Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Kwiaty we włosach 21:11, 22 lut 2017

Do góry
Witam wszystkich na Gosi watku. Lubie przytaczniki, ale jakos nigdy sie nie skusilam do kupna musze to zrobic.
Trzeba kupic wiecej bo jednak kwiaty najlepiej wygladaja w grupie.
Ogród od 8 lat... 21:02, 22 lut 2017

Do góry
Piotrus, ale z ciebie facet. Takiego mezczyzne miec w domu ogrod wypieli,nasadzi warzyw kwiatow, ugotuje, upiecze i pewnie jeszcze sprzata.
Piotrus a dla kogo ten tort. Paczki to wiadomo tlusty czwartek.
Pewnke jestes cukiernikiem ale z ciebie artysta.
Anna i Ogród 21:01, 22 lut 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu taka kotke piekna jek ze str 489 mialam kilkanascie lat temu wychowalam smoczkiem. Kocica ja odrzucila, ktores pokolenie w domu wychowane. Spala w lozku, grzala mi plecy byla cudowna. Przyszedl dzien, musialam sie z nia rozstac. Nie znosila placzu dziecka podrapala mojego syna jak sie urodzil nie byla wsciekla, byla bardzo zazdrosna. Czychala pod drzwiami pokoju, aby wskoczyc do lozeczka.
Musielismy ja uspic, nikt jej nie chcial. Na wolnosci czy w schronisku by sobie nie dala rady. Podjelismy razem z weterynarzem decyzje, ze trzeba ja uspic.
Bardzo to przezylam, wiec nie chce juz ani kota, ani psa. Syn mial chomiki teraz swinke morska.
Kazde zejscie zwierzatka ze swiata bardzo przezywam, jakbym stracila najblizsza osobe.
Takie to moje przejscia.

No to faktycznie przykre. Nie dziwię się że nie chcesz mieć takiego zwierzątka.

Starszą naszą kotkę była właścicielka wykarmiła butlą bo matka porzuciła swoje małe.

Anna i Ogród 20:54, 22 lut 2017

Do góry
Aniu o jakiej scianie piszecie na watku twoim nie moge sie doczytac, moze ja tez bede chciala.
Anna i Ogród 20:49, 22 lut 2017

Do góry
Aniu taka kotke piekna jek ze str 489 mialam kilkanascie lat temu wychowalam smoczkiem. Kocica ja odrzucila, ktores pokolenie w domu wychowane. Spala w lozku, grzala mi plecy byla cudowna. Przyszedl dzien, musialam sie z nia rozstac. Nie znosila placzu dziecka podrapala mojego syna jak sie urodzil nie byla wsciekla, byla bardzo zazdrosna. Czychala pod drzwiami pokoju, aby wskoczyc do lozeczka.
Musielismy ja uspic, nikt jej nie chcial. Na wolnosci czy w schronisku by sobie nie dala rady. Podjelismy razem z weterynarzem decyzje, ze trzeba ja uspic.
Bardzo to przezylam, wiec nie chce juz ani kota, ani psa. Syn mial chomiki teraz swinke morska.
Kazde zejscie zwierzatka ze swiata bardzo przezywam, jakbym stracila najblizsza osobe.
Takie to moje przejscia.
Ptasi gaj 20:16, 22 lut 2017

Do góry
Jeszcze odnosnie tej rozy rosa rugosa. Roza pomarszczona strzal w dziesiatke Kasiu. Kolce ma jak trzeba odstrasza kazdego nikt i nic nie przejdzie bo narazi sie na rany. Zapach przez cale lato. Chyba mozna zrobic konfitury z platkow.
Stolowka zimowa dla ptakow.
Ptasi gaj 20:09, 22 lut 2017

Do góry
Kasiu ogladalam Golden gete ladny kolor rozy, kwiet nie zbyt pelny, powtarza kwitnienie i nadaje sie do polcienia, przydalaby mi sie.

Bardzo podoba mi sie roza olivia rose Austina. To nowa roza, jeszcze jej nie ma w kraju. Natknelam sie na szkolke ktora ma sprowadzic te roze do Polski, zamowilam 3 krzaki ew bedzie w jesieni 2017 r.
To szkolka "rosaplant" maja ładne roze ale drogie, ale co tam od czasu do czasu mozna zaszalec.
Poźniej okrywowa roza "heidetraum" tez w sprzedazy jesienia.

Ogród w remoncie 20:00, 22 lut 2017

Do góry
Ja tam sianie na razie olewam. Przyjdze wiosna bedzie cieplo wtedy bede ewent siać. Na razie biegam po szkolkach roźanych.

Asiu napisalam na swoim watku o mojej bugenwilli tam tez zdjecie mojego drapaka zobacz.
Ptasi gaj 19:49, 22 lut 2017

Do góry
Asia moja jak co roku jest w stanie okropnym dzisiaj zrobilam jej ciecie bo miala zielone ok 60cm wiec musialam skrocic. Zawsze na poczatku marca wstawiam na widok slonca, ona i tak stoi w jasnym miejscu i ma dlugie wiotkie pedy i oblatuja jej liscie stad ciecie.
W zal zdjecie

Ptasi gaj 19:27, 22 lut 2017

Do góry
Kasiu jak zwykle mozna na ciebie liczyc w doradztwie ogrodniczym.
Ogród od 8 lat... 16:46, 22 lut 2017

Do góry
Piotruś jak masz oczko przerabiać to nie lepiej kupić trochę membrany- folii i nie bawić sie w te zbiorniki gotowe. Pomyśl o tym.
Dobranoc.

Niestety Elu, u mnie nie da się zastosować membrany. Wokół zbiornika znajduje się całe mnóstwo korzeni brzozy. Pozdrawiam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:34, 22 lut 2017

Do góry
Nie wiem kogo te dymy, ale dla mnie to trucizna.
Milka czy to twoje dymy, a co na to sasiedzi, mnie by powiesili w tym zagajniku obok mojej dzialki.
Masz ladny ogrod ekologiczny.

Moje ale to same suche trawy, a inni uwierz palą zupełnie co innego, staram sie dbac o środowisko; u nas można wiosna i jesienią, w innym terminie nie.
Dziękuję
Ogród z łezką II 08:24, 22 lut 2017

Do góry
U nas snieg praktycznie stopnial, ale sa jeziora bo ziemia jeszcze zmarznieta. Teraz 10 na plusie bez slonca.

Kasiu dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Odpisalam na wp.

Te jeziorka to chyba teraz często spotkać można...

Zaraz zobaczę
Ptasi gaj 23:30, 21 lut 2017

Do góry
Hania jeszcze będę w szkółkach to się zainteresuję i odpiszę.

Jakby Alchymist powtarzała kwitnienie to bym się nie zastanawiała z kupnem.
Mam różę jest w wątku obok altanki przepięknie kwitnie i dosyć długo prawie miesiąc, ale nie powtarza kwitnienia i później tylko zielony krzak i rośnie na potęgę, ze musze obcinać jej pędy. Posadzę w tym roku przy niej jakiegoś clematisa.
Miejski azyl 23:24, 21 lut 2017

Do góry
Haniu popatrz w szkółce "Rozaria" i "Rosarium" tam róże są w granicach 14,5 zł z odkrytym korzeniem ale bardzo łatwo się przyjmują. Sprawdzona szkółka.
Ja kupuję okrywową "Tammelise" kwitnie jak oszalała.
Wiesz wszystkie bym kupiła, ale trzeba mieć umiar. M mówi, że postradałam zmysły, mówię do niego, że sezon się zaczął. Pokazał koło głowy i poszedł.
Ogród w remoncie 23:16, 21 lut 2017

Do góry
Pisz ile chcesz na moim wątku. Ja tam pozwalam wszystkim bo wtedy czytam i wiem, że nie muszę szukać gdzie indziej.
Kiedyś miałam przypadek, właścicielka wątku zwróciła mi uwagę, że nie powinnam wklejać na jej konto zdjęć nie miałam swojego wątku. Ja głupia żóltodziub nie wiedziałam o tym. Przeprosiłam i teraz mam.........
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:03, 21 lut 2017

Do góry
Agata to jest magnolia ale nie znam nazwy. Była przesadzana i trochę nie za bardzo kwitnie, bo magnolii się nie przesadza chyba z dużą karpą, bo ma bardzo delikatne korzenie, jak się połamią to potem magnolia musi odchorować. Ma bardzo piękne liście, ale też muszę ją od grzyba pryskać i pomaga, jakbym nie pryskała to czepia się szara pleśń.
Mam jeszcze jedną różową, ale taka pyciunka mała, nie mam ręki do magnolii. Inna sprawa piękne drzewo ale tydzień kwitnie i potem tylko liście, więc nie specjalnie przepadam za nimi.
Z wiosennych krzaków lubię rododendrony i azalie kwitną dosyć długo.

Agatko odnośnie roślin w oczku koło oczka, na pewno mam krwawnicę, tojeść wysoka i rozesłaną, niezapominajki, kaczeńce, wszelkiego rodzaju siny, tataraki, lilie wodne. Mam piękną ciborę wysoką na 1,5 m teraz przechowują ją w domu, pałkę wodną, jeszcze muszę dokupić kilka roślin mam gdzieś zapisane.
Nie wiem czy pisałam będę w tym roku sadziła lotosy już mam nasiona muszę posadzić w wodzie.
Żebym ja to wiedziała, że będę na ogrodowisku to bym porobiła zdjęcia więc trzeba czekać do lata.
Mam zamiar w tym roku porobić pływające donice, mam doniczki ażurowe do tulipanów, styropian do środka i w to wsadzę tojeść płożącą bardzo ładnie wygląda taki wieniec na wodzie.
Bo moje oczko to od rana do godz. 15 całe w słońcu i muszę zrobić zacienienie.
To właśnie tu 19:32, 21 lut 2017

Do góry
Przyszlam z watku u dany gdzie w gliwicach masz ta dzialke, robisz konkurencje gliwickiej palmiarni masz pieknie. Napisze na pw. Staro, wspolczesnie wszystko naraz. Znam Gliwice b dobrze i chcialam sie dowiedziec gdzie to takie zakatki.

'Staro, współcześnie wszystko naraz' o tak mi pisz
Odpisałam .

Też z ogrodu Pieta Oudolfa.

Ogród z łezką II 14:03, 21 lut 2017

Do góry
U nas snieg praktycznie stopnial, ale sa jeziora bo ziemia jeszcze zmarznieta. Teraz 10 na plusie bez slonca.

Kasiu dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Odpisalam na wp.
Ptasi gaj 13:52, 21 lut 2017

Do góry
Kasiu piekna roza.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies