Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 20:39, 28 paź 2015

Do góry
frezja dziekuję
lindsay 80 lece oglądać
Renia rozrysowałam jeszcze raz dokladniej. tylko teraz tak doczytuję o tych dwóch drzewach to grujecznik woli półcień i niewiem czy go stroną z ambrowcem nie zamienić..w sumie pasowaloby jeszcze dać np. buka na rabacie zachodniej i np. sliwe na wschodniej ale bojam się takich ruchów, myslisz?przy altanie niewiem czy mi eM winogrona nie wcisnie bo uwielbia robic wino
spójrz na te moje bazgroły cio..
a ogród MAD mam w obserwowanych
Ogród z pergolą 13:49, 28 paź 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
Renata podsunęła mi pomysł abym jak juz tak koniecznie chce cos jeszcze podziałać w tym roku to moze drzewa. i właśnie. z tego co sie zorientowałam czytajac Ogrodowisko od paru miesięcy to jest taka lista ulubieńców:
1. śliwa Nigra
2. śliwa Pissardi
3. Grujecznik
4. Buk dawyck purple, gold
5. Ambrowiec amerykański
6. Miłorząb Mariken
7. Tulipanowiec
8. Katalpa - choć średnio przez Szefowa polecana
Zastanawiem się nad posadzeniem narazie 2:ambrowiec w gornym lewym rogu tj. południowy wschód i grujecznik w prawym górnym rogu tj. południowy zachód. Między nimi byłaby w przyszłosci altana.

Oba drzewa widziałabym z okien salonu a są bardzo urokliwe, co Wy na to?

Bardzo mi się podoba zarówno grujecznik jak i ambrowiec
Zazdroszczę widoku na ogród z okien salonu
A propos pięknych widoków i ambrowca zobacz tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4551-to-tu?page=239.
Podobają mi się też buki takie jak u Oli i klimatyczne brzozy

PS A na końcach rabat, które wyrysowałaś nie planujesz żadnych drzew? A przy altanie? I w którym miejscu będzie pergola? (jakbyś mogła dorysować)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:15, 28 paź 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
Poza tujami i serbami nic nie mam...a właśnie zapytam o drzewa u siebie w wątku i może jednak coś posadzę w tym roku jeszcze pytałam już czy mariken by fajnie w przedogródku wygladal ale cisza na ten temat..a nie chce Twojego moimi rosterkami zapychać jak Ty tu taka fajna burzę mózgów masz btw kopalnia wiedzy na Twoim wątku non stop!

Idę do Ciebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:15, 28 paź 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

"w tym sezonie rozkładam puzzle" ładnie powiedziane

Ogród z pergolą 13:05, 28 paź 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

piękne kolory jesieni u Ciebie
Ogród z pergolą 12:30, 28 paź 2015

Do góry
Renata podsunęła mi pomysł abym jak juz tak koniecznie chce cos jeszcze podziałać w tym roku to moze drzewa. i właśnie. z tego co sie zorientowałam czytajac Ogrodowisko od paru miesięcy to jest taka lista ulubieńców:
1. śliwa Nigra
2. śliwa Pissardi
3. Grujecznik
4. Buk dawyck purple, gold
5. Ambrowiec amerykański
6. Miłorząb Mariken
7. Tulipanowiec
8. Katalpa - choć średnio przez Szefowa polecana
Zastanawiem się nad posadzeniem narazie 2:ambrowiec w gornym lewym rogu tj. południowy wschód i grujecznik w prawym górnym rogu tj. południowy zachód. Między nimi byłaby w przyszłosci altana.

Oba drzewa widziałabym z okien salonu a są bardzo urokliwe, co Wy na to?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:52, 28 paź 2015

Do góry
Poza tujami i serbami nic nie mam...a właśnie zapytam o drzewa u siebie w wątku i może jednak coś posadzę w tym roku jeszcze pytałam już czy mariken by fajnie w przedogródku wygladal ale cisza na ten temat..a nie chce Twojego moimi rosterkami zapychać jak Ty tu taka fajna burzę mózgów masz btw kopalnia wiedzy na Twoim wątku non stop!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:43, 28 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ooo kochana gdzie mi do Oli? U niej to już spójna całość ... ogród wart pokazania z każdej strony U mnie to dopiero początek - w tym sezonie rozkładam puzzle - jak je dopasuję to będą zdjęcia z dalszej perspektywy Pozdrawiam

PS Warto czerpać inspiracje z wielu pięknych ogrodów i ... z realizacji Danusi

"w tym sezonie rozkładam puzzle" ładnie powiedziane
Ogród z pergolą 11:38, 28 paź 2015

Do góry
Danka jak sama wiesz każda rada się liczy jeśli stanie na tym ze posadzę te rododendrony w prawym przedogrodku to jest to połnocny wschod, raczej taki półcień bym powiedziała a jak się serby rozrosną to słońce tam tylko późnym popołudniem dotrze.
Jagoda tak sobie wymyśliłam z ta pergolą żeby była też taka minimalistyczna jak altana właśnie zobaczymy co wyjdzie
Ogród z pergolą 23:43, 27 paź 2015

Do góry
cześć fajnie że zajrzałaś do mnie ja dzięki Twojemu ogrodowi odkryłam berberysa erecte
tak naprawdę to szczegóły pewnie ustalę z cieślą ale myslałam o pergoli mniej zabudowanej takiej tylko odwrócone 'u'
no niewiem tak sobie dumam, jak będę mieć jakis projekcik to go tu wrzucę
Ogród z pergolą 21:59, 27 paź 2015

Do góry

myslałam tutaj dać za danicami red barona potem rododendron biały i za nim albo ta trawka co u ciebie albo dwa marikeny
Ogród z pergolą 21:55, 27 paź 2015

Do góry
Ola w planach przecież. dopóki nie napiszecie mi tu ze to dobry pomysł to nic nie kupuje a jak juz skompletujemy konkret to lece do Ciepłuchy od razu mam do nich 5 minut
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:01, 27 paź 2015

Do góry
Reniu czytam Twój wątek od nowa, a co! i ja u Ciebie już byłam parę miesięcy temu ale teraz to już od deski do deski lecę. podoba mi się. wogóle zauważyłam że Ty jesteś taka spokojna dusza, uspakajasz na wątkach, żeby ludzie tak nie gonili z tym sadzeniem, przemyśleli, poczytali fajnie
mi też radzisz żebym wyluzowała do wiosny ale mam wrażenie że jak teraz na jesień coś posadzę, takie pewniaki to zawsze już efekt na wiosnę będzie
Moja codzienność - ogród Oli 20:39, 27 paź 2015

Do góry
Ola Twoje rozplenice wymiatają! red baron bosko płonie!uwielbiam Twój ogród postanawiam. lecę z Twoim wątkiem od nowa i kopiuje wszystko na papier..powiedz mi co sądzisz o marikenie za rododendronami w moim przedogrodku?czy lepiej taka trawka jak masz od frontu pod oknem, ta wysoka paskowana?
Ogród z pergolą 19:19, 27 paź 2015

Do góry

Ogród z pergolą 19:18, 27 paź 2015

Do góry
moja jesień..jeszcze ładniejsza za ogrodzeniem niż u mnie dzisiejszy mglisty poranek

a u mnie

Życie w wiejskim ogrodzie 10:47, 27 paź 2015

Do góry
Jaki klimacik sobie tworzysz do picia herbatki fiu fiu fiu juz wiem na co wymienię pelargonie z donic przed domem, chryzantemy, no bomba poprostu! odczarowałes te kwiaty
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:35, 27 paź 2015

Do góry
spoko chodzi mi o takie fotki żebym mogła sobie "posklejać" Twój ogród w całość Ola takie robi i dosłownie mam wrażenie że z zamkniętymi oczami wiedziałabym jak trafić do jej boskiej altany nie wpadając do oczka a już widzę że Twój ogród będzie kolejnym bankiem inspiracji dla mnie!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:28, 27 paź 2015

Do góry

czad!!
Hortensjada 10:22, 27 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Miałam fotki dereni zrobić dopiero w środe ale od czego są dzieci Przynajmniej zauważyły, że jesień gości w ogrodzie Zanim je przejrzę i posegreguję pokażę fajne porównanie na które właśnie natrafiłam Muszę coś jeszcze "rzucić na ząb" i wracam na Ogrodowisko ( jestem uzależniona ?)

pięknie! właśnie dla takich widoków wiem że będę sadzić duużo hortensji
niedługo w uwadze w tvn będzie o nowym narkotyku w Polsce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies