Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

mikina34 14:50, 21 sty 2019

Ja tez zamówiłam nasiona, czekam na przesyłkę jak na szpilkach chociaż sobie popatrzę i powyobrażam
Pszczelarnia 16:43, 21 sty 2019

Są już nasiona w LM? A będą ciemierniki od Zymona?
Wendy79 17:36, 21 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Są już nasiona w LM? A będą ciemierniki od Zymona?

W naszym nasiona już są,a ciemierniki mogą być , ale to daleko od Ciebie chyba
Wendy79 17:40, 21 sty 2019

mikina34 napisał(a)
Ja tez zamówiłam nasiona, czekam na przesyłkę jak na szpilkach chociaż sobie popatrzę i powyobrażam

Tą ekscytację z oczekiwania całkowicie rozumiem A tak swoją drogą myślałam, że my mamy wąską działkę
polinka 17:50, 21 sty 2019

Wendy79 napisał(a)

Nie wiem, nie wiem, ale gdzie nie spojrzę w prognozę długoterminową, to widzę zimny luty, a bywało, że pod koniec lutego miałam już przygotowany warzywny do pierwszych siewów. Z rozpoczęciem sezonu szykuję się raczej więc na marzec, ale nie mam nic przeciwko zmianie planów oczywiście

I u mnie bywały lata, że w połowie lutego już ostro działałam. Oby w tym roku prognozy się zmieniły i pozwoliły na szybkie prace bo zwariować można...
Pozdrawiam Aguś
Wendy79 17:53, 21 sty 2019

Dragonka napisał(a)
hej Aga czytam Twój Księżycowy( a propos, dziś w nocy będzie super pełnia)

Dragonko Kochana, bardzo Ci dziękuję za dużo ciepłych słów, chociaż, jakby to powiedzieć, hmmm czuję, że nie zasłużyliśmy na nie. Niemniej bardzo mi przyjemnie, a każde dobre słowo w cenie. Na moim wątku nie ma zbyt wielu ciekawych rzeczy, trochę z niego taki mały pamiętnik...

Warto eksperymentować, bawić się ogrodem, poznawać jego i swoje możliwości, taki mam plan na ten rok

A dzisiaj obserwuję Jegomościa...

Wendy79 17:55, 21 sty 2019

polinka napisał(a)

I u mnie bywały lata, że w połowie lutego już ostro działałam. Oby w tym roku prognozy się zmieniły i pozwoliły na szybkie prace bo zwariować można...
Pozdrawiam Aguś

Można, chociaż się pilnuję ...Ściskam
Milka 18:20, 21 sty 2019

Księżyc wyznacza sianie?
Rench 11:18, 22 sty 2019

Wendy79 napisał(a)

Warto eksperymentować, bawić się ogrodem, poznawać jego i swoje możliwości, taki mam plan na ten rok

Świetnie to ujęłaś

kasia1 07:40, 24 sty 2019

Witaj Agnieszka , czytałam u Ewy, że się zastanawiasz nad korą w warzywniku. Ja też mam korę i mam spadek na całej długości warzywnika. Porównaj (u mnie str. 9). Jeśli chodzi o różne "akcje burzowe", to ta kora się całkiem nieźle trzyma. Nigdy nie spłynęła. Może czasem zrobiły się takie niewielkie "koryta", w miejscu gdzie woda spływała, ale to po naprawdę potężnych ulewach i nie wymagało to jakichś dużych zabiegów naprawczych (ewentualnie trochę rozgrabienie). Ja mam pod korą "szmatę" (tylko na ścieżkach). Na razie uważam korę za dobry wybór, bo tanio i możesz przejść nawet jak jest mokro (u mnie taka glina, że buty gubisz). Teraz oprócz kory wrzucam na ścieżki różności: kamyczki, patyki, szyszki. Pozdrawiam serdecznie.