Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 14:00, 15 lut 2014

Do góry
Madziu przesyłam zdjęcia Pszczółki z naszego dzisiejszego spotkania. Milego dnia zyczę w przerwie na cięcie
Od lewej: Aga Wieloszka, Justyna Stychaz, Ewa Pszczołka, Marzena Madżenka, Madzia Noemi, Gabisia z Ogrodu dla roślin o mocnych nerwach, Irenka z Miłkowa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:59, 15 lut 2014

Do góry
Irenko buziaki przesyłam i zdjęcia Pszczółki z naszgo dzisiejszego spotkania
Od lewej: Aga Wieloszka, Justyna Stychaz, Ewa Pszczołka, Marzena Madżenka, Madzia Noemi, Gabisia z Ogrodu dla roślin o mocnych nerwach, Irenka z Miłkowa

Pszczelarnia 13:58, 15 lut 2014

Do góry
Ewo dziekuję za przemiłe spotkanie i zdjęcia

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:47, 15 lut 2014

Do góry
Ewo wielkie dzięki, ze uwieczniłaś nasze spotkanie. Dałaś radę wynurzyć się z obłoku kurzu, aby wysłać zdjęcie! Kofam
W przerwie obiadowej na cięcie żywopłotów wklejam zdjęcie z dzisiejszego wypadu Grupy Wrocławskiej na giełdę kwiatową. Fotki zakupowe potem, teraz nasze uśmiechniete facjaty w trakcie śniadanio-kawy w
Ikea

Pyszny sernik kremowy. 11:01, 24 sty 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Mam ochotę wypróbować ten przepis, bo wszystkie moje serniki rosną pięknie, aż wychodzą z blachy a potem.... masakrycznie opadają

Powodem opadania sernika może być zbytnie napowietrzenie masy serowej. Sernik nie lubi szybkich obrotów miksera i zbyt długiego wyrabiania. Tyle wiem w tym temacie.
Wypróbowałam i działa.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:13, 15 sty 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ale super! Znów jakieś zmiany będą!!! Strusiu Pędziwietrze, Heniutku (fajne miałaś ksywki ) nie nadążam za Tobą. Ale widzę, że w Białce akumulatory podładowałaś i niebawem będzie co oglądać.
Formowane na płasko lipy widziałam u Bodnara w Rogoźnicy. Przećwiczyłaś formowanie już na grabach, więc z lipami łatwo pójdzie
A mi powschodziły pod brzozami te malutkie czosnki ozdobne Posadziłam ich ok.200szt. Muszę przykryć je korą. Jak mi je szlag trafi, to mój debiut cebulowy będzie ostatnim A jak u Ciebie cebulowe, bo tego nie doczytałam?

Moje cebulowe obejrzę w sobote... Na razie nic nie widzę bo rano i po powrocie z pracy ciemno.....
Akumulatory doładowałam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:18, 15 sty 2014

Do góry
Ale super! Znów jakieś zmiany będą!!! Strusiu Pędziwietrze, Heniutku (fajne miałaś ksywki ) nie nadążam za Tobą. Ale widzę, że w Białce akumulatory podładowałaś i niebawem będzie co oglądać.
Formowane na płasko lipy widziałam u Bodnara w Rogoźnicy. Przećwiczyłaś formowanie już na grabach, więc z lipami łatwo pójdzie
A mi powschodziły pod brzozami te malutkie czosnki ozdobne Posadziłam ich ok.200szt. Muszę przykryć je korą. Jak mi je szlag trafi, to mój debiut cebulowy będzie ostatnim A jak u Ciebie cebulowe, bo tego nie doczytałam?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:05, 15 sty 2014

Do góry
A we Wrocku nie dość, że szaruga, to jeszcze błoto za oknem, bo śnieg sypie, ale przy temp.+1 biało jest tylko w powietrzu
Zdjęcia przypominające kolor inny niż szaro-bury bardzo wskazane dla poprawy samopoczucia I mimo, iż większość widoków bukszpanowego tak dobrze znam, zachwycam się za każdym razem! Zwłaszcza cisami i bukszpanami.
Pozdrawiam Danusiu
Grubej dyni zmagania z naturą 14:40, 04 sty 2014

Do góry
No, obejrzałam sobie sesję zdjęciową i stwierdzam, że zaczyna się powoli coś dziać. Masz piękny dom i zaczątek pięknego ogrodu. Minimalistyczne klimaty – bardzo w moim guście. Podziwiam ogrom pracy, którą włożyliście w budowę gabionów. Naprawdę ślicznie to wygląda. Przez zimę szukaj pomysłów i inspiracji, projektuj i zbieraj siły, a na wiosnę….. zajęcia ogrodowo-areobikowe. Życzę pięknego ogrodu, będę zaglądała. Pozdrawiam Nikita.
PS. Wieloszka ma też ogród minimalistyczny – może sobie uszczkniesz jakiegoś pomysła.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:55, 15 gru 2013

Do góry
Wieloszka cała i zdrowa pod naszą baczną opieką
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:46, 13 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
w trakcie tworzenia, zobaczcie jakie poświęcenie, na kolanach, chyba tak najwygodniej

Wieloszka, Gabisia i Marzenka

a to stroiki na stół, az 2 sztuki, przesliczne, tak na bogato, ale w utrzymanej kolorystyce

Jeszcze raz sobie obejrzałam. Wszystkie piękne. Ogromna różnorodność i pomysłowość. Bardzo lubię takie workshopy .
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:41, 12 gru 2013

Do góry
beta napisał(a)
Madżenka i Wieloszka to faktycznie jak siostry bliźniaczki

Potwierdzam Marzenko my też Ciebie i dziewczyny wszystkie kochamy, świetnie żeście się bawily i nie dziwi mnie brak cytrynówki ona taka smaczna
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:32, 12 gru 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

My favorite!!!
Gabi Twoje wianki przekonują mnie, że po pierwsze: w prostocie siła, a po drugie: CZERWIEŃ to kolor tych świąt! A jeszcze jak obejrzałam wianki Danusi - w przyszłym roku idę w czerwony
Z fotkami ze spotkania to się nie postarałaś, ale ponieważ też miałam w tym udział - nie narzekam

No, z fotkami zawiodłam…
Ale tak się zwykle dzieje w Waszym towarzystwie, moje kochane
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 08:41, 12 gru 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Na wejściu:

My favorite!!!
Gabi Twoje wianki przekonują mnie, że po pierwsze: w prostocie siła, a po drugie: CZERWIEŃ to kolor tych świąt! A jeszcze jak obejrzałam wianki Danusi - w przyszłym roku idę w czerwony
Z fotkami ze spotkania to się nie postarałaś, ale ponieważ też miałam w tym udział - nie narzekam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:28, 12 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, siedzę i z rozdziawioną paszczą oglądam Twój ogród po zmianach - jest jeszcze bardziej niesamowity!!! Ale lustro-samograj to prawdziwy hit! Wicio musi opatentować
Cudnie jest u Ciebie - czy ze śniegową kołderką czy bez. Jestem zachwycona!!!
Twoje wianki świąteczne jak zwykle mistrzostwo - w przyszłym roku idę w bożonarodzeniowe czerwienie - to jest jednak "ten" kolor na święta
Buziaki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:11, 11 gru 2013

Do góry
Witajcie po dłuższej przerwie! Sebciu - of kors że Was lubię, tylko wciąż mojej dobie brakuje godzin
Dziękuję za wszystkie komplementa pod adresem mojego ogrodu - powinnam je wydrukować grubą czcionką i czytać zawsze, jak mam doła ogrodowego - a często się to zdarza...
Zdjęć aktualnych nie będzie z wiadomego powodu - dzień kreta Poza tym nie ma za bardzo co pokazywać.
Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania, choć pewnie część z nich już dawno nieaktualna

Krys napisał(a)

Aga jak nazywają się trawki przed szmaragdami i ten niziutkie ?

Krysiu, te wysokie to miskanty "Gracillimus", a te niskie z przodu to hakonechloa "Albostriata".

EdytaB napisał(a)

P.S z jakiej firmy macie kostkę? I jak przez te lata się sprawuje (czyszczenie itp.) bo ja właśnie jestem przed takimi wyborami.

Edytko witaj! Kostka to Libet "Piccola" i "Modena". Sprawuje się bardzo dobrze. To alternatywa dla granitowej, która choć naturalna, to ciężka do ułożenia w proste wzory (przynajmniej ta zwykła granitowa; do układania prostych wzorów powinna być specjalna, o regularniejszych wymiarach, a co za tym idzie - droższa).

agniecha973 napisał(a)
Aga, a podasz przepis na te pyszne nadzienie do babeczek? U Madżeny jadłam na spotkaniu i dziś mi się przypomniały, bo w aldiku rzucili spody kruche i sobie pakupiłam i chciałabym coś pysznego w środek napchać.
A ogródek też chętnie obejrzę.

Aga nadzienie jest baaaardzo proste: na spód babeczki ok.3/4 łyżeczki kwaśnego dżemu (owoce leśne, czarna porzeczka), na to masa karpatkowa "Delecta oryginalna" (według przepisu na opakowaniu), na wierzch owoce (mój standardowy zestaw: brzoskwinia, winogrona zielone i różowe, truskawka lub sezonowo: maliny, truskawki, borówki z listkami mięty). Ależ mi smaka narobiłaś
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:37, 11 gru 2013

Do góry
Madżenka i Wieloszka to faktycznie jak siostry bliźniaczki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:25, 11 gru 2013

Do góry
Gabisia po lewej, w środku Wieloszka, Marzenka po prawej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:15, 11 gru 2013

Do góry
Ale blondynek

A Wieloszka i Marzenka wyglądają niemal jak siostry bliźniaczki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:58, 11 gru 2013

Do góry
Marzenko i wszystkie kochane dziewczynki - bardzo Wam dziękuję za wspaniały wieczór w cudownej atmosferze Święta racja, że nam wianki nie są do niczego potrzebne, ale pretekst do spotkania niezły
Cytrynóweczka wyborna, a faszerowane cukinie przebiły wszystko!
Toffam Was i nasze wiankowanie/trajkotanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies