Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 17 lut 2014

Do góry

Znam westwing, ale czasem mają ceny z kosmosu - ostatnio kupiłam zestaw łopatka ogrodowa + szpikulec do sadzenia cebul za 49zł w TK Maxie, u nich sama łopatka za 79...
Ale można podpatrzeć fajne gadżety i pomysły - zwłaszcza na dekoracje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:40, 17 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aga cyprysik na żywo lepiej wygla niż na zdjęciu już go przesadziłam do większej doniczki bo aż mu korzenie przerastały przez donicę.
Czekam na premię M aby zmienić kolor elewacji bo mi ta sosna do szarości nie konweniuje. Nawet M się wczoraj habilitował nt koloru tynku -bardzo jasno szary
Wysłałam zapytania dot impregnatów do drewna i zero odpowiedzi. Jak żyć, gdzie milosierdzie, co za obsluga klienta?

Błagam, nic nie mów o tynku - Twój to ideał przy moim! Choć pewnie Ciebie wkurza nie mniej U mnie nie dość że kolor beznadziejny, to jeszcze cała północna elewacja zzieleniała, ale w takie smugi, jak zachlapana A kupowaliśmy specjalny rodzaj tynku, miał być idealny...
Firma od impregnatów nie odpisuje? Termometru nie mają? Wiosna przecież, gdzie ich spece od marketingu?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:23, 17 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja się kuruję poprzez pracę w ogrodzie. No i prezenty kocie pozbierane, ale nie tylko. Tak jak Sebek zagrabiłam ogród (delikatnie, żeby nie bolało), pozbierałam liście na żwirkach, na froncie tylko, posprzątałam z donic, nawet proso puszcza, przetrwało w donicach. Uruchomiłam staw, lód topnieje bo woda mocno daje czadu

Muszę nie dać się wyprzedzić w rankingu najpilniejszych ogrodniczek i ogrodników A co na jeszcze robiłam ...uhhhhmmmm.
Mam wypieki na twarzy. Tak lubię się czuć

Danusiu, u nas wiosna w powietrzu Dziś było ponad 11 stopni! Do zmroku latałam po ogrodzie i sprzątałam. Te wiosenne porządki najprzyjemniejsze - bez przymusu, sama radość po zimowym poście ogrodowym
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:02, 17 lut 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wejście jak z żurnala!!! Latarenki boskie - choć u mnie w garażu nie prezentują się tak ładnie Byłyśmy w Ikei, a ja świec zapomniałam do nich kupić... No i cyprysiki moje muszę przystrzyc, bo Twój taki pięknie ufryzowany
Dzięki za fotki Zmobilizowałaś mnie

Aga cyprysik na żywo lepiej wygla niż na zdjęciu już go przesadziłam do większej doniczki bo aż mu korzenie przerastały przez donicę.
Czekam na premię M aby zmienić kolor elewacji bo mi ta sosna do szarości nie konweniuje. Nawet M się wczoraj habilitował nt koloru tynku -bardzo jasno szary
Wysłałam zapytania dot impregnatów do drewna i zero odpowiedzi. Jak żyć, gdzie milosierdzie, co za obsluga klienta?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 17 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ciemierniki wcozraj zakupione i zdekonspirowane latarenki

Wejście jak z żurnala!!! Latarenki boskie - choć u mnie w garażu nie prezentują się tak ładnie Byłyśmy w Ikei, a ja świec zapomniałam do nich kupić... No i cyprysiki moje muszę przystrzyc, bo Twój taki pięknie ufryzowany
Dzięki za fotki Zmobilizowałaś mnie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:34, 17 lut 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Aguś pieknie u WAS !!!
Ja bym cisy tylko wyrównała tzn te wystające gałązki przycięła ( w półkole )
Pozdrawiam

Ewuniu, dziękuję za tak szybką podpowiedź
U nas już naprawdę bardzo wiosennie - dziś było 11 stopni!
Urwałam się z pracy, bo mnóstwo trawek po cięciu fruwało po całym ogrodzie - nie mogłam zdzierżyć tego widoku
Pozdrawiam
Spotkanie Gardenia - styczeń 2014 19:30, 17 lut 2014

Do góry
Będę jęsli dziewczyny mnie przywiozą a zatem wówczas: Noemi, Wieloszka, Gabisia i madżenka. Może spotkanie o 11 lub 12 w kawiarni? Tylko ktorej ?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:30, 17 lut 2014

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:26, 17 lut 2014

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:24, 17 lut 2014

Do góry
Zobaczcie, jak klonik czerwony przy tarasie mocno urósł w jeden sezon - przyrost ma na ponad 15cm, mimo 3-krotnego cięcia w sezonie.

