Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:10, 25 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie babcia zalewa trawkę w chodniku wrzątkiem też działa, ale wiesz , że jak wyschnie bez wzgl na to czym pryśniesz i tak trzeba wyskrobać, żeby było ładnie.

Chyba praca mnie lubi
Asiuniaa 09:48, 26 maj 2015

Iwona może dostaniesz fireworks do donic - zobacz u mnie tak wygląda
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5345-asi-ogrodek-pod-swierkami?page=21
Nallar 11:09, 26 maj 2015

Iwonko, u mnie na 309 stronie jest wszystko o opryskach dla rh.
Pozdrawiam.
makkasia 11:59, 26 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, już nie

Wstawiam robocze zdjęcie, tu widać, ze ja mam lewą, brzydszą stronę, którą będzie trzeba zasłonić. Czym? Nie wiem? Jak długo będzie trzeba czekać na efekt? Długo. Wieczorem zrobię lepsze zdjęcia. Teraz na tyłach pracuje mój fachowiec, nie chcę, by poczuł się źle, odbierze mnie jako paparazzi

O kurde no i widzisz a miało być tak pięknie Nie jestem pewna czy ty masz tą brzydszą stronę . No nic - ja posadziłam bluszcz, ale gdy powiadomiłam o tym sąsiadkę to usłyszałam, że ona nie chce zielonych liści, ona lubi swój piękny płot.
Bluszczu nie wyrwałam rośnie i będę powoli przyzwyczajać płot do bluszczu może sąsiadka się też przekona
babka 12:21, 26 maj 2015

Też przerabiam temat kostki. Mech, trawa zielsko i karmnik... Masakra, co roku to samo :/ wrzątek, ocet i inne przerabiałam ale usunąć i tak trzeba bo szpeci zanim myjka sobie poradzi. Łączę się w bólu Iwon
babka 12:26, 26 maj 2015

Co do bluszczu to gałązki wsadź do ziemi, poukładaj wzdłuż muru i skówkami przyszpil do gleby. Tak naszybciej i najbujniej ci się ukorzenią
Ala106 15:17, 26 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Dorotko, dziękuję.

Kasiu, za mocno nie całuśne, bo deszcz wywołamy

Ewuniu, te z czerwonym ciekawe.
Mam jeszcze dwie donice z przodu i tu mam problem. Brakuje mi bordowej trawy do nich. Wie może ktoś, gdzie można kupić? I jaką ?
Przed domem są różowe róże na rabacie, więc w donicach też musiał pojawić się róż i mi nie pasi. Za mdło. I nie wiem, co dalej z tym zrobić ?
Wkleję, może coś wymyślicie i podpowiecie

A może dosadź żurawki? Tylko nie wiem, czy się zmieszczą.
Widziałam taką kompozycję w ogrodniczym i podobała mi się.
Zawsze jakiś pomysł, jak nie teraz, to może kiedyś.
Iwk4 17:49, 26 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)
Iwona może dostaniesz fireworks do donic - zobacz u mnie tak wygląda
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5345-asi-ogrodek-pod-swierkami?page=21

Ala106 napisał(a)

A może dosadź żurawki? Tylko nie wiem, czy się zmieszczą.
Widziałam taką kompozycję w ogrodniczym i podobała mi się.
Zawsze jakiś pomysł, jak nie teraz, to może kiedyś.

Asiu, Reniu, dziękuję za podpowiedzi. Fajne pomysły. Muszę zobaczyć w szkółce, co dostanę. Najpierw muszę tam dojechać
Iwk4 17:56, 26 maj 2015

makkasia napisał(a)

O kurde no i widzisz a miało być tak pięknie Nie jestem pewna czy ty masz tą brzydszą stronę . No nic - ja posadziłam bluszcz, ale gdy powiadomiłam o tym sąsiadkę to usłyszałam, że ona nie chce zielonych liści, ona lubi swój piękny płot.
Bluszczu nie wyrwałam rośnie i będę powoli przyzwyczajać płot do bluszczu może sąsiadka się też przekona

Ha, ha Nam się podoba zielone, innym beton. Każdy ma, jak lubi. E-M mówi, że najwyżej, jak bluszcz urośnie, będę podcinać. No, ale jeszcze go nie posadziłam. W sobotę muszę dokupić jeszcze ziemi i wymienić. Potem poszukać ładnych sadzonek. Trochę sadzonek porobię z ogrodowego, co już mam. A jak dostanę ładny, to dokupię. Szybciej się zagęści
Iwk4 17:59, 26 maj 2015

babka napisał(a)
Co do bluszczu to gałązki wsadź do ziemi, poukładaj wzdłuż muru i skuwkami przyszpil do gleby. Tak najszybciej i najbujniej ci się ukorzenią

Olu, tak chyba zrobię z pozyskanymi sadzonkami. Mam trochę w ogrodzie i moja szwagierka ma. Coś z tego uszczknę i tak posadzę