Juzia, fajnie wyszło rano i wieczór. Podobuje mi się. Kaśkę podnoś z ziemi, bo ja nie wiem, czy po tym przyjęciu sama dasz radę
Masz śliczny ogród. Rozumiem twoje obawy z dosadzaniem. Jak koło rh dosadziłam małego orlika, zrobił się z niego potwór, ze jest większy od rodka. A był taki tyci
Beatko, ja w zeszłym roku przesadzałam lawendę kwitnącą. Z donicy na rabatę, bo w donicy jej było za ciasno. Dała radę. Tylko potem ją podlewałam co dzień przez kilka dni
Ja też mam takie nożyce. Jutro będę nimi ciąć
Pierwsze z innej firmy rozsypały się po jednym użyciu i e-M reklamował i przy okazji zamienił na te na F Moja trawa po koszeniu też wąsy puszcza na boki
Kupuję pomysł posadzenia Zembli z żurawkami, chyba widzę tu bordowe i z hostami. M się zgodził jesienią przesadzić wielką tuję złotą (myśli, ze się uda), która rośnie przed domem i tam posadzę razem moje dwie Zemble
Reniu, na bluszcz jestem zdecydowana, bo to dobry pomysł. Mam też w innym miejscu, sam się pnie po murze. Niestety kiedy już był piękny, zmarzł jednej zimy cały, a potem odrósł od korzenia. Zimą jest zielony i to jest atut
A tu uporządkowałam dziś miejsce przy wejściu. Winobluszcz mnie wykończył, jego usuwaniem się zmęczyłam, zostały jakieś głębokie korzenie jeszcze, muszę jeszcze raz podejść do tematu. W zamian na czterech przęsłach posadzę bluszcz. Co ile trzeba go sadzić? Nie wiem, ile potrzebuję sadzonek.
Tu:
i tu:
W donicach brakuje mi czegoś, może traw? Fajna byłaby Vertigo, wiem, ze wszystko pożre, ale jest śliczna. Mogłaby nawet być tam sama. Tylko nie mam obecnie do niej dostępu. Więc coś w zamian ?
Sylwia, witaj u mnie. Już odwiedziłam twój wątek, dziękuję za pochwały moich zmian
Sąsiedzi, to dobrzy ludzie. Każdy jednak lubi mieć swój świat i trochę intymności. Nie dziwię się. Dziś np. była krótka wymiana zdań z sąsiadem, po czym zaproponował mi środek na zielsko na bruku, bo widział, że się męczę z zielskiem. Jutro chyba faktycznie muszę znaleźć czas na popryskanie zielska przerastającego kostkę. Nie mam siły wyskrobywać nożykiem każdego źdźbła