Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 13:49, 02 wrz 2015

Sebek napisał(a)
Gosiu, bardzo miło było Cię poznać Mam nadzieję, że nawet tak mocno upierdutane rośliny się przyjmą

Pozdrawiam i do następnych spotkań

Cieszę się ze spotkania i z zobaczenia Twojego ogrodu.
Wyniosłam z niego jedną ważną refleksję: skoro Ty na takim skrawku upchnąłeś trzy graby, to dlaczego ja ciągle mam problem ze znalezieniem miejsca na drzewka? Muszę zmienić podejście!
Roślinki mimo upałów na szczęście żyją
margaretka3 13:50, 02 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Gosiu, czy ten kwiatuszek od ciebie to Mikołajek płaskolistny czy Przegorzan? Bo ja myślałam, że to to samo, ale to są dwie różne roślinki
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/95/950240/original.JPG

Wujek google pokazał tak:
Przegorzan
Mikołajek płaskolistny

Iwonko, to przegorzan. A nie dałam Ci także mikołajka? Nie pamiętam...
07_Rene 13:52, 02 wrz 2015

Oj, Gosiu, Gosiu... ale się uharowałaś Ale fajnie jak najgorsza robota za Toba, a najlepsza przed
W który dzień będziesz w botoniku?
margaretka3 13:59, 02 wrz 2015

Nio Pełnia szczęścia
Teraz najprzyjemniejsze, żywopłocik na dniach posadzę, czekam na deszcz, wtedy wysieję też trawę na ścieżki okalające warzywnik.
sylwia_slomc... 14:10, 02 wrz 2015

Noooooo i teraz to ja się trochę chociaż orientuję w układzie rabat i całości, a efekty super, nie wiem co Ty chcesz tam porządkować ja bym tak bardziej widziała u Cię jak u Pszczółki tak naturalnie przemieszane, fajniusio. Wielki szacun, że tyle osiągnęłaś z samych nasion, a jeszcze jak graby zrobią tło miodzio będzie. Ani się obejrzysz bo graby szybko rosną
A mówiłam, że kropla drąży skałę
margaretka3 10:01, 03 wrz 2015

Sylwio, ogród dzielę na dwie części. W pierwszej, bliżej domu, rabaty będą miały linie gięte. W drugiej, tam gdzie warzywniak, będą wszędzie linie proste. Obie części też oddzieli żywopłot grabowy, z dwoma wejściami.
Oj mam sporo do uporządkowania. Wyznaczam właśnie miejsce pod nowy warzywnik. Wczoraj wytyczyłam linie, wyszło 6 kwater o wymiarach 4x5m każda, między nimi 60 cm ścieżki trawiaste. Warzywnik bedzie otoczony żywopłocikiem z trzmieliny, kolor liści biało-zielony. Wczoraj dosadziłam kolejne sadzonki. Dziś dalsze sadzenie żywopłociku.
07_Rene 10:28, 03 wrz 2015

margaretka3 napisał(a)
wyszło 6 kwater o wymiarach 4x5m każda, między nimi 60 cm ścieżki trawiaste.

Rany boskie! toż to mój warzywnik nie powinnam zwać warzywnikiem
Ja planuje 5x5m, z czego 1/3 bedzie na poziomki, a jeszcze kawałek urwe na wysiewy nasion...
Podziwiam
margaretka3 10:53, 03 wrz 2015

Reniu, a ja sie boję, że mój będzie mały... haha

Ale mi trzy głodomorki rosną. Pomidorów sklepowych nie uznają, a własne wcinają aż miło, to samo z rzodkiewką, ogórkami.
margaretka3 10:57, 03 wrz 2015

A co tam, pokażę jakie mi 1 września pojawiły się trzy kozaczki pod brzozami... I mam nadzieję, że z takimi uśmiechami dobrniemy do czerwca
iwka 11:19, 03 wrz 2015

Jakie dorodne te kozaczki pozdrawiam