A mi w głowę weszła Twoja rabata w która wlazłam z butami ad hoc.. i cały dzień o niej myślę.. Nie mam czasu dokładniej przyjrzeć się co tworzysz w ogrodzie.. bo wszytko musi być jakoś spójne..
Jarzmianki skończą w zasadzie przed jeżówkami, trochę się zazębią?? U siebie pisałam, że z jarzmiankami się oswajam i zaprzyjaźniam od 2 lat.. Półcień i wilgotno.. jeżówki odwrotnie.. ale nie oznacza, że w półśrodku nie dadzą rady...
W przerwie na kawę zaglądałam..
Jarzmianki białe z różowym środkiem i ciemne jeżówki. Lub ciemne jarzmianki .. i blade jeżówki.. może być ciekawe.. i nowatorskie. Ale jeżówki wtedy o prostych kwiatach i dużych... dla totalnego przeciwieństwa.
Green odpada kolorystycznie.. Green Jewel raczej w trawach by fajnie wyglądała.. chyba, że dasz te trawy co dajesz po całości a w tym jeżówki GJ.. GJ fajnie mogą wyglądać w stipie

Stipa półcień wytrzymuje spoko..
Jarzmianki w paprociach???? Z adiutantur stopowate??? A może jarzmianki przed kokoryczą wielkokwiatową??? A może hosty np Krossa Regal?? Są wysokie i jak wazy

Pod same tuje.. bo inaczej zasłonią trawy.. ale czy jednak nie za duże???
Naparstnice kocham, ale kwitna w czerwcu i są dwuletnie .. pod same tuje możesz dać kilka... fajny akcent..
A może jeżówki różwe (zwykłe) i agastache fioletowe???
A może jarzmianka i ożanka??? Dla mnie chyba bomba.... ale tak u siebie nei mam i tylko tak dumam...
A teraz kończę robotę i do spania.. tak sobie beblam w ramach przerwy w pracy..
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.