Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

jankosia 11:37, 27 paź 2015

Renia, na stoisku Szmitów były w tym roku zawilce w towarzystwie rozplenic właśnie - popatrz sobie.
Co do rutewek to ja w tym roku miałam je po raz pierwszy- cztery różne żeby sprawdzić która najładniejsza Musisz pamiętać że one po przekwitnięciu nie istnieją - liście żółkną i zasychają. Tylko na jednej takiej miniaturowe mam jeszcze liście, wszystkie wysokie już dawno straciły. Mało tego, kupując jedną w sierpniu (na początku) musiałam wziąć pełną bo ta zwykła już dawno przekwitła i pani nie chciała mi sprzedać"pustej" doniczki. Poza wadami ma jedną wielką zaletę - jest piękna. Każda jedna

Odrzuciłaś ostróżki? One są takie piękne, a i odmian odgroma
anna_t 21:01, 27 paź 2015

Reniu czytam Twój wątek od nowa, a co! i ja u Ciebie już byłam parę miesięcy temu ale teraz to już od deski do deski lecę. podoba mi się. wogóle zauważyłam że Ty jesteś taka spokojna dusza, uspakajasz na wątkach, żeby ludzie tak nie gonili z tym sadzeniem, przemyśleli, poczytali fajnie
mi też radzisz żebym wyluzowała do wiosny ale mam wrażenie że jak teraz na jesień coś posadzę, takie pewniaki to zawsze już efekt na wiosnę będzie
ren133 22:17, 27 paź 2015

anna_trzeciak napisał(a)
spoko chodzi mi o takie fotki żebym mogła sobie "posklejać" Twój ogród w całość Ola takie robi i dosłownie mam wrażenie że z zamkniętymi oczami wiedziałabym jak trafić do jej boskiej altany nie wpadając do oczka a już widzę że Twój ogród będzie kolejnym bankiem inspiracji dla mnie!

Ooo kochana gdzie mi do Oli? U niej to już spójna całość ... ogród wart pokazania z każdej strony U mnie to dopiero początek - w tym sezonie rozkładam puzzle - jak je dopasuję to będą zdjęcia z dalszej perspektywy Pozdrawiam

PS Warto czerpać inspiracje z wielu pięknych ogrodów i ... z realizacji Danusi
ren133 22:20, 27 paź 2015

popcorn napisał(a)
Była na wystawie w Karsznicach (bylinowy raj

Ja widziałam wtedy tylko ostróżki i jeżówki
leon60 22:24, 27 paź 2015

anna_trzeciak napisał(a)
spoko chodzi mi o takie fotki żebym mogła sobie "posklejać" Twój ogród w całość Ola takie robi i dosłownie mam wrażenie że z zamkniętymi oczami wiedziałabym jak trafić do jej boskiej altany nie wpadając do oczka a już widzę że Twój ogród będzie kolejnym bankiem inspiracji dla mnie!

celowo tak pokazuję ogród by oglądający wiedział o co kaman
ren133 22:26, 27 paź 2015

popcorn napisał(a)

będą rozplenice, ale będę je ruszać wiosną, bo teraz się bojam że pociachane nie przetrwają zimy. Fotek niet, bo i nie ma co pokazywać - jeszcze

Rozplenice są śliczne ... cuuudnie będzie z zawilcami
ren133 22:30, 27 paź 2015

jankosia napisał(a)
Renia, na stoisku Szmitów były w tym roku zawilce w towarzystwie rozplenic właśnie - popatrz sobie.
Co do rutewek to ja w tym roku miałam je po raz pierwszy- cztery różne żeby sprawdzić która najładniejsza Musisz pamiętać że one po przekwitnięciu nie istnieją - liście żółkną i zasychają. Tylko na jednej takiej miniaturowe mam jeszcze liście, wszystkie wysokie już dawno straciły. Mało tego, kupując jedną w sierpniu (na początku) musiałam wziąć pełną bo ta zwykła już dawno przekwitła i pani nie chciała mi sprzedać"pustej" doniczki. Poza wadami ma jedną wielką zaletę - jest piękna. Każda jedna

Odrzuciłaś ostróżki? One są takie piękne, a i odmian odgroma

Zawsze musi być jakieś ale
Ostróżki są piękne ... i mam je na rabacie przy świerkach
babka 22:35, 27 paź 2015

Przydreptałam do Ciebie wreszcie, porozglądam się troszkę co gdzie i jak Dziękuję za odwiedziny i rady Pozdrowienia zostawiam
lindsay80 22:38, 27 paź 2015

Ania Ci pięknie wszystko opisała, co do naparstnic to się zgadzam.
Mi się podoba pomysł na ostrózki i jezowki green jewel.
A Ty już skłaniasz się w jakimś kierunku?
ren133 22:41, 27 paź 2015

anna_trzeciak napisał(a)
Reniu czytam Twój wątek od nowa, a co! i ja u Ciebie już byłam parę miesięcy temu ale teraz to już od deski do deski lecę. podoba mi się. wogóle zauważyłam że Ty jesteś taka spokojna dusza, uspakajasz na wątkach, żeby ludzie tak nie gonili z tym sadzeniem, przemyśleli, poczytali fajnie
mi też radzisz żebym wyluzowała do wiosny ale mam wrażenie że jak teraz na jesień coś posadzę, takie pewniaki to zawsze już efekt na wiosnę będzie

Jak to ... wątek od nowa czytasz? ... nawet ja nie czytałam drugi raz ... chyba tylko jak czasami czegoś szukam ... głównie nazw roślinNo widzisz a z drugiej strony ... jakbym czytala to wiedziałabym, ze już u mnie byłaś Naprawdę uważasz, że jestem spokojną duszą? Chyba raczej jestem narwana i ... wiem, że to nie jest dobrze wiec radzę innym jak należy robić aby uniknąc błędów ... wiesz ile razy ja już przesadzałam rośliny? ... jedynie drzew nie ruszałam (oprócz Nigry) i w sumie ... to mogłaby ci doradzić, ze jesli już bardzo chcesz coś posadzić jeszcze teraz to mogłyby to byc właśnie drzewa
Masz już jakieś u siebie?