Moje ulubione miskanty Widok już nieaktualny - wszystkie miskanty ścięłam w sobotę.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:18, 17 lut 2014

Do góry

Czy ktoś mi podpowie jak przyciąć te cisy za brzozami???
Madżenka radzi w kostki, ale one są pięknymi, mocno rozgałęzionymi krzaczorami. Przycięcie w kostkę oznacza ścięcie o 2/3...
Poza tym, wyjątkowo jak na mnie, podobają mi się takie rozwichrzone Tak troszkę bym je tylko przyczesała. Co myślicie?

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:10, 17 lut 2014

Do góry
Marzenko, potworny Potwór pięknie dziękuje za fotki
Jakich porad miałabym Tobie udzielać kochana, jak ja do Ciebie po rady zawsze zaglądam

Ponieważ zimy w tym roku nie było - przynajmniej we Wrocławiu, mam tylko oszronione fotki ogrodowe:

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:00, 16 lut 2014

Do góry
Róż jeszcze absolutnie nie tne! Jesli będzie nadal tak ciepło to za chwilę rzeczywiście we Wrocławiu zakwitną forsycje a wtedy czas na cięcie róż i koszenie trawnika.
Wieloszka mi mówiła, że teraz powinnam przesadzić i podzielić miskanty gdyż już ruszają trawy. W przyszły weekend jeszcze raz sprawdzę prognozy na następne 2 tygodnie i podejmę decyzję. Na chwilę obecną wszytsko wskazuje na to, że nawet za tydzien może u mnie nastąpić przesadzanie miskantów.
Poluję tez na ambrowce, bo koniecznie muszę je wiosną posadzić.
Gdy już się porządnie ociepli będzie zatem cięcie róż, laurowiśni.
Polinka ty już sie nie wywiniesz z kolejnego spotkania. Jedziesz na gardenię 1 marca?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:18, 15 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wielkie dzięki. We Wro. zaawansowane przedwiośnie. Ale z dziewczynami to wiosna. Podam telegraficzny skrót rozmów:
Irena: rozbudowa nieruchomości, Wieloszka: przesadza drzewa, Noemi: robi genialną szachownicę z darnią i żwirem, Stychaz; leczy różyczki albo wiatrówki (wszystko ma związek z ogrodem, jak sama nazwa wskazuje), Madżena: zamówiła róże bordowe i myśli o trawach w nogi (nie wspomnę buków i ambrowów), Gabiśka ma piękny notatnik i wszytko spisuje oraz opowiada o dietach realnych i smacznych.A ja słucham i mi się buzia cieszy, bo dziewczyny są cudowne razem i każda z osobna. Dziękuję. Dobrze się złożyło, że mogłam być.

PS Kurz osiada.

Ewo nawet nie wiesz jak sie cieszę, że moglaś być dzisiaj we Wrocławiu. Musisz częściej remont w swoim mieszkaniu robić będzie okazja do spotkań
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:27, 15 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wielkie dzięki. We Wro. zaawansowane przedwiośnie. Ale z dziewczynami to wiosna. Podam telegraficzny skrót rozmów:
Irena: rozbudowa nieruchomości, Wieloszka: przesadza drzewa, Noemi: robi genialną szachownicę z darnią i żwirem, Stychaz; leczy różyczki albo wiatrówki (wszystko ma związek z ogrodem, jak sama nazwa wskazuje), Madżena: zamówiła róże bordowe i myśli o trawach w nogi (nie wspomnę buków i ambrowów), Gabiśka ma piękny notatnik i wszytko spisuje oraz opowiada o dietach realnych i smacznych.A ja słucham i mi się buzia cieszy, bo dziewczyny są cudowne razem i każda z osobna. Dziękuję. Dobrze się złożyło, że mogłam być.

PS Kurz osiada.

a no właśnie tak dumam i dumam Ewa we Wrocku....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:15, 15 lut 2014

Do góry

PS Kurz osiada.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:00, 15 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Od lewej: Aga Wieloszka, Justyna Stychaz, Ewa Pszczołka, Marzena Madżenka, Madzia Noemi, Gabisia z Ogrodu dla roślin o mocnych nerwach, Irenka z Miłkowa

Dziewczyny jesteście jak promyki wiosennego słonka
pozdrawiam wrocławianki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:05, 15 lut 2014

Do góry
Potworze wklejam zdjecia z dzisjeszego spotkania. Aktywowałabyś wątek zwłaszcza w kwestii porad dot. Oprysków, o cięciu nie wspomnę
zdjęcia Pszczółki z naszgego dzisiejszego spotkania
Od lewej: Aga Wieloszka, Justyna Stychaz, Ewa Pszczołka, Marzena Madżenka, Madzia Noemi, Gabisia z Ogrodu dla roślin o mocnych nerwach, Irenka z Miłkowa

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:03, 15 lut 2014

Do góry
Gabisiu wklejam zdjęcia Pszczółki z naszego dzisiejszego spotkania. Czekam na fotki paleniska.

Wersja mini mini 14:02, 15 lut 2014

Do góry
I ja wklejając zdjęcia ze spotkania upraszam się o fotki
zdjęcia Pszczółki z naszgo dzisiejszego spotkania

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies