Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Magda70 12:01, 22 lis 2013

Aga...wrzuciłabyś troszkę aktualnych zdjęć? co Ty na to??
malkul 16:57, 26 lis 2013

Pamiętam początki tak było pusto a teraz busz aż miło!
Sebek 21:00, 26 lis 2013

Agaaaa - a lubisz nas jeszcze choć ciut? Tęsknimy
agniecha973 21:15, 26 lis 2013

Aga, a podasz przepis na te pyszne nadzienie do babeczek? U Madżeny jadłam na spotkaniu i dziś mi się przypomniały, bo w aldiku rzucili spody kruche i sobie pakupiłam i chciałabym coś pysznego w środek napchać.
A ogródek też chętnie obejrzę.
bleebla 13:05, 27 lis 2013

Ja też jestem za fotkami(i za przepisem ). Dawno nic nie było a ja zaglądam, zaglądam i czekam i czekam
dominika_rew 12:23, 11 gru 2013

Zaglądam do Ciebie, podziwiam, wzdycham i jeszcze raz podziwiam, aż w końcu doszłam do wniosku, że wypadałoby się przywitać pozdrawiam serdecznie właścicielkę tego pięknego ogrodu!
Wieloszka 13:11, 11 gru 2013

Witajcie po dłuższej przerwie! Sebciu - of kors że Was lubię, tylko wciąż mojej dobie brakuje godzin
Dziękuję za wszystkie komplementa pod adresem mojego ogrodu - powinnam je wydrukować grubą czcionką i czytać zawsze, jak mam doła ogrodowego - a często się to zdarza...
Zdjęć aktualnych nie będzie z wiadomego powodu - dzień kreta Poza tym nie ma za bardzo co pokazywać.
Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania, choć pewnie część z nich już dawno nieaktualna

Krys napisał(a)

Aga jak nazywają się trawki przed szmaragdami i ten niziutkie ?

Krysiu, te wysokie to miskanty "Gracillimus", a te niskie z przodu to hakonechloa "Albostriata".

EdytaB napisał(a)

P.S z jakiej firmy macie kostkę? I jak przez te lata się sprawuje (czyszczenie itp.) bo ja właśnie jestem przed takimi wyborami.

Edytko witaj! Kostka to Libet "Piccola" i "Modena". Sprawuje się bardzo dobrze. To alternatywa dla granitowej, która choć naturalna, to ciężka do ułożenia w proste wzory (przynajmniej ta zwykła granitowa; do układania prostych wzorów powinna być specjalna, o regularniejszych wymiarach, a co za tym idzie - droższa).

agniecha973 napisał(a)
Aga, a podasz przepis na te pyszne nadzienie do babeczek? U Madżeny jadłam na spotkaniu i dziś mi się przypomniały, bo w aldiku rzucili spody kruche i sobie pakupiłam i chciałabym coś pysznego w środek napchać.
A ogródek też chętnie obejrzę.

Aga nadzienie jest baaaardzo proste: na spód babeczki ok.3/4 łyżeczki kwaśnego dżemu (owoce leśne, czarna porzeczka), na to masa karpatkowa "Delecta oryginalna" (według przepisu na opakowaniu), na wierzch owoce (mój standardowy zestaw: brzoskwinia, winogrona zielone i różowe, truskawka lub sezonowo: maliny, truskawki, borówki z listkami mięty). Ależ mi smaka narobiłaś
Madzenka 18:57, 11 gru 2013

Aguś pokaż swoje wianki!!! Bo złoty mnie urzekł! Buziam siostrę blizniaczkę
aga_szsz 08:59, 12 gru 2013

Już drugi raz przeglądam ten wątek od początku...
Super ogród, prosty, schludny, bez zbędnych ozdobników...
Będę tu często wracać po inspiracje...
bociek 17:54, 15 gru 2013

Czesc Aga, ogladalam Wasze wiankowanie i zazdraszczam ekipy Cos wspominalas o krecie. Lacze sie w bolu

Pozdrawiam serdecznie