Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:23, 02 kwi 2020

Do góry
TAR napisał(a)
i ja sobie wzielam na wstrzymanie na chwile. mialam dokupic magnolke i 3 trzmieliny ale poczekam az sie uspokoi. Mialam tez kupic obiektyw do aparatu - tez poczekam. Chwilowo kase tylko wydaje na jedzenie i rachunki. A i tak kupujemy hurtowo, bo rabaty sa wieksze i dzielimy wszystko w pracy. komuna wiecznie żywa, pamietacie te czasy? dzis musialam do miasta pojechac, przed sklepami kolejki jak za komuny. zle mi sie to kojarzy do tego upor w kwestii wyborow to mam wrazenie, ze na wyciagniecie reki powracamy do lat co najmniej wczesnych 80-tych

Tak kupowanie na zapas to tak jak za czasów komuny, no nie nastraja mnie to do
dobrego, ja chcę jak najszybciej patrzeć na staroświeckie hortensje i bylinowe rabaty,
kwitnące donice, zieloną trawkę

Jak to dobrze, że w dzisiejszym odcinku Gardeners Word Carol opowiada dużo
o hortensjach

Czas odwiedzić szklarnię

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:16, 02 kwi 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Właśnie rozmyślam, czym obsadzić donice we własnym zakresie, bez kupowania jakichkolwiek sadzonek. U mnie też budżet na ogród zablokowany, chyba że warzywny... Myślę jak skomponować swoje roślinki z wysiewów, alby było ładnie. A może jeszcze coś wysiać ewentualnie. Może bazylię tą ciemną w większej ilości? Ona potem ładnie wygląda gdy zakwitnie, ciekawe jak by wyglądała z czerwonymi pelargoniami, tych trochę namnożyłam. I coleusy też mam.Ale planowałam hortensje kupić do donic i klapa...zresztą czego ja nie planowałam...? Ale wiadomo...trzeba zacisnąć pasa ,bo nie wiadomo co będzie dalej z pracą. Dobrze ,że mamy tych eMów stojących(czasami) na straży domowych budżetów Bo byśmy potem "wcinały " to nasze zielsko w razie biedy!

Budżet zablokowany i jak to brzmi dla nas kobietek...
Wytrzymamy...ale jak oglądam Gardeners Word to jest ciężko
i jeszcze wczoraj zobaczyłam magnolię grandiflorę...zacisnęłam zęby
i szybko stamtąd wyjechałam
Aniu masz pomysł i fajne siewki takie zestawienia już miałam i dobrze wyglądały
Do donicy z chęcią posadzę jedną hortensję Annabelle, hostę, paprocie,
których mam sporo, teraz jeszcze mam bratusie
Ja będę wysiewać w szklarni mam cieplutko

Ogród na glinie 18:04, 02 kwi 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Jeszcze śliwy

Te śliwy wyglądają obłędmie. U Ciebie więcej śniegu spadło niż u mnie.
Ptasi gaj 17:51, 02 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Pięknymi różami kusisz Elu dobrze u ciebie rosną.
Widzę, że też finisz prawie z wiosennym pracami

Miluś witam

Jeszcze nie wszystko, ale po niedzieli w sobotę i po niedzieli resztę zrobię. Mam jeszcze takie miejsca które muszę przerobić, przekopać, przesadzić rośliny. Opryskać miedzianem zadbać o winorośle.

A to efekty prac wiosennych

Ścięte trawy czekają na wywózkę

Po wertykulacji

Druga część łąka po wertykulacji trzeba zebrać siano

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:14, 02 kwi 2020

Do góry
Czekam na dostawę z Al..u może jak dojdą rośliny to i chęci wrócą

Ciężko teraz z zakupami w ogrodniczym choć u nas niektóre otwarte ,ale sama nie wiem czy to wogóle mogę tam pojechać ?

muszę kupić Umbry ,bo póki ich nie mam to nie skończę tej rabaty
I bądź tu mądry człowieku

zostawiam magnolię ktora troszkę oberwała przez mrozy

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:05, 02 kwi 2020

Do góry
Coś mam dziś lenia ogrodowego nie wiem czy to ta pogoda czy jakaś chandra
Pociachałam tylko cisa posadziłam róże Artemis ,podzieliłam rozchodnik i wsadziłam przed hortki i dosypałam kory na resztę weny brak

Rabata przed domem -raczkująca w ogrodzie 16:43, 02 kwi 2020

Do góry

Kochani dzisiaj przyjechały berberyski na pniu udało się znaleźć. Turzyca morrowa kupiona lokalnie dzisiaj
Zdecydowałam się na projekt Danusi, jedyna zmiana to zywoplot z bukszpanu. Myślę teraz nad większym drzewkiem na pniu koło berberysow ? A rabatka rozano bylinowa będzie w innej części ogrodu pozdrawiam
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 16:31, 02 kwi 2020

Do góry
Dzięki dziewczyny! To jest to, szkielet z turzyc,a potem hosty naturalnie. I jest super kompromis jak przyjdzie co do czego to pokaże wam to moje ustawianie zanim wsadze w ziemię. A tymczasem dalej walczę w samotności, jeszcze trochę, jeszcze kawałek. ...

a trawnik po zabiegach weekendowych zmasakrowany, mąż walczy tam jeszcze z mchem przy pomocy popiołu z kominka, co chwilę się ślizgam jak na lodowisku, hahaha. Niech już będzie ciepło to dosiewki wykiełkują...
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:28, 02 kwi 2020

Do góry
14 żywotników po eksmisji już za płotem a przy okazji dostało się też leszczynom

śnieżniki prawie w komplecie - biały zakwitł najpóźniej

Przedziwny Ogród 16:25, 02 kwi 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Jeja pięknie! Chcę takie lato! pozdrawiam

Jestem pewna, że będziesz takie miała

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:22, 02 kwi 2020

Do góry
Emus buduje pergole bedzie ladnie

nie pada i wody w oczku coraz mniej

cosik tam kwitnie

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:47, 02 kwi 2020

Do góry
Od kilku dni chlebek sama piekę. Drożdżowy co prawda ale i tak pycha. I na e trzeba codziennie do sklepu jechać by mieć świeży.
Ogród pod lasem 15:13, 02 kwi 2020

Do góry
Gośka, wdech wydech A na rozluźnienie prezentuję Ci pracę Krzysia pt. Królik jedzący rodzynki. Jak widać artysta pozostaje pod dużym wpływem kubizmu

Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:50, 02 kwi 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Ale ekscytacja! Pokaż jak tylko dotrą!

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 14:39, 02 kwi 2020

Do góry
Miras napisał(a)
Witam. Ja od paru lat stosuje trochę inna metodę niż zalecana tutaj na forum. Pierwszy nawóz stosuje za każdym razem jak rolnicy mogą sypac nawozami i jak oni startują biorę od znajomego dawkę nawozów wzmacniających korzenie. W tym roku było to w połowie lutego.
Druga dawkę nawozów azotowych stosuje ok miesiąca przed wertykulacja.. W tym roku był to początek marca. W ten weekend wykonałem wertykulacja. Tak trawa wyglądała przed.
A tak w trakcie.

I teraz kolejna dawka nawozu

To pierwsze zdjęcie to dla mnie mistrzostwo świata - sporo osób nie ma takiej trawy w lecie
Ogród do odnowy 14:30, 02 kwi 2020

Do góry
Dziś dwie rude ganiały się po drzewach, przyszły napić się wody z oczka, Jakieś mało rude teraz są

Rozpoznawanie traw 14:24, 02 kwi 2020

Do góry
Witam serdecznie
Pod koniec ubiegłego roku nabyliśmy dom wraz z obszernym, aczkolwiek zaniedbanym trawnikiem. Na chwilę obecną przystępujemy do regeneracji. W planach jest również dosianie trawy w miejscach najbardziej zniszczonych. Stąd też moja prośba o pomoc w identyfikacji gatunku trawy, który jest dominujący. Są to bardzo cienkie i delikatne źdźbła, rosnące w kępkach. Poprzedni właściciel wspominał o trawie sportowej i mieszance Wimbledon. Trawnik zakładany był jednak dobre pare lat temu i skład mógł się od tego czasu zmienić. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Chciałbym zachować jednorodność trawnika na całym obszarze działki i utrzymać efekt niezwykle drobnych blaszek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:10, 02 kwi 2020

Do góry
Musiałam sobie zapinsować na rozweselenie i pokazać eM...całą prawda o nas
UrsaMaior napisał(a)
Dzień dobry, dziewczęta! Coś dla Was na początek dnia
Pamiętajcie o ogrodach 12:56, 02 kwi 2020

Do góry
Wprawdzie moja szkółka zamknięta ale jak zadzwoniłem to mnie wpuścili

skalnice

kalina sztywnolistna i burkwoodii

no to dziś sadzenie i powoli wyciągam balię z wodą.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:53, 02 kwi 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)

O taki, zrobiłam mu dziś zdjęcie, ale na razie za dużo nie widać .

Zdecydowałam się na Kanzany, dziś przyjadą .

Alez ty szybka jesteś...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies