajmniej do metra, moje sa wyzsze i nie cielam dopiero w tym roku. Nasiona juz mam, dzisiaj wysialam do inspektowych doniczek jedna torebeczke.
Ogród od 8 lat... 16:26, 03 mar 2017

Do góry
Piotrus, ale z ciebie facet. Takiego mezczyzne miec w domu ogrod wypieli,nasadzi warzyw kwiatow, ugotuje, upiecze i pewnie jeszcze sprzata.
Piotrus a dla kogo ten tort. Paczki to wiadomo tlusty czwartek.
Pewnke jestes cukiernikiem ale z ciebie artysta.

Dzięki za miłe słowa. Elu, na zdjęciu przedstawiona jest część (1/3) tortu weselnego, który zrobiłem dla moich przyjaciół. Nie, nie jestem zawodowym cukiernikiem. To tylko moja druga pasja po ogrodzie, oczywiście.
Mój własny kawałek klepiska 11:56, 03 mar 2017

Do góry
Witam. Nastepna gospodyni co ma wszystko pod reka od jajek po warzywa i kwiaty. Nie zobaczylam wszystkiego, ale zobacze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies