Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:48, 04 wrz 2015

Do góry
Karolu, dziękuję, też mi się wrzosy i werbenka podobają, lubię fiolety i róż w swoim ogrodzie. Tych donic muszę jeszcze kilka dokupić bo fajne, klimatyczne są. Jedyny ich mankament to taki że nie można już dostać do nich podstawek. Tanie byly więc wykupiono wszystkie rozmiary :/

Juzia no niezdecydowana jestem i się wstrzymalam z zakupem. Chyba masz rację, że różowe bylyby lepsze. Kusiło mnie wlaśnie przesadzic vanilki a w ich miejsce kupic miśki. Wyobrazalam sobie ostatnio ten gazon pod płotem i biel za bardzo by sie odcinała, z niebieskimi z kolei może wyglądać smutno na tle nieladnej zieleni brabantów. To co, znów vanilki?

Kuba, tez szukam fajnego instruktarzu na wianek Sebek umi ale za mądrze jak dla mnie opisał produkcję Jezówki w zurawkach tez lubie ale jak wszystko u mnie ten zestaw to dzielo przypadku

Reniu, hortki scinalam jak stracily różowy kolor i zrobiły się zielonkawe. Wtedy najlepiej sie zasuszają. Wieszam lebkami na dół najlepiej w miejscu zacienionym. U mnie mówisz zadbanie jest ? Omijam miejsca gdzie patrzeć się nie da

Iwon cieszy mnie to bardzo *
Miejsko & sielsko 20:53, 03 wrz 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Sebek jesteś Mistrzem Świata
Ewcia buziaków sto

Miszczuniu nasz

ale Ewa jeszcze większy Pionowa Królowa
Miejsko & sielsko 20:52, 03 wrz 2015

Do góry
Sebek jesteś Mistrzem Świata
Ewcia buziaków sto
Lawendowy zawrót głowy 07:29, 03 wrz 2015

Do góry
Noemi u Ciebie czegos brakuje , nie mozliwe Ty masz idealnie ja licze ze cebulowe u mnie narozrabiaja troche , kupiłam sporo rozu w roznych odcieniach oczywiscie oprocz obowiazkowej bieli pozdrawiam

Marzenko tak fajnie wszystko sie prezentuje jak swieze bo dzis juz troche gorzej z forma hortensji na wianku )

Elu no takie cuda tez przypadkiem podczytalam zyjesz ? Zaczeło sie ?hihihi dasz rade

Ensata hm nie chce marudzic ale mnie boli reka ...moze jakos razem pzryniesiemy te poduszke trawnik ogladam i chyba kupie nawoz jesienny a juz tak troche chcialam odpuscic ale skoro Ty z plecami jeszcze planujesz ja z reka tym bardziej

Aga psiamama odpisalam na priv mam nadzieje ze czesciej sie bedziemy widywaly

Kasiu oglada sie Moj ogrod 2 minuty hihihi zapytaj Edytki )) szalu kochana nie ma ale na spotaknie fest sie ciesze

Miłka zdycha wianek ale zrobie kolejny hihi tylko Sebek inspiracja rzuci

Magda oj dzieki bardzo ()

Edka macham siskam i na priv pytam ,
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:49, 02 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Gosiu, bardzo miło było Cię poznać Mam nadzieję, że nawet tak mocno upierdutane rośliny się przyjmą

Pozdrawiam i do następnych spotkań

Cieszę się ze spotkania i z zobaczenia Twojego ogrodu.
Wyniosłam z niego jedną ważną refleksję: skoro Ty na takim skrawku upchnąłeś trzy graby, to dlaczego ja ciągle mam problem ze znalezieniem miejsca na drzewka? Muszę zmienić podejście!
Roślinki mimo upałów na szczęście żyją
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:20, 02 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
A gdzie Ty jesteś?

A tutaj
Ogród w skali mikro cz.II 16:43, 01 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Z czego Ty ten sweter zrobiłaś to ja pojęcia nie mam Czyżbyś sweter komuś zakosila

Sebuś nooo fieszzzzz moją osóbkę o takie niecne czyny posądzać ... nic tu plosię Pana nie było zakoszone sweterek hendmejd moimi własnymi ręcami usztrykowany
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:25, 01 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

W tym roku mówię nie wysokim tulipanom - mam zamiar dorwać Tarda i botaniczne No i dużo krokusow

Widzę, że masz to co ja.. dokupiłam kolejne krokusy, choć miałam już przestać
Matko..w nocy wstajesz, Seba znowu gdzieś wyjeżdzasz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:16, 01 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Życie nie pieści Chociaż?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:31, 01 wrz 2015

Do góry
alinak napisał(a)
U mnie tez w tym roku rozplenice marne ,suche ,nawet jeszcze kwiatostanów nie widać.
połowę roślin już wycięłam bo zeschła się na amen.

U mnie Alinko podobnie, ciut rusza ta Black Beuty, co ci dałam, częściowo Hameln i Moudry. Czy Sebek przekazał ci nasiona różowego łubinu, u niego sobie przypomniałam i jemu przekazałam?.
W sobotę je przypaliło, bo młode,nie podlałam bom w wyjazdowa była i zapomniałam o nich, a obok rz ub.r.

a tu 3-letnia

miskant Flamingo też mizerota
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:58, 01 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Wszystkiego co najlepsze Kasiu

Z okazji tych osiemnastych po raz któryś

Osiemnaste po raz drugi będą za 5 lat ot i zagadka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:43, 01 wrz 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Matko boska chłopie, za 4godziny to jeszcze noc

Życie nie pieści Chociaż?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:37, 01 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja tez nie nadążam... A za 4 godziny musze wstać, wiec dzisiaj miotła nadal postoi w garażu. .. Przylecę za jakiś czas

Matko boska chłopie, za 4godziny to jeszcze noc
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:33, 01 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sebek, dziękuję za instrukcję robienia wianków. Czy te hortensje muszą być podsuszone, czy takie świeżynki?
Ciągle nie nadążam, więc dopiero teraz piszę
Pozdrawiam
Wianek na ogrodowisku dostało miano wianka Sebkowego

Hortki koniecznie suche, nigdy świeże, bo oklapną...

Ja tez nie nadążam... A za 4 godziny musze wstać, wiec dzisiaj miotła nadal postoi w garażu. .. Przylecę za jakiś czas
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:29, 01 wrz 2015

Do góry
Jana napisał(a)
ilość robi wrażenie, nie mogę sie już doczekać efektu

Jakby Ci się chciało wrócić do zdjęć z wiosny to zobaczysz, że wcale nie widać tej ilości... Cebulowe kwitną falami, juz się nauczyłem sadzić je piętrowo By była ciągłość kwitnienia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:26, 01 wrz 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Sebek przybywam do Ciebie jak zawsze gdy nie wiem co robić i bardzo proszę o pomoc Ciebie i osoby które znaja się na moich problemach a raczej na ich rozwiązaniu. A więc mam kilka pytań na które nie znam odpowiedzi a pilnie potrzebuję:

1. Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie kiedy opryskiwać różę na choroby grzybowe??
Mam trzy letnią różę pnącą, oststni oprysk na grzybka robiłąm późną wiosą. Czy przed jesienią należy robić opryski?? Jeśli tak to kiedy i jakie??

2. Na wiosne posadziłam miskanty Morning Light, teraz urosły na jakieś 60 cm. Czy przed zima mam je ścinać?? Czy te miskanty wogóle się ścina??? A jeśli tak to na jaą wyskość?? A może w tym roku dać im spokój??

3. Chciałabym posadzić maliny, kiedy należy to zrobić?

Na ta chwilę to wszystko. Serdecznie z góry dziękuję!

Środek lata mamy, pryskaj jak chorują Na razie zwykłymi preparatami (Topsin, Dithane), a jak będą w stanie spoczynku to Promanalem albo innym prewencyjnym środkiem je pokropisz - jednak to dopiero wczesną wiosną

Miskantow nie scinaj tylko związ w snopki jak je zetjie mróz Tniemy je wiosną kilka cm nad ziemią - ja się staram jak najniżej, bo potem widać im brzydkie nogi

Na malinach zbytnio się nie znam, ale Alinak na piękne okazy malin na pewno pomoże zdradzajac sekrety uprawy Jakbym ja to robił to doniczkowane sadzilbym od razu, z gołym korzeniem jak przyszłoby ochłodzenie, statystycznie byłoby to gdzieś za 2, 3 tygodnie

Macham
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:17, 01 wrz 2015

Do góry
Sebek, dziękuję za instrukcję robienia wianków. Czy te hortensje muszą być podsuszone, czy takie świeżynki?
Ciągle nie nadążam, więc dopiero teraz piszę
Pozdrawiam
Wianek na ogrodowisku dostało miano wianka Sebkowego
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:16, 01 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Konkretnie powiedziane, Rycerzu!

Ewcia, uwielbiam Twoje wpisy - zawsze w punkt
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:15, 01 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Ja już przestałam wykopywać...z tego samego względu bronię się przed daliami i mieczykami, chociaż bardzo się mnie podobywują

Z tymi idzie łatwiej - przynajmniej kwitną co roku...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:14, 01 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Dlaczego by nie?...na tle ogrodu też mogom być

Pomyślę nad tym kiedy indziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies