Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 13:08, 30 mar 2017

Ja nie napisalam, ze roze nie ladne. Bardzo ladne krzaki tylko sposob zapakowania byl nie taki jak powinien. Jezeli z doniczek wysypala sie ziemia to przyczyna zlego zabezpieczenia. Wysylane doniczki powinny byc w workach zawjniete. Paczka byla taka, ze jeszcze 6 donic by sie zmiescilo wiec byl luz i niebezpieczone doniczki przewracaly sie w tej paczce.

Dwa razy zamawialam u nich roze ale byly z odkrytym korzeniem zawiniete w folie i dla takich krzakow jest ganc pomada czy maja luz.

Ponizej zdjecja takie pakowanie. Czy ziemia powinna byc w kartonach.
Trzy doniczki w jedbej reklamowce. I dwie w drugiej. Karton 60x30 cm wysoki 40 cm.
Moze to zwykle niedopatrzenie.

Adela 16:10, 30 mar 2017

Wg mnie jest to brak profesjonalizmu i rzutuje na opinię o sklepie. W końcu zajmują się sprzedażą wysyłkową, więc zabezpieczenie produktu powinni mieć opanowane do perfekcji.
Pierwszy raz, gdy kupowałam, róże były z liśćmi i pąkami kwiatów. Nic nie zostało uszkodzone, zabezpieczone jak porcelana.
asiak 18:45, 30 mar 2017

Ja też dostałam dzisiaj róże z Rosarium, ale moje golaski w folii zawinięte i wszystko ok...
adkawi 20:22, 30 mar 2017

Witaj Elu ja tez ostatnio poczyniłam zakupy różane,zakupiłam sadzonki z gołymi korzeniami przez neta ale z all od pewnego sprzedawcy.Przyszły ładne zieloniutkie,ciekawe jak się przyjmą.
Kasya 20:30, 30 mar 2017

ale o lilakach napisz w koncu
jolanka 20:47, 30 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja nie napisalam, ze roze nie ladne. Bardzo ladne krzaki tylko sposob zapakowania byl nie taki jak powinien. Jezeli z doniczek wysypala sie ziemia to przyczyna zlego zabezpieczenia. Wysylane doniczki powinny byc w workach zawjniete. Paczka byla taka, ze jeszcze 6 donic by sie zmiescilo wiec byl luz i niebezpieczone doniczki przewracaly sie w tej paczce.

Dwa razy zamawialam u nich roze ale byly z odkrytym korzeniem zawiniete w folie i dla takich krzakow jest ganc pomada czy maja luz.

Ponizej zdjecja takie pakowanie. Czy ziemia powinna byc w kartonach.
Trzy doniczki w jedbej reklamowce. I dwie w drugiej. Karton 60x30 cm wysoki 40 cm.
Moze to zwykle niedopatrzenie.

Jeśli to jest to szkółka o której myślę to ja tam byłam i nie podobało mi się i wyszłam i nic u nich nie kupiłam
gosika67 21:03, 30 mar 2017

Cześć Ela ja zamówiłam róże z gołym korzeniem w Rosaćwik, były dobrze opisane, zapakowane, posadziłam je , wypuszczają listki. Zobaczymy jak zaczną kwitnąć. Przeważnie miałam róże z gołym korzeniem i nie narzekam.
A te inne krzewy jakie Ci przysłali pokażesz?Ja też planuję pracę na sobotę.
Pozdrawiam.
SlonecznyOgrod 21:25, 30 mar 2017

Ela głowa do góry
Nic im nie będzie , jeszcze zobaczysz jak ładnie Ci zakwitną.
Wstrząsu dostały, to się obudza
Jeszcze nie potrzebują tyle wody, żeby było to dla nich zagrożeniem.
ElzbietaFranka 22:00, 30 mar 2017

Dzisiaj sadzilam roze Charming apricot jedna z nich co byla calkiem wysypana jak na zdj wyzyj miala dosyc ladny korzen.
Druga do polowy wysypana miala taki korzen bez zadnych korzeni przybyszowych. Jakies paczki zielone ma, ale nie wiem dalsm obornika ziemi kompostowej moze ruszy z przybyszami.
Te doniczki to pic zirmia korzenia sie nie trzyma.
Jutro sadze "newe dawn" tez przyszly w doniczkach pewnie bedzie to samo.

Z "rosarium" przyszly doskonale opakowane "tammolise" w doniczkach kazda zapakowana elegancja francja i te niebieski niepsmietam nazwy.

ElzbietaFranka 22:02, 30 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Cześć Ela ja zamówiłam róże z gołym korzeniem w Rosaćwik, były dobrze opisane, zapakowane, posadziłam je , wypuszczają listki. Zobaczymy jak zaczną kwitnąć. Przeważnie miałam róże z gołym korzeniem i nie narzekam.
A te inne krzewy jakie Ci przysłali pokażesz?Ja też planuję pracę na sobotę.
Pozdrawiam.

Gosia "rosacwik to firma ktora nigdy mnie nie zawiodla.

Dopiero co rzyjechalam musze sie ochedorzyc i bede pisac dalej.