Zieleń i szarości piękne..... Bardzo szlachetnie udekorowany ogród.
Polinko, czy to jest wjazd dla samochodu do garażu? Pytam, bo trawnik jest tutaj nienaruszony przez koła. Da się tak? Jak jest rola tego żwiru przy garażu?
Czy ta brama jest automatyczna? Sami malowaliście na taki kolor?
Jakoś dopiero teraz dostrzegłam, że silver screpte ścinasz tak dosadnie, ja się cyrtoliłam z listkami, z końcówkami ale widzę, że niepotrzebnie tego sezonu spróbuję radykalnego cięcia
Hej Polinko myślę, że wszystko u nich dobrze przesuwałam je troszku ale nie za wiele ... ale chyba jest już ok
teraz wszystko zasypane śniegiem taki magiczny klimat a śnieg jeszcze nie zdeptany przez maluchy to póki co taka kołderka
Nie przegapiłaś Polinko po prostu jestem na etapie bycia szaloną ogrodniczką, której podoba się wszystko i wszystko chciałaby mieć. Po przeczytaniu komentarza Danusi na temat trzymania się jednej kolorystyki i niewielkiej ilości gatunków roślin prawie pękło mi serce Na pewno nie może to być ogród minimalistyczny, mimo że ciągnie mnie do prostych, geometrycznych kształtów, to w głębo duszy zawsze zostanę dziewczyną z „Tajemniczego ogrodu”
Witaj Polinko! Ogród zasypany, słońce skrzy się na nim cudnie...ale ja jestem natury niedźwiedzia i czekam na wiosnę W przeciwieństwie do moich chłopców, którzy teraz każdą wolną chwilę spędzają na śniegu.
Odpoczywam również po Świętach i Nowym Roku Miałam na stanie, łącznie z nami, 16 osób przez kilka dni. Było cudnie ale odpocząć musiałam
I powoli już zaczyna mnie ciągnąć do ogrodu po kilku miesiącach przerwy. Ciekawa jestem, które nowo posadzone rośliny, zwłaszcza trawy, dadzą radę. Wyszłam z założenia, że niczego nie osłaniam. Co nie da rady, to znaczy, że się nie nadaje dla nas. To ogród dla prawdziwych twardzieli Jak mróz nie da rady, to znaczy, że wytrzymają również tupot małych stóp, haha
pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i biegnę obejrzeć Twoje podsumowanie, bo już czeka otworzone
Elu, bardzo dziekuję i równiez życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Co do traw to nie czuję się na siłach aby podpowiedzieć które pasują do róż Miałam w swojej "karierze" ogrodniczej trzy róże Chopin i po roku oddałam koleżance.
Polecam Ci z tym tematem udać się do Zagajanki. Janeczka to królowa róż i też ma u siebie połączone trawy z różami.
Oglądam tu i tam, że połowa Polski zasypana a druga połowa w deszczu. Niestety u mnie pochmurno i na plusie. Mieliśmy dzisiaj jechać w góry ale nie ma co igrać z losem...