Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 17:25, 31 mar 2020

Do góry
Kwiecień plecień bo przeplata trochę zimy trochę lata. I tak było choć lato jeszcze w marcu ale w weekend ma znów lato być.

Tarciu śnieg był i się zmył nie zdążyłam fotki zrobić dzisiaj rano a sporo go było. Wczoraj było tak
Ogród z wilkiem zamkn. 17:24, 31 mar 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Madzia taki widok z okna powinien szybko postawić cię na nogi Wyszło SUPER!!! Jasny kolor pasował mi do elewacji, ale szary zdecydowanie lepiej na tle widoku ogólnego wypada. Fajnie stapia się z tłem. Wybrałaś kolor którego nigdy u siebie mieć nie mogę, jest śliczny. U Danusi w Anglii jest podobny tylko nieco jaśniejszy. Wszystko u niej na jego tle wygląda stylowo. I u ciebie też, kilka dodatków dałaś i już jest klimacik.
Wyszło pięknie, nowocześnie. Jeśli uda się wam kiedyś wkleić szklarenkę to będzie mistrzostwo
Fajnie ułożyłaś skrzynie, nie budzą żadnych skojarzeń Ich wysokość jest dobra, może nie dla kręgosłupa ale dla oka jak najbardziej
Cudownie, że mogliście poszerzyć teren o drugą działkę, tyle możliwości... I jeszcze emuś pomaga, pochwal go bo nieźle mu idzie
Kłopoty - problemy z trawnikiem 17:16, 31 mar 2020

Do góry
Maxis83 napisał(a)
Witam,
Mam problem z trawnikiem najprawdopodobniej spalony od nawozu. Wykonałem wertykulacje jakieś 2 tyg temu, po tym zabiegu wysypałem nawóz agrecol. Po około tygodniu moja trawa wygląda jak na zdjęciach. Co robić? Może jeszcze raz wykonać wertykulacje i posiać trawę? Proszę o pomoc.

Czy po nawozie był trawnik podlewany obficie?
Nasz misz masz na wsi 17:15, 31 mar 2020

Do góry
Udało się
Wstępny projekt a zdjęcia działki w pierwszym poście
Podmiejski ogródek 17:06, 31 mar 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Padało u ciebie? U mnie zima. I mam świetną pozycję do czytania dla ciebie.

Padało - było cudnie
A dzisiaj rano młodszy syn odśnieżał mi nawet trawnik (bo na podjeździe nie było co)
Widziałam to zdjęcie u Ciebie i zaklepuję kolejkę do wypożyczenia

anka_ napisał(a)
Asiu przyszłam prosić o pomoc. Jak będziesz miała chwilkę to proszę zerknij u mnie- może podpowiesz jakieś rozwiązanie.

Zaraz zajrzę. Ja teraz jestem bardzo mało na forum. Na początku było całkiem fajnie z dodatkowym wolnym, ale teraz zrobił się jakiś kołowrót i gonię w piętkę.

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Asiu, przybijam piątkę - rozparcelowałam tej wiosny ze sto taczek kompostu na starej części, też miałam niby taką małą górkę

Całe szczęście, że z tym kompostem pomógł mi mąż. To co ja sobie na trzy kursy rozkładałam, to on za jednym zamachem przewiózł. tylko coś mamrotał pod nosem. wolałam nie słyszeć co
Dwa ogrody 16:57, 31 mar 2020

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
trochę wiosny

Ale ślicznie

Bardzo lubię połączenie białego z niebieskim na wiosnę. Przylaszczki masz cudne
Nasz misz masz na wsi 16:52, 31 mar 2020

Do góry
Witam
Kupiliśmy stary domek na wsi, póki co skupiliśmy się na remoncie, wywożeniu gruzu, wycięciu niepotrzebnych drzew i względnym wyrównaniu podwórka. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak jak na zdjęciach. Na zdjęciu projektu podwórka kolorem niebieskim zaznaczyłam to co już mamy i chcemy by to zostało (ewentualnie pozbyć się starego krzewu bzu), a na czarno to co chciałabym aby się pojawiło.
Na pewno nigdzie nie będziemy kłaść kostki brukowej, idziemy w trawę
Chciałabym aby przed domem były kwiaty a po lewej stronie jakieś fajne krzewy ozdobne, ale nie iglaki. Jedyne iglaki jakie chciałabym aby znalazły się na działce to te co mam w doniczce (dostaliśmy na parapetówkę), formowane są w kule. Chciałabym aby ogród wpisywał się w taki wiejski klimat
Nie znam się na krzakach i chciałabym abyście mi coś doradzili w tym temacie.
Podobają mi się trawy ozdobne, budleje, Ismena, drzewko szczęścia - Paulownia Puszysta,bzy. Ogólnie ma być zielono i kolorowo
Działka jest dosyć mocno nasłoneczniona.
A mamy dwójkę dzieci i na pewno musimy umiejscowić gdzieś zjeżdżalnie, huśtawki i te sprawy
Trawę będziemy siać samozagęszczającą - czytałam o niej wiele pozytywnych opinii.

Zdjęcie od frontu

Zdjęcia sadu

Pozostałe części, wejście do domu będzie od podwórka, nie od strony szosy
Ogród pod lasem 15:57, 31 mar 2020

Do góry
Jeszcze 2 Wam wrzucę

Ogród na glinie 15:56, 31 mar 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Śliwa wiśniowa dziś

O waw ale śniegu ci sypnęło .
U mnie wczoraj było mniej.
Śliwy przecudne. Co to za odmiany ?
Ogród na glinie 15:53, 31 mar 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Wczorajsze tuje

I sobotnie bratki. Trzeba czekać aż się zagęszczą.

Piękne wiosenne radości
Klon 'Tsuma Gaki' - Acer palmatum 'Tsuma Gaki' 15:48, 31 mar 2020

Do góry
Oto mój we wczesnojesiennej szacie

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:46, 31 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)
A w donicy przed domem na raze to

Koniec

Piękna cała twoja wiosna.
Tulipany kwitną . Moje jeszcze śpią .
A ta kompozycja jest przepiękna
Ogród bez reguł 15:38, 31 mar 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Kochani moi, dzięki za podanie łapy i ciągnięcie za włosy

Nie wiem, czy mi lepiej, ale już marudzić nie będę , aż do następnego razu...

Śniegu u mnie nie było. Był / jest deszcz, wiatr, lodowate zimno. Dziś nad ranem -5C. Magnolka miała przeprowadzkę do domu, pewnie z tego powodu szybciej rozkwitnie...
Zrobiłam dziś rozsadę części pomidorów. Części - bo skończyła się ziemia
Na razie wygląda to tak

Ojejku

Jakie bogactwo
Jakie piękne i zdrowe
Magia

Cudne,

Pozdrawiam cieplutko
Ania -Spełnione marzenie 15:36, 31 mar 2020

Do góry
I jedyny storczyk ,który zakwitł
Jeden kwiatek ,
Resztę przypadkiem złamała

Ale widzę że jakąś obniżka się pojawiła)

Ania -Spełnione marzenie 15:31, 31 mar 2020

Do góry
... I jedyna wiosną na moim parapecie

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 15:31, 31 mar 2020

Do góry
Proszę o podpowiedź
zamówiłam parę roślin, a w międzyczasie muszę przemeblować cienistą, żeby zrobić miejsce na nową koncepcję. W tym celu przesadzę wszystkie hosty za dom. Do dyspozycji zestaw jak niżej w ilości jak niżej

A to miejsce, gdzie chcę je przełożyć - podpowiedzcie mi jak je ułożyć, żeby nie było ładnie? Myślałam, że wzdłuż obrzeża, mam dwie odmiany host - na przemian? hmmm
Ania -Spełnione marzenie 15:30, 31 mar 2020

Do góry
No cóż ...
Siedzenie w blokach ogranicza pokazanie
Czegokolwiek

Ale pochwałę się jezowkami od Asi

I jeszcze pomidorki

I jakieś biale Ale nie pamiętam hihihi
Dobrze że gdzieś w wątku zapisałam
Chyba Zeniszek Ale ręki uciąć nie dam hihihi

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:21, 31 mar 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Już nieaktualny, bo wiosna zawitała.

To nie, że niepodlane, mrozik dokonał omdlenia, ale podniosą się niebawem.

Nawet omdlałe fajnie wyglądają, jakąś masz ciekawą odmianę że takie zielonkawe na początku są.
Ogród do odnowy 14:41, 31 mar 2020

Do góry
poranne oszronione widoki

Sezon 2017 u Hanusi 14:35, 31 mar 2020

Do góry
Pora na meldunek o pomidorach.
21 marca posiałam do skiełkowania nasiona pomidorów, jak pamiętacie. Dziś -31 marzec, wychodzi na to , że wszystkie pomidorki wypuściły kiełki, i siedzą już w doniczkach. Jeszcze skromnie dochodzą do koloru zielonego, za tydzień pokażę jak wyglądają. Te pierwsze, koktajlowe, wysadziłam 3 dni wcześniej, bo już były gotowe. Nasiona były kilkuletnie i zeszłoroczne, Wszystkie żyją.

Eksperyment się udał, tak myślę, bo wysiane nasiona w ziemi wschodzą gdzieś koło 2 tygodni, szczególnie te starsze. Myślę, ze mogę polecić taki sposób. Zdjęć z prac wydobywczych nie robiłam, bo nie mam takich zdolności manualnych, poletko sadzonek pokażę później. Jeżeli ktoś ma ochotę pobawić się w taki siew, i ma nasiona, jeszcze zdąży. Pomidory do gruntu wysadzamy w maju, pod zimne szkło miesiąc wcześniej, i trzeba pilnować prognoz pogodowych, żeby praca nie poszła na marne.

Życzę pomidorowych atrakcji.

Ogórki wysieję za 2 tygodnie.
Może mi takie urosną?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